maxiu14 Napisano 11 Grudnia 2007 Napisano 11 Grudnia 2007 Gdyby ktos chcial : Se K700i- komplet Orange ! ------> 130zl Se K510i- komplet Orange ! -------> 170zl fotki postaram sie zrobic jak najszybciej
Gość BarteX88 Napisano 11 Grudnia 2007 Napisano 11 Grudnia 2007 Mój K510i żyje już 15 miesięcy. Zero problemów, jedyne co mnie wkurza to szybko ścierająca się farba (grafitowy)
Paviarotti Napisano 12 Grudnia 2007 Napisano 12 Grudnia 2007 Miałem rozlatującą się Nokie 6510, chciałem coś do dzwonienia i smsowania. Dostałem Nokie E65, fajna
Adik Napisano 13 Grudnia 2007 Napisano 13 Grudnia 2007 Witaj w klubie "straceńców" k750i. Chyba zdecydowuję się na zakup LG chocolate, ale zobaczy się jeszcze {telefon to nie aż taka pilna sprawa w końcu }
bartekgib Napisano 13 Grudnia 2007 Napisano 13 Grudnia 2007 Sprzedałem dzisiaj Motkę L6 i teraz mam na jakiś czas Motkę W208. ODRADZAM KAŻDEMU TEN TELEFON ! ! ! Został kupiony w salonie Orange, a cały kalendarz mam w języku angielskim. Klawisze się tną, telefon nie ma opcji zmiany wielkości liter podczas pisania sms'a bez języka ( czy tego chcesz czy nie - daje wyłącznie duże litery ! ), wbudowane radio nie ma nawet swojego menu - wszystko jest wyświetlane na tapecie ekranu. Nie będe biegał z tym telefonem do Orange, ale Motorola zeszła do poziomu Sagem'ów, itd. Zrobiła się to baaaardzo kiczowata firma. Miałem już wiele telefonów Motoroli i niestety - mam same złe wspomnienia. Pozdrawiam !
GZA20 Napisano 13 Grudnia 2007 Napisano 13 Grudnia 2007 Adik Lepiej sobie daruj tego chocolatea bo to sa strasznie beznadzeijne telefony ;/. Tak szybko jak go miałem tak szybko się go pozbyłem...to jest naprawde telefon nie dla faceta!!! Obsługa jego..klawisze...to wszystko jest dziwne :/ Z wygladu całkiem całkiem ale reszta do bani . No ale co kto lubi....tak czy siak radze najpierw go wyprobować chociażby w jakimś komisie i dopiero wtedy kupić bo można sie rozczarować.
bartekgib Napisano 13 Grudnia 2007 Napisano 13 Grudnia 2007 Właśnie wczoraj koleżanka przedłużyła umowę i kupiła sobie białą "Czekoladkę". Dzisiaj miałem okazję się obyć z tym telefonem. Moja opinia : jak mówi GZA. To nie jest telefon dla faceta, a na pewno nie dla biker'a Sam wygląd to jest po prostu słodziutki, głupiutki cukierek do wyjmowania z torebki podczas zakupów. Telefon jak widać po jego gabarytach dopasowany do paluszków, a nie do palców. Kiedy ekran i klawisze sie wyłączą - robi się strasznie taki jednolity, ale nie ma to związku z elegancją. Wyświetlacz wydał mi się jakiś taki ciemny. Menu i obsługa nie są takie złe. No ale moja opinia jest podobna - to nie jest telefon dla faceta - nie zależnie w jakiej wersji kolorystycznej. Jak dla mnie to taki kuzyn V3 - ten telefon też nie przypadł mi jako facetowi do gustu. Test : http://www.mobile-review.com/review/lg-kg800-en.shtml A może W810i albo E50 ? Teraz za porównywalną cenę za tego LG możesz kupić takiego nowego SE lub za troszkę więcej Nokię. Pozdrawiam !
Adik Napisano 14 Grudnia 2007 Napisano 14 Grudnia 2007 Yyyyy? To że nie jest to telefon dla faceta to wiem, kilka stron wczesniej pisałem że wybieram dla matki Bartek - pomożesz mi w ogólnym stwierdzeniu Tylko bez tekstów "lepiej nokie, lepiej SE". Czy jest to telefon dla kobiety, ktora prawie że, nie zwraca uwagi na wygląd fona, a ceni sobie prostotę obsługi - dobry wyswietlacz, proste menu, odtwarzanie mp3 {zeby grała piosenka w mp3, jeżeli ktoś zadzwoni, a nie jako uprzyjemniacz-odtwarzacz muzyki}? Szukam fona dla niej, który nie jest kolejną mdłą nokią, ani przebajerowanym Se, a ma prostą obsługę - rozsuwany, dobry wyswietlacz, i w miarę ładny jest. Pomóżcie z propozycjami, 620zł to górna półka {za tyle jest KU800} a ok 300zł dolna półka {padziocha już więcej nie chcę}. W dniu dzisiejszym będzie zakup, a ona raczej nie ma jakiegos obranego telefonu... Wie tylko że Nokie są proste w obsłudze, a SE fajnie grają Dlatego szukam kompromisu Z góry dzięki...
GZA20 Napisano 14 Grudnia 2007 Napisano 14 Grudnia 2007 Yhyyy....no to jak dla matki to spoko ... Ale czekoladka na pewno nie jest taka fajna w obsludze a przede wszystkim te przyciski na przedzie obudowy..jak pierwszy raz miałem go w rękach to musiałem się nauczyć jak robić żeby te przyciski zadziałały ..jakieś dziwne.... Moim zdaniem SE mają ładniejsze wyświetlacze niż Nokie...ale za to SE sa przebajerzone niekiedy co może przeszkadzać np Twojej matce. Jeśli chodzi o Nokie to na w miare dobrym poziomie jest 6280. Jeżeli chodzi o SE to sam polecam W580i bo właśnie go testuje...a że większości kobitek się on podoba także możesz go rozważyć. S500 to mocno nieudany fon także na to nawet patrzeć nie ma co.. Warto jeszcze spojrzeć na samsungi...np model E840 albo D900. I to sa w sumie takie najfajniejsze fony rozsuwane jeszcze w jako takiej przystępnej cenie.
bartekgib Napisano 14 Grudnia 2007 Napisano 14 Grudnia 2007 Ale SE nie są przebajerowane. Większość telefonów ma radio z RDS, aparat koło 2 Mpx, BT, świetne empetrójki, baaaardzo przejrzyste menu ( jak chcę włączyć BT - wciskam klawisz od Skrótów, "Włącz" i BT gotowe ). Ja Ci znajdę takie telefon idealny dla Twojej mamy. http://www.allegro.pl/item279983808_nowy_k...22_wroclaw.html 1. Ładny, elegancki, "jasny" wygląd 2. Brak joy'a 3. Karta pamięci do 2 Gb 4. Nie zaawansowany odtwarzacz MP3 5. Telefon z serii bez żadnych wad 6. Cena 7. Telefon NIE jest przeładowany 8. Aparat 2 Mpx, żeby można było cyknąć na mieście fotkę 9. Przejrzyste, szybkie, sprawne menu bez żadnych pytań, ostrzeżeń 10. Jedyny minus to brak radia ( da się przeżyć ). Jak dla mnie - telefon idealny dla Twojej mamy. Ma to, co trzeba. Wybór należy do Ciebie i do mamy. Pozdrawiam ! P.S. 2001 post
QWEY564 Napisano 17 Grudnia 2007 Napisano 17 Grudnia 2007 Mam pytanie dotyczące ofert "na kartę"... W tym temacie jestem 100lat za ciemnoskórymi więc pytam się użytkowników tel. na kartę Mam do wyboru: 1.)Orange OrangeMusic; Starter15 15zł na start, SMS X-treme(co to?) do 1000 Sms w Orange gratis 2.)Play Starter9zł 300min gratis Zawsze 1darmowa minuta za 2min przychodzące Do 150zł gratis przy doładowaniu od25gr/min do wszystkich 3.)Tak-Tak Starter 9zł do wygadania 8zł; 1sek naliczanie ktoś może wie co jest bardziej opłacalne pod względem kosztów minut i SMS Co muszę zrobić żeby w pełni wykorzystać darmowe min? jakie są zniżki w Playu(w tym starterze który opisałem wyżej) jeśli dzwonimy z Playa do Playa?? -ile kosztuje min/sms PS tylko nie piszcie "google.pl"
Mod Team Odi Napisano 17 Grudnia 2007 Mod Team Napisano 17 Grudnia 2007 Kup starter tej sieci, do której najwięcej dzwonisz/piszesz bo tak będzie najtaniej. A jeśli do wszystkich to Play.
Adik Napisano 18 Grudnia 2007 Napisano 18 Grudnia 2007 Dzięki za porady i opinie. Wysłałem rodziców do kilku operatorów. Pomierzyli, posprawdzali i kazali mi zamówić Samsunga D900i. Sądzę że nie był to zły wybór.
Krezystof Napisano 18 Grudnia 2007 Napisano 18 Grudnia 2007 Moim zdaniem im dalej od SE tym lepiej! Miałem nokie najrózniejsze, ostatnio Nokie 3120 - faktycznie zero funkcji ale DZIAŁAŁA, a co mi po SE który ma teoretycznie full funkcji ale nie da się korzystać ponieważ się wiesza, alebo rozładowuje a w najlepszym wypadku tylko jest to kiepskiej jakości... bawiłem się różnymi "wypasionymi" SE i zadnego bym chyba nie wymienił za moja NOKIE.. Nigdy mnie ten telefon nie zostawił na lodzie, tylko ostatnio.. Zgubiła zasięg po 3 latach ale pare razy wpadła do jeziora, była zostawiana w upale za granicą na słoncu, wpadała w śnieg na nartach, na rower jak szedłem to wrzucałem ją byle jak i chodziła cudnie! Na początku dosłownie ladowałem co ponad 2 tydz (rozmawiam min. 15 min dziennie + 15 SMSów) a po tym czasie teraz rozmawiam więcej około 30 min i 20 SMSów i spokojnie 5 dni wytrzymywała. Niestety się zepsuła i w tej chwiki mam SE k700i, ktory walał sie w domu i TRAGENIA, a nawet tragednia to mało powiedziane! Niby ma MP3 ale 40 MB pamięci i co mam niby tam wgrać? A jakbym chciał porobić zdjęcia to już w ogóle bym nic nie wgrał, jednak nie robie ich z prostego powodu - do kitu jakość! Bateria? Jak nie używam to jeden dzień jak używam jak moją nokie trzymająca wtedy 5 dni na koncu, to SE laduje okolo 10 razy dziennie. W przyszłym tydz dostane K750i starego i napisze co z nim - ale rewelacji się nie spodziewam. Byle do wymiany a to rok jeszcze ;(
Lukas_Mako Napisano 18 Grudnia 2007 Napisano 18 Grudnia 2007 off <właśnie opchnąłem nowego se w580 ze wszystkim za 500zl ładny telefon kolega będzie zarobiony nawet jak by sam go sprzedał , w londynie ten kom na kartę kosztuje 100funtów>
Xordus Napisano 19 Grudnia 2007 Napisano 19 Grudnia 2007 A ja posiadam skromna komoreczke Nokie 3120 Dalem za nia jedyne 90 zl i jestem z niej zadowolony. Bateria trzyma mi 7-8 dni. Moge z niej zadzwonic, wyslac smsa
bartekgib Napisano 19 Grudnia 2007 Napisano 19 Grudnia 2007 Masz orginalną baterię czy może jakąś a'la "Forever" ? Bo miałem 3100 i max to 5 dni. Pozdrawiam !
Krezystof Napisano 20 Grudnia 2007 Napisano 20 Grudnia 2007 Pewnie orginalna bo naprawde wyjatkowo trzyma, ja mam orginalna i po 3 latach prawie 5 dni duzo jej uzywajac... Tylko padla ;( Mam SE K700i i tamta nokia zdecydowanie bardziej mi sie podobala!
Xordus Napisano 20 Grudnia 2007 Napisano 20 Grudnia 2007 Posiadam oryginalna baterie Prawdopodobnie jest ona od nowosci czyli jakies 2 lata.
funkad Napisano 20 Grudnia 2007 Napisano 20 Grudnia 2007 Od dwóch dni jestem posiadaczem SE W800i. Wysłużony NEC e616v trafił do szuflady.
Orion50 Napisano 24 Grudnia 2007 Napisano 24 Grudnia 2007 Ja posiadam SEK750i i bardzo go sobie chwalę. Niezawodny z telefon z dobrym aparatem, gniazdem na karty pamięci i odtwarzaczem mp3. Wgrałem mu soft od W800i i teraz jest naprawdę idealnie. Pozdrawiam
bartekgib Napisano 24 Grudnia 2007 Napisano 24 Grudnia 2007 Ja jestem chyba osobą najczęściej zmieniającą telefony na tym forum Od wczoraj Motorola E398. No ale ten telefon nie za długo zapewne u mnie pogości się Pozdrawiam !
Adik Napisano 25 Grudnia 2007 Napisano 25 Grudnia 2007 Ostrzeżenie przed debilem - Telefon Samsung D900i okazał się strasznie cichy. Jego mp3 i wszystkie dzwonki grają jak przytłumione. Pół tygodnia użytkowania telefonu i nadal nie słychac że ktoś dzwoni... Jeden głupi ruch palcem - zdjęcie ochronnej taśmy z wyświetlacza i telefon zaczyna ryczeć Wpływ tasiemki na tłumienie głośniczka był niewiarygodny!! Teraz telefon gra jak każdy inny, a nawet głośniej. Polecam.
piotrek89xc Napisano 25 Grudnia 2007 Napisano 25 Grudnia 2007 Adik czyżby była to treść jakiegoś negatywa z Allegro?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.