B@rtek Napisano 19 Lipca 2005 Napisano 19 Lipca 2005 Siemens SX1 Ale sprzedaje i wracam na Motorolę , których miałem już 5
Tooreck Napisano 19 Lipca 2005 Napisano 19 Lipca 2005 Dobra miszcze. Tata ma wymianę telefonu. Macie zadanie trudne, powiedzieć jakie z obecnie dostepnych telefonów w salonach, mają....najmocniejszą antenę??!! Mieszkam prawie na "Białorusi", więć tam nawet zasięg nie dochodzi. Ja doradzałem tacie 6230i, bo podobno antenę ma mocną, co wy sądzicie na ten temat? doswiadczenie mam raczej takie sobie w tym temacie ale podziele sie jednym spostrzezeniem: pracuje w zakładzie diagnostyki obrazowej a tam jak wiadomo (albo i nie...) sciany w pracowaniach sa zabezpieczone przez promieniowaniem barytobetonem, ołowiane drzwi, szkło ołowiowe i takie tam... telefony komorkowe mają u mnie cięzkie zycie :mrgreen: z PLUSa mozna pogadac tylko stojąc w oknie w pokoju socjalnym :grin: w IDEI troche lepiej- zasieg do kilku metrów od okna. Moje dotychczasowe telefony (Sony, Sonyericcson) miały powazny problem z zasięgiem (wystarczyło odejsc na 5 metrów od okna i zasięg sie konczył). Odkąd mam Sagema problem sie skonczył- mam zasięg na terenie całego zakładu, nawet z pomieszczen "ekranowanych". U mnie w pracy jeszcze 2 osoby maja Sagema (inne modele) i tez nie maja zadnych problemow z zasiegiem. Posiadacze Nokii, Siemensa, Samsunga mają problemy. Wniosek ?? niech tata rozejzy sie za francuskim telefonem. Kiedys czytałem testy ze Alcatele i Sagemy maja najlepszą antene (działają w roznych dziwnych miejscach, windach) Chociaz to sa mało popularne telefony sa naprawde warte uwagi.
pYroMan Napisano 19 Lipca 2005 Napisano 19 Lipca 2005 wczoraj stalem sie posiadaczem sagema x5-2 i tak jak Tooreck napisal ma swietna antene! w B4 wroclawskiej polibudy naprawde zadko ktory telefon jest w stanie zlapac zasieg ale wlasnie to moje cudo daje rade
DENI Napisano 19 Lipca 2005 Napisano 19 Lipca 2005 hmm mialem ladnych pare lat (zreszta nadal mam,jako drugi numer) ericssona t28s swietny telefon dla mnie cudo techniki,odkad wszedl na rynek wkrecil mi sie tak bardzo ze wreszcie go zdobylem pierwszy umarl mi na maratonie w bydgoszczy (byl w kieszonce i sie od mojego potu utopil ),drugi - kupilem z allegro i po miesiacu okazalo sie ze ma problem z przekazywaniem mojego glosu dalej (teraz sluzy tylko do odbierania smsow za grosza ) minusy : bateria ktora trzyma max 76h (czas mierzony), opoznienie w menu (cokolwiek wciskasz masz jakies 300-600ms opoznienia,bufor klawiatury wylapuje co prawda klikniecia dalej ale to nie to samo, gubi zasieg w slabych miejscach plusy :mala,lekka - chyba 78gramow czy cos kolo tego,jedna z niewielu ktora ma odskakujaca klapke przesiadlem sie na 3120 i .. o dziwo bylem zadowolony jest to niski model nokii ale posiada to co powiniene posiadac (dla mnie telefon ma sluzyc do dzwonienia i wysylania smsow kropka), to co mnie troche zdziwili to dziwne ustawienie w pisaniu smsow ,po wcisnieciu klawisza 2 najpierw mamy literke A potem Ą potem B :/ zmienilem menu na angielskie zeby latwiej mi sie pisalo smsy (nie uzywam t9 ktory jest w telefonie) przydatna rzecz w 3120 to licznik smsow ekran ma 4tys kolorow ale menu chodzi szybko brakuje tylko lepszej obslugie menu skrotow i szybszego znajdowania/dodawania ludzi do listy teraz uzytkuje 6610i (3120 trafil do mamy ,niedawno konczyly nam sie umowy) musze stwierdzic ze 6610i nie zachwyca,zreszta nadal sie zastanawiam czy nie wrocic do 3120 ... w 6610i menu jest wolne,tzn chodzi o odswiezanie ekranu,masakra :/ nawet piszac smsy to widac zbyt wyraznie :/ jest apart ktory robi slabe zdjecia (jak to nokie) i jeszcze 4 tys kolorow wystawietlacz :/ jest radio,organizer,lista to-do,gry,aplikacje (do sciagniecia raczej ,gprs i irda brakuje ... licznika smsow ... jak na serie 6 z nokii to przydalby sie bluetooth,jeszcze duzo ludzi ma problem z irda w tym telefonie ,ze nie daje sie wysylac zdjec na inne :/ ogolnie nie polecam, sam 6610 bez literki 'i' chodzi sporo lepiej i mozna sie czepic tylko chyba tej irdy i bluetootha w miedzyczasie mialem jeszcze ericssona t68i z dolaczana kamerka na poczatku bardzo mi sie podobal,mimo ze ekran mial 256 kolorow,to jednak zdjecia z dolaczonej kamerki w 640x480 byly calkiem calkiem, ogolnie joystick zaczal sie szybko brudzic i nie jest tak ergonomiczny jak moglobysie wydawac,bateria dosc dobrze trzymala,opcji juz dokladnie nie pamietam.... a jeszcze moze 3 slowa mitsubishi eclipse trium - moja mamcia trafila w ten plastik dno jakich malo ,wiecej nawet nie chce mi sie pisac siemens sl45i - hmm brata zabawka przez dlugie 1,5roku, fajnie ze karta mmc 32mb,fajnie ze mp3,ze java ale .... zwiechy zaczely sie robic zbyt czeste,bateria zaczela wariowac, i ...okazja sprzedal a kupil nowiutki taki sam na gwarancji ... co sie okazalo ,pol roku i te same dolegliwosci ,nawet trzeba bylo wkladac kartke w srodek zeby karta sim dotykala blaszek :/ motorola e398 - telefon dosc ciezki,ale .. dobra jakos zdjec !!! ,wrecz bardzo dobra jak na telefon z wbudowanym aparatem, bardzo dobra jakosc i glosnosc mp3 w systemie glosnomowiacym - mozna spokojnie sluchac na caly pokoj (bez jakiejs przesady ale jak stary jamnik moze sluzyc ),hmm co tam jeszcze ... na razie brat nie zglasza zadnych zastrzezen,gierki (java) tez chodza(bomberman rulez) i ma karte na 64mb a wyswietlacz 65tys kolorow
bikerman Napisano 20 Lipca 2005 Napisano 20 Lipca 2005 Ja tam mam Sony Ericson T230 i jestem z niego zadowolony jest idealny na jazdę rowerem :grin:
anem Napisano 21 Lipca 2005 Napisano 21 Lipca 2005 teraz mam siemensa cx65 fajny duzy wyswietlacz.. chociaz wolalbym m65 a wczesniej mialem m55 co jak co ale te siemensy mXX są wytrzymałe, przeszedł ze mna rózne rzeczy, od upadków na asfalt, po zamoczenie.. i nic, dalej wyglądał elegancko :mrgreen:
livegfx Napisano 21 Lipca 2005 Napisano 21 Lipca 2005 Mam C60 - nic szczególnego, ale wygodny w obsłudze i w ogóle W kwietniu wymiana.
Twisted Napisano 22 Lipca 2005 Napisano 22 Lipca 2005 A ja mam kilka SE T630 & Siemens SX1 & Sagem X5-2 & SE k750i ;-D...druga pasja
Pati Napisano 22 Lipca 2005 Napisano 22 Lipca 2005 Mój pierwszy telefon to Alcatel na karte w TAK TAK-u. Potem była Nokia 3330 na abonament w Idei, po awarii Nokii kupiłam Samsunga N500 a od tygodnia jestem w posiadaniu Nokii 3510i na karte. Dla zainteresowanych http://www.nokia.com.pl/nokia/telefony/modele/3510i/ Pozdrawiam
Marc1n Napisano 22 Lipca 2005 Napisano 22 Lipca 2005 Twisted, Po co tyle telefonów, nie jeden lepiej lepszy?? P910i??
pucha35 Napisano 22 Lipca 2005 Napisano 22 Lipca 2005 Muj telefonik to siemens m55 :grin: MA SAME WADY I JEST DO DU...
Twisted Napisano 23 Lipca 2005 Napisano 23 Lipca 2005 Marc1n, hehe dziele sie z bratem, różny telefon na różne okazje ;-D P910i...niepodoba mi sie ten rysik pzdr.
Kmieciu Napisano 23 Lipca 2005 Napisano 23 Lipca 2005 Ja męcze się z Nokią 6100 na abonamen w plusie. Koma bardziej biznesowa ale niezawodna. Umowe kończe dopiero za rok w lipcu więc dopiero wtedy zmiana :-(
bialykom Napisano 24 Lipca 2005 Napisano 24 Lipca 2005 t630, dzis wypadl mi z kieszeni przy predkosci 30 km/h i jest calutki
Nowy;) Napisano 25 Lipca 2005 Napisano 25 Lipca 2005 no ja też się pochwale :mrgreen: ano mam SE T290i niestesty, bo mogłem wziąć Nokie 3100, ale nie wziąłem :sad:
Mod Team Lookas 46 Napisano 25 Lipca 2005 Mod Team Napisano 25 Lipca 2005 a co myslicie o V3 :?: http://direct.motorola.com/pql/web_product...productid=29236
bialykom Napisano 25 Lipca 2005 Napisano 25 Lipca 2005 kolezanka w pracy ma( v3), troche sie bawilem i musze powiedziec ze niczym szczegolnym poza wygladem nie zachwyca.
thomash Napisano 25 Lipca 2005 Napisano 25 Lipca 2005 Jak ją zobaczyłem na żywo to odrazu wiedziałem dlaczego mówią na nią "żyletka"
Marix Napisano 25 Lipca 2005 Napisano 25 Lipca 2005 mnie sie nie podoba. dla mnie komóra ma miec prostokątny kszałt, żadnej klapki:) mialem v50 z klapką i 2 lata sie z tym czyms meczylem wole moją e398
Nowy;) Napisano 25 Lipca 2005 Napisano 25 Lipca 2005 V3 podobno ma (po pewnym czasie) problemy z klawiaturą :roll: tzn. trzeba coraz mocniej przyciski wciskac :?
karolyfer Napisano 27 Lipca 2005 Autor Napisano 27 Lipca 2005 Widzieliście 8800. Cena jak to u Nokii przegięta ale w końcu telefon dla elity. http://allegro.pl/show_item.php?item=57984162
Marc1n Napisano 28 Lipca 2005 Napisano 28 Lipca 2005 karolyfer, Widziałem i fajne hasło do niej dali: Sixth Sense ::smile:: Ogólnie seria 8xxx u Nokii mi się podoba. Nokie ostatnimi czasami też.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.