Skocz do zawartości

[telefony] Wasze komóreczki

karolyfer

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

a nie chcialby ktos kupic jakiegos nowego telefoniku? wlasnie bede przedluzal umowe w erze i chce cos kupic i sprzedac od razu :P prawdopodobnie wezme cos z tego ( obok cena za jaka mniej wiecej bym sprzedal :o ):

nokia 6131 - 350zl

nokia 2630 - 230zl

se k550i - 340zl

jak by ktos byl czyms zainteresowany pisac na gg: 6442498 :P

Napisano

Ja na codzień użytkuje SE W200i który w zupełności mi wystarcza :D

Natomiast na dłuższe wypady rowerowe biorę poprzedni telefon - N2600 z wiadomych względów :D

chce ktoś nr na moją komórke do śmigania? :D

i znowu ta kretyńska reklama poniżej :D

Napisano
Aktualnie dwie nokie: 3110 clasic i E51

Jak na razie E51 wymiata i jest bardzo szybka jak na symbiana :) poza tym wifi B) ekstra sprawa.

Się zgadzam co do E51, a ile trzyma bateria Tobie? U mnie 2 doby zaledwie, w porywach do 3... I jakoś nie wydaje mi się, żebym jakoś strasznie ją eksploatował. Dziennie 2-3 godizny muzy, 60 min wifi, 5 smsów, kilka zdjęć. Trochę mnie to martwi, właśnie zakupiłem gpsa i boję się czy mi wytrzyma 5-6 godzin na ciągłym podświetleniu...

Napisano

oba telefony mam od wczoraj, więc ciężko mi powiedzieć ile będzie trzymać bateria w normalnym użytkowaniu.

a tak na marginesie to gdzie te czasy gdy komórkę ładowało się raz na 10-14 dni (nokia 6150 i 6310i tyle mi trzymały) :) ?

Napisano

Komórka to najgłupsza rzecz jaką kupiłem w przeciągu 2 lat(wcześniej to dzwonek i podnóżka do roweru B) )

Jako że moja komórka zawsze towarzyszy mi w moich podróżach, czy to w deszczu, śniegu błocie, zawsze w przemakalnej sakwie podsiodłowej lub na szelkach od plecaka...

Aktualnie wygląda tak

1samsungyo0.jpg

Slider przesuwa się mimo tony piasku wewnątrz(dźwięk jakby ktoś papierem ściernym czyścił metalową powierzchnię), ale sms-y pisze, da się dzwonić, robić zdjęcia(to jak przesłać je na komputer to zagadka).

Ogólnie polecam, bardzo wytrzymały telefon na wstrząsy, dwa razy wypadł mi z szelek podczas jazdy, a gdy się uczę w ramach odstresowania podrzucam sobie nim(choć nie zawsze uda mi się go złapać...)

Pozdrawiam

P.S.I właśnie dlatego uważam iż dobra komórka to zbędny gadżet, przynajmniej dla mnie. Wolę kupić coś do roweru :)

P.S.2 Jest to samsung e350e

Napisano
P.S.I właśnie dlatego uważam iż dobra komórka to zbędny gadżet, przynajmniej dla mnie. Wolę kupić coś do roweru :)

dlatego mam dwa telefony, 3110c na wypady gdzie telefon może ulec zniszczeniu/zgubieniu/etc. poza tym mam dość komórek które niczym sobą nie reprezentują, są niewygodne w użyciu i niefunkcjonalne.

Napisano

Wiesz, ja nic do dobrych komórek osobiście nie mam, sam kiedyś się tym interesowałem. Aczkolwiek śmieszą mnie łebki co idą przez miasto niczym statua wolności z komórką zamiast znicza, albo urządzają wieś tańczy i śpiewa party w miejskim autobusie. Może to taki coraz bardziej ogólnospołeczny sposób na dowartościowanie się, a może ja jestem "dziwny" "nie na topie" i "zacofany" w każdym razie po zgonie mojej komórki zakupię sobie taką z dwoma funkcjami, sms i telefon. Szansa na to że się zepsuje jest kilkakrotnie mniejsza niż w tych napakowanych ustrojstwem najnowszych nokiach etc. a i bateria potrafi trzymać nawet 2 tygodnie.

Najprawdopodobniej wrócę do mojej pierwszej w życiu komórki, jak dla mnie klasyka.

http://www.allegro.pl/item362094771__nowe_...12_miesiec.html

Pozdrawiam :)

Napisano

co do łebków to się zgodzę (nie ma jak wieśniacki szpan). dla mnie jest to po prostu narzędzie, które ułatwia życie. 6310i również bardzo dobrze wspominam, jednak w tej chwili E51 jest dla mnie lepszym rozwiązaniem. Jak wiadomo każdy ma swoje potrzeby. :D

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Po porażce k510i który wypadł mi z szelek wprost pod kosiarkę( niemożliwe, ale prawdziwe) zakupiłem LG F3000. Fajnie stylizowany, zapowiada sie na pancerny bo już raz pływał i paręnaście razy spadł i działa.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Od kilku miesięcy cieszę oko MDA Vario (spod szyldu T-Mobile, udało mi się nówkę dostać za 700zł, inne nazwy tego telefonu: Era MDA Vario, SPV M3000, HTC Wizard, HTC Qtek 9200).

Jestem zadowolony bo mogę powiedzieć że to był zakup m.in. na rower :) W połączeniu z modułem GPS bedzie zapisywał mi ślad trasy :)

Przechowuje go w skarpetce(nie od Apple za 30zł czy ile to tam ona kosztuje, taka zwykła, malutka :D). A moduł GPS pewnie w foliowym worku będzie jak sie nie dorobie torby nieprzemakalnej(póki co mam przerobioną jakąś madeinchina za 5zł żeby wisiała na ramie - spisuje sie idealne o dziwo o.O więc nie zmieniam )

• 3 tygodnie później...
Napisano

Nigdy nie lubiłem komórek i szpanu, miałem od jakiegoś czasu - staroć, w życiu nie wydałbym więcej kasy niż.. stówę? Na telefon ;)

Później dostałem po kimś używanego Siemensa cx70 i był ok, mogę tylko powiedzieć na podstawie obserwacji kilku sztuk, że luźna tylna ścianka to standard, ale nic złego się nie dzieje, typowy jest też luz baterii, która traci kontakt - trzeba zastosować domowe metody.

Dostałem właściwie przypadkiem Eryka K550i i zgodziłem się tylko ze względu na aparat i radio, choć miałem mieszane uczucia, nadmiar funkcji i technologi przeszkadza, jakie miałem cyrki, jak mi się kasa skończyła :D (mam na kartę) Normalnie wyglądało, jakby soft był do wymiany :P Zastrzeżenia - fatalnie się pisze smsy - patrz nietypowe klawisze. Baardzo niepraktyczne. No chyba, że ktoś i tak powoli klika wskazującym :yucky:

Napisano

Ja od paru dni używam nokię 6300- zdecydowanie najlepszy telefon jaki miałem do tej pory, solida, wytrzymała i chyba aż za dużo funkcji:) melomanem nie jestem, ale jak dla mnie firmowe słuchawki grają ładnie

Napisano
Ja od paru dni używam nokię 6300- zdecydowanie najlepszy telefon jaki miałem do tej pory, solida, wytrzymała i chyba aż za dużo funkcji:) melomanem nie jestem, ale jak dla mnie firmowe słuchawki grają ładnie

Tez go mam, ale dluzej jakies 4-5 miesiecy sluchawki orginalne nie graja zle, ale mogly by sie lepiej tzrymac:P ja wymienilem je na jakies z carrefour-a za 10zl:D i graja duzo lepiej i nie wypadaja:)(ps sa razem z redukcja na micro jacka)

A telefon bardzo ladny i mocny jest! Polecam go szczerze!:P

Napisano

Ja posiadam Nokie N73 Music Edition.

Plusy:

-Duży wyświetlacz

-Dobra jakość i głośne mp3 (przydaje się na rowerze :mellow:)

-Dobry aparat

Minusy:

-Bateria słabo trzyma

-Zawiesza się

Marzy mi się N95 ale jak na razie zostaje przy N73.. Wolę wydać kasę na nowy rower :)

Napisano

tez mam n73 (zwykła, nie music edition)

generalnie fajna, ale delikatna

klawisze się scierają (telefon noszę w kieszeni bez pokrowca, etui etc)

joystick jest do dupy! po 2-3 miesiacach zaczyna dziwnie chodzić, co prawda działa ale jakoś tak dziwnie..

średniawa bateria, ale to da rade przeżyć

Napisano
tez mam n73 (zwykła, nie music edition)

generalnie fajna, ale delikatna

klawisze się scierają (telefon noszę w kieszeni bez pokrowca, etui etc)

joystick jest do dupy! po 2-3 miesiacach zaczyna dziwnie chodzić, co prawda działa ale jakoś tak dziwnie..

średniawa bateria, ale to da rade przeżyć

No ja też mam problemy z Joystick'em.. Ogólnie to nie polecam tego tela.. Ale no jak mówisz, da się przeżyć.. :P

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...