Skocz do zawartości

[telefony] Wasze komóreczki

karolyfer

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dotychczas bylo tego sporo. Początek to Ericsson T10s, pozniej wyższe i niższe modele różnych firm.

Od 2tygodni bawie się pierwszym telefonem systemowym z Symbianem S60v3 a dokładnie Samsung G810. Technicznie nie mam mu nic do zarzucenia, GPS i aparat bajka. Minus to luz na sliderze. Co dziwne to wlasnie slider mial byc mocną strona w stosunku do blizniaczej N95. Nietsey moja sztuka luz posiadala od nowosci i leci do serwisu.

Pozdrawiam!

Marcin

• 4 tygodnie później...
Napisano

Nową, z sim-lockiem do Plusa, z gwarancją, pudełkiem i całym tym ekwipunkiem ;P za 580 zł :)

Trafiłbym nową za 480zł, ale nie zdążyłem kliknąć w Allegro.

Używki mnie nie interesowały, bo one często są już tak pohacowane, że taki telefon możesz sobie włożyć... *

Jak coś chcesz wiedzieć to pisz.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Lg ku990 - mi telefon przypadł do gustu robi swietne filmy - zdiecia tez dobre ale mało ostre nie to co s-e . Wyświetlacz ogromny dotykowy , jezeli ktos duzo pisze sms-ów to bedzie miał problemy ale jest pare opcji pisania ja wole zadzwonic niz pisać sms dla skner :rolleyes: Telefon nie rozpadł sie po upadku z około 1.5m na beton- myslałem ze jezeli ten tel mi upadnie to juz bedzie po nim ale miło sie rozczarowałem . Telefon jest naprawde piekny i moge go z czystym sumieniem polecic!!

Napisano

Nokia

model: 1600

- nie ma aparatu, kamery i super wyświetlacza.

- służy do dzwonienia i wysyłania sms-ów

- uwielbiam ją, ponieważ jej bateria wytrzymuje 5 dni :rolleyes:

- ciągle mi gdzieś komórka wypada, na chodnik, na podłogę, w samochodzie i nie ma uszkodzeń, a lata jak pijany pilot ^_^

mam drugi telefon z bajerami, a bateria wytrzymuje 2 dni gdy go w ogóle nie ruszam :woot: Nie cierpię jego i zdecydowanie wolę nokię :)

Napisano

To teraz Ty się pochwal ile zapłaciłeś :)

Będziesz hacowal sobie symbiana czy zostajesz przy oryginalnym ? Bo bywają pliki bez podpisu (certyfikatu) i trzeba kombinować z datą.

Napisano

Dałem 500 zł za 2-miesięczną w stanie bardzo dobrym (można by rzec, że w idealnym). Co do certyfikatów to chyba na razie zostanę na oryginalnym Symbianie a najwyżej będę kombinował z podpisywaniem aplikacji. Skoro już mam gwarancję to nie chciałbym jej tracić ;-)

Choć znając mnie to za jakiś czas i tak coś z nią pokombinuję (tak było w przypadku poprzedniego telefonu - Motorolii E398, którą szło "zmienić" w E1 :D )

Napisano

A ja się jeszce nie chwaliłem :D Se K770i - moim zdaniem niewiele ustępuje k800i ( on ma więcej funkcji, ale tych których zwykle nie używam) a designem bije go na głowę i jest o wiele zgrabniejszy :D Polecam ten telefon. Ma swoje wady np. słaba jakość wideo wynikła z tego że nagrywa dla rozdzielczości innej niż jest wyświetlacz, po przesłaniu na inny telefon wygląda to zdecydowanie lepiej. A fotki robi miodnie....

Napisano

Hakowanie nie wpływa na gwarancję, zawsze można zrobić format telefonu wpisując kod *#7370# a następnie wpisać hasło 12345 i nie ma śladu po tym co się robiło z telefonem. Oczywiście trzeba pamiętać o tym że wszystko z telefonu zniknie więc warto zrobić wcześniej kopie na kompie i potem przywracamy kontakty i co tam chcemy. Też mam E51, jest zaje..... , oczywiście shakowałem :verymad: dzięki czemu mogłem wgrać n-gage2 i na niego dużo wypasionych gierek które są dużo lepsze niż te z jawy i kilka fajnych programów.

Napisano

ej a jaki telefonik z GPS polecacie dobrze by było jak by był dostępny w plusie :D jaką kwotą trzeba dysponować aby cieszyć się taką zabawką ?? 1000zł?

Napisano

Założę, że na Allegro, bo chyba nikt normalny nie dałby za telefon na umowę 1000zł :D Oklepana już Nokia N95, ewentualnie wersja 8GB albo też SE C902. Jednak o tym jak działa w nim nawigacja, nie mam pojęcia :D

Napisano

Sony Ericsson W660i. Fajny, bo po dokupieniu 2 GB pamięci wchodzi mi sporo muzyki, a akurat mi się zepsuła moja stara mp3-ka. Aparat również nienajgorszy, z jakości zdjęć jestem w miarę zadowolony ;]

• 2 tygodnie później...
  • Mod Team
Napisano

Potrzebny mi nowy telefon i szukam czegoś ciekawego w pełni tego słowa znaczeniu i jest problem... Nie ma nic ciekawego wśród telefonów albo słabo szukam :] Pierwsi brani pod uwagę to http://www.bang-olufsen.com/serenata-mobile , myślałem o htc diamond ale jakiś mi się gruby wydaje i taczkowaty to samo odnośnie Porsche P9521 http://www.porsche-design.com/live/P9521_M...854&flash=0 myślałem nad vertu coś na oko jak to http://www.allegro.pl/item494054505_kwinte..._ascent_ti.html ale też nie jestem do końca przekonany :] Ostatnio bawiłem się też Omnia i SE Xperia X1 fajne są ale takie jakieś jak zwykły banan w sumie... Macie jakieś propozycje ?

http://www.serenatamobile.com/

Napisano

Widze ze ok 2 tyś do wydania. A czego oczekujesz od telefonu? Jak chcesz wytrzymałego kombajnu z dobra bateria i wszystkimi aktualnie bajerami to polece Nokie e71. Nierdzewna stal 5-7dni bateria, rekord pracy przy włączonym GPS 14h,wifi, klawiature qwerty która się świetnie sprawdza podczas pisania no i naprawde żwawo działający symbian :) Sam sie właśnie przymierzam do zmiany mojej e51 na e71. No ale nie jest to telefon do lansu jak iphone,diamond czy omnia :) Jak coś z dotykowym to moze HTC TOUCH HD? Bardzo przyjemne i ma qwerty klawiature;)

Napisano

N70 miałem ten fonik 1rok tel taki sobie symbian= wolna praca ( nieźle zamula) aparat -2mpx foty sredniej jakości - nie ma trybu makro , sfotografowanego tekstu nie da sie rozczytać. Teraz mam ku990 kreci niesamowicie dobre filmy co do zdiec słabo ostrość (5mpx!!)ale i tak o niebo lepsze od N70

Ale polecam ci s-e k800i albo k850i - same zalety ale ku990 ma duzy dotykowy ekran i to zdecydowało o jego zakupie:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...