Skocz do zawartości

[telefony] Wasze komóreczki

karolyfer

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wyświetlacz i aparat taki sam ale k750i ma lepszy soft i robi trochę lepsze zdjęcia. Poza tym radio nie ma RDSu.

Ja bym nie zmieniał bo k550 nie ma nic lepszego niż k750i.

Który nie ma RDSu? JA mam K750i i RDS mam. Mówią, że K55i jest szybszy ale czy to komuś potrzebne... Mi wystarczy, że rower mam szybki :)

Napisano

Poradzicie jaki telefon mam wybrać dla matki?

A więc cena: do 800zł {wolałbym cos jednak w okolicach 500zł i tańsze}

Marka: różna , ona wolałaby Nokię albo SE , lecz w grę wchodzą też Lg, Sagem

wymagania: prosty w obsłudze dla kobitki przwyczajonej do Nokii i Se

obsługujący mp3, mający budzik, kalendarz, dośc dobry wyswietlacz 262 tys kolorów

dobrze by było gdyby miał bluetooth-a, ale nie jest to wymagane {moze nie mieć}, tak samo slot kart pamięci - raczej MS pro duo, ale otwarty jestem na Sd i innego typu pamięci. Pamięc wewnętrzna conamniej z 10 MB.

aparat, obsługa 3g nie jest wymagana,

co do designu to podajcie propozycje, czy z klapką, czy bez to obojętne, rozsówany też moze być.

Ps. Nie polecajcie mi k750i bo się załamię {ten telefon mi własnie za##bali}

na początek dorzucę telefony Lg i oceńcie je

http://www.allegro.pl/item267629682_lg_kg8...w24_zabrze.html

http://www.allegro.pl/item267448661_new_lg..._hurtehalo.html

http://www.allegro.pl/item266047446_lg_shi..._sklep_gsm.html

Napisano

No chyba nie bede zamienial, poniewaz musial bym doplacic 50 zl, telefony niczym sie nie roznia, a nawet widzialem na forach z telefonami ze lepsze robi zdjecia k750i a gdy jest ciemniej to zdjecia duzo sie roznia na plus k750i. A co do wygladu bardziej mi sie podoba k750i, a pozatym k550i jem minimalnie wyzszy ale optycznie wyglada na sporo wiekszego, fakt jest cienszy ale grobosc k750i wogole mi nie przeszkadza i dla mnie nie jest zadnym minusem. Mysle ze jak bede zamienial to na fon o polke wyzsza, bo chyba k750i i k550i to ta sama polka ?

• Mod Team
Napisano

KG800 jest ładny i przyjemny w obsłudze, ale niestety nie ma wejścia na kartę pamięci. Shine mi osobiście nie odpowiada ze względu na pokrętło, które jest niewygodne.

Napisano

Pixon - złap ten telefon w ręke i zacznij na nim pisać. Poezja .... Dlaczego ? Bo między klawiszami jest duża różnica i na dodatek - są one wypukłe ponad obudowę. A że są dobrze wykonane - są sztywne i klawisz nie umknie Ci gdzieś na bok. Dlatego uprzedzenia wszystkich co do tego typu klawiatur są przesadzone, bo wg. mnie są to klawiatury przyszłości.

Adik - ja powiem na wstępie - jedni mogą się śmiać, inni mówić, że to jakaś niepoważna porada, ale ja polecę telefon który mam : W880i. Uzasadnienie :

-lekki ( poniżej 80 g )

-cienki, zgrabny, ale wykonany wręcz perfekcyjnie ( nie poczujesz, że obudowa się ugina, ma luzy, ale że skrzypi )

-ładny

-świetne klawisze

-265 tyś. k + 320x240 Px

-Slot na kartę pamięci

-20 Mb pamięci wew.

-świetny odtwarzacz Mp3

-Bluetooth

-dobry aparat 2 Mpx ( bez AF )

-UMTS, 3G

-Kalendarz, budzik, terminarz, kalkulator, zadania, notatki, pamięć kodów

-Co najważniejsze - w 100 % łatwy w obsłudze !

Kolory :

- Srebrno-czarny ( odpowiedni dla mamy )

- Czarno-pomarańczowy

- Złoto-czarny ( pełen elegancji )

Za 750 zł znajdziesz. Ja wiem, że może dużo, ale mama na 100 % będzie zadowolona - bo telefon jest i męski ( ze względu na swoją elegancję ) i kobiecy ( ze względu na estetykę i delikatność w formie ) i młodzieżowy ( muzyczny telefon, 2 Mpx ). Dlatego ja bym rozważał zakup tego telefonu. Pozdrawiam !

Napisano

Znalazłem go za 600zł nówkę, telefonik fajny, chociaż zastrzeżenia budzą we mnie te małe klawisze... Jednak skoro mówisz że są świetne to telefon zostaje w kręgu "potencjalnych zakupów".

Napisano

Wyświetlacz może mniejszy jak w K800i czy N73, ale przy tej rozdzielczości wyświetlanie jest o wiele lepsze, bo tapetki, itd. są rozciągnięte na mniejszej powierzchni.

A co do klawiszy - zapraszam do mnie na testy :) Przeciwnikiem tego typu klawiszy może być jedynie osoba mająca naprawdę "obszerne" palce. Ale ja mam męskie paluchy, a jestem zachwycony jakością tych klawiszy. Pozdrawiam !

Napisano
Pixon - złap ten telefon w ręke i zacznij na nim pisać. Poezja .... Dlaczego ? Bo między klawiszami jest duża różnica i na dodatek - są one wypukłe ponad obudowę. A że są dobrze wykonane - są sztywne i klawisz nie umknie Ci gdzieś na bok. Dlatego uprzedzenia wszystkich co do tego typu klawiatur są przesadzone, bo wg. mnie są to klawiatury przyszłości.

Weź sobie popisz smsa w rękawiczkach to zobaczysz jak miło się pisze. Jak SE nie wycofa się z tego durnego pomysłu to następny kom nie będzie tej marki.

Najbardziej odpowiadały mi klawisze w k700i ale k750i pod tym względem też nie jest zły. Daje radę napisać smsa w grubych rękawicach rowerowych.

Co do W880i to wiecznie uwalony obiektyw i brak lampy dyskwalifikuje go w codziennym użytkowaniu. Karta Memory Stick Micro też nie należy do najtańszych i łatwo ją zgubić.

• Mod Team
Napisano

Moim zdaniem te klawisze nie sprawdzają się tak wspaniale jak ty je zachwalasz. Ja lubię tradycyjne jak ma większość telefonów a nie takie "wypustki". No, ale wiedząc teraz jaki masz telefon i jaki w nim jest typ klawiszy dochodzę do wniosku, że każdy swoje chwali :)

Napisano

I właśnie Schwefel - napisz sms'a na K700i a napisz na tym telefonie. Oczywiście chodzi mi o przewagę W880i. K700i mam także i obydwa telefony ocenię tak samo z lekką przewagą W880i ( i korzystam z rękawiczek z długimi palcami ). Ale jak mówię - nie dowie się nikt o zaletach, kto przez przynajmniej 1 miesiąc nie będzie korzystał z tego telefonu. Każdemu, kogo spotkam ze znajomych i każdemu, kto podchodzi do tych klawiszy negatywnie - daję telefon do łapy i każę się troszkę pobawić. Tylko jedna osoba powiedziała, że jej ten typ klawisz nieodpowiada. Ale najlepiej pojechać do Saturna lub Nie dla idiotów - tam powiny być atrapy tego typu tel., zawsze można zobaczyć jak/co/gdzie/kiedy i z czym to działa. Polecam :) Pozdrawiam !

P.S. Ten telefon ma w nazwie W czyli seria Walkman czyli telefon muzyczny z czego wywiązuje się w 100 % ( odrzuciłem SanDisk'a E130 na bok ). Aparat bez AF i lampy błyskowej to naprawdę żaden kłopot. Ale zawsze warto mieć te 2 Mpx w kieszeni.

Napisano

Bo nie powiedziane, że K550i i W880i mają tak samo wykonane klawisze ..... Ale ja powiem ostatnie zdanie : dla mnie fenomen. Jeżeli ktoś będzie miał do kupienia W880i - to ja polecam. No i polecam Adik dla Twojej mamy :D Jedynie brak radia, a dla mnie jak w tel. muzycznym to dużaaaa wada, zwłaszcza że tel. serii W mają radio z dobrym sygnałem i tym "fajnym" RDS'em. Pozdrawiam !

Napisano

Schwefel widze ze miales doczynienia z k750i i k550i, ktory bys wybral, bo dalej waham sie nad zmiana

edit/ widze ze zanim napisalem to juz jedna odpowiedz padla :D

Napisano

Chyba jednak zdecyduje się na LG kg800. Ma fajny design, aż 120mb pamięci wewnętrznej {także kilka Mp3 się zmieści} jest prosty w obsłudze i tani {470zł}.

Pozatym jest to telefon z serii chocolate o której słychać same dobre opinie ;)

W880 chyba nie jest potrzebny mojej mamie ;) Słuchać muzyki ona w telefonie nie słucha, no może czasem. Liczy się przedewszystkim prostota obsługi i ergonomia.

http://www.t-k.pl/p/artykul?i26=1617&o27=0

Napisano

Ja mam K800i i dużo moich znajomych posiada K750i i w grafice niestety jest ogromna przepaść pomiędzy tymi dwoma telefonami. A jeżeli chodzi o K750i i K550i, to ja bym na Twoim miejscu kupiła lepszy telefon, czyli K750i, bo technologia cały czas idzie do przodu, nie cofaj się do K550i. Pozdrawiam :D

Napisano

Dzisiaj dobrze ogladnoąłem k550i i powiem ze nie przypadl mi do gustu. Nie podoba mi sie "powiewa troche wiocha od niego" - slowa wlasciciela. Pozatym jest wiekszy, nie ma karty pamieci, wejscie sluchawkowe ma z boku, klawisze sa nawet wygodne ale juz klawisze nawigacyjne nie, klawisze boczne z trudem da rade wcisnac, i podswietlenie (kolor) mi sie nie podoba. Tak wiec na pewno nie zamieniam fona, zostaje przy swoim k750i :D

Napisano
Chyba jednak zdecyduje się na LG kg800.

Żona posiada KG800. Dwa ale do tego telefonu : bateria wytrzymuje 4-5 dni przy baaaardzo oszczędnym użytkowaniu.To po pierwsze, a po drugie jak mama używa klawiatuty numerycznej po ciemku to się zdenerwuje:klawisze NIE są podświetlane!!!!!

A poza tym bardzo ładny :D

M

Napisano

Bartek chodzilo mi ze w zestawie nie posiada karty a nie o to ze nie ma zlacza do kart. Jak dla mnie to wada poniewaz nie chcem kupowac karty jeszcze do tego (64mb z k750i mi wystarcza) a pamiec wewnetrzna k550i jest za mala dla moich potrzeb. A jezeli chodzi o karty to kumpel w k750i ma 2 gb i wszystko ladnie chodzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...