Batman Napisano 18 Listopada 2007 Napisano 18 Listopada 2007 Wyświetlacz i aparat taki sam ale k750i ma lepszy soft i robi trochę lepsze zdjęcia. Poza tym radio nie ma RDSu. Ja bym nie zmieniał bo k550 nie ma nic lepszego niż k750i. Który nie ma RDSu? JA mam K750i i RDS mam. Mówią, że K55i jest szybszy ale czy to komuś potrzebne... Mi wystarczy, że rower mam szybki
bartekgib Napisano 18 Listopada 2007 Napisano 18 Listopada 2007 K750i i K550i mają RDS w radiu Pozdrawiam !
Mod Team Pixon Napisano 19 Listopada 2007 Mod Team Napisano 19 Listopada 2007 Tylko, że ten K550i ma strasznie cienkie klawisze. Do pisania sms-ów to on się nie bardzo nadaje.
Adik Napisano 19 Listopada 2007 Napisano 19 Listopada 2007 Poradzicie jaki telefon mam wybrać dla matki? A więc cena: do 800zł {wolałbym cos jednak w okolicach 500zł i tańsze} Marka: różna , ona wolałaby Nokię albo SE , lecz w grę wchodzą też Lg, Sagem wymagania: prosty w obsłudze dla kobitki przwyczajonej do Nokii i Se obsługujący mp3, mający budzik, kalendarz, dośc dobry wyswietlacz 262 tys kolorów dobrze by było gdyby miał bluetooth-a, ale nie jest to wymagane {moze nie mieć}, tak samo slot kart pamięci - raczej MS pro duo, ale otwarty jestem na Sd i innego typu pamięci. Pamięc wewnętrzna conamniej z 10 MB. aparat, obsługa 3g nie jest wymagana, co do designu to podajcie propozycje, czy z klapką, czy bez to obojętne, rozsówany też moze być. Ps. Nie polecajcie mi k750i bo się załamię {ten telefon mi własnie za##bali} na początek dorzucę telefony Lg i oceńcie je http://www.allegro.pl/item267629682_lg_kg8...w24_zabrze.html http://www.allegro.pl/item267448661_new_lg..._hurtehalo.html http://www.allegro.pl/item266047446_lg_shi..._sklep_gsm.html
olek123 Napisano 19 Listopada 2007 Napisano 19 Listopada 2007 No chyba nie bede zamienial, poniewaz musial bym doplacic 50 zl, telefony niczym sie nie roznia, a nawet widzialem na forach z telefonami ze lepsze robi zdjecia k750i a gdy jest ciemniej to zdjecia duzo sie roznia na plus k750i. A co do wygladu bardziej mi sie podoba k750i, a pozatym k550i jem minimalnie wyzszy ale optycznie wyglada na sporo wiekszego, fakt jest cienszy ale grobosc k750i wogole mi nie przeszkadza i dla mnie nie jest zadnym minusem. Mysle ze jak bede zamienial to na fon o polke wyzsza, bo chyba k750i i k550i to ta sama polka ?
Mod Team Odi Napisano 19 Listopada 2007 Mod Team Napisano 19 Listopada 2007 KG800 jest ładny i przyjemny w obsłudze, ale niestety nie ma wejścia na kartę pamięci. Shine mi osobiście nie odpowiada ze względu na pokrętło, które jest niewygodne.
bartekgib Napisano 19 Listopada 2007 Napisano 19 Listopada 2007 Pixon - złap ten telefon w ręke i zacznij na nim pisać. Poezja .... Dlaczego ? Bo między klawiszami jest duża różnica i na dodatek - są one wypukłe ponad obudowę. A że są dobrze wykonane - są sztywne i klawisz nie umknie Ci gdzieś na bok. Dlatego uprzedzenia wszystkich co do tego typu klawiatur są przesadzone, bo wg. mnie są to klawiatury przyszłości. Adik - ja powiem na wstępie - jedni mogą się śmiać, inni mówić, że to jakaś niepoważna porada, ale ja polecę telefon który mam : W880i. Uzasadnienie : -lekki ( poniżej 80 g ) -cienki, zgrabny, ale wykonany wręcz perfekcyjnie ( nie poczujesz, że obudowa się ugina, ma luzy, ale że skrzypi ) -ładny -świetne klawisze -265 tyś. k + 320x240 Px -Slot na kartę pamięci -20 Mb pamięci wew. -świetny odtwarzacz Mp3 -Bluetooth -dobry aparat 2 Mpx ( bez AF ) -UMTS, 3G -Kalendarz, budzik, terminarz, kalkulator, zadania, notatki, pamięć kodów -Co najważniejsze - w 100 % łatwy w obsłudze ! Kolory : - Srebrno-czarny ( odpowiedni dla mamy ) - Czarno-pomarańczowy - Złoto-czarny ( pełen elegancji ) Za 750 zł znajdziesz. Ja wiem, że może dużo, ale mama na 100 % będzie zadowolona - bo telefon jest i męski ( ze względu na swoją elegancję ) i kobiecy ( ze względu na estetykę i delikatność w formie ) i młodzieżowy ( muzyczny telefon, 2 Mpx ). Dlatego ja bym rozważał zakup tego telefonu. Pozdrawiam !
Viviusek Napisano 19 Listopada 2007 Napisano 19 Listopada 2007 co do rozdzielczości w w880i to sie zgadzam 240x320 ale PIXELI wielkość ekranu 1.8 cala
Adik Napisano 19 Listopada 2007 Napisano 19 Listopada 2007 Znalazłem go za 600zł nówkę, telefonik fajny, chociaż zastrzeżenia budzą we mnie te małe klawisze... Jednak skoro mówisz że są świetne to telefon zostaje w kręgu "potencjalnych zakupów".
bartekgib Napisano 19 Listopada 2007 Napisano 19 Listopada 2007 Wyświetlacz może mniejszy jak w K800i czy N73, ale przy tej rozdzielczości wyświetlanie jest o wiele lepsze, bo tapetki, itd. są rozciągnięte na mniejszej powierzchni. A co do klawiszy - zapraszam do mnie na testy Przeciwnikiem tego typu klawiszy może być jedynie osoba mająca naprawdę "obszerne" palce. Ale ja mam męskie paluchy, a jestem zachwycony jakością tych klawiszy. Pozdrawiam !
Schwefel Napisano 19 Listopada 2007 Napisano 19 Listopada 2007 Pixon - złap ten telefon w ręke i zacznij na nim pisać. Poezja .... Dlaczego ? Bo między klawiszami jest duża różnica i na dodatek - są one wypukłe ponad obudowę. A że są dobrze wykonane - są sztywne i klawisz nie umknie Ci gdzieś na bok. Dlatego uprzedzenia wszystkich co do tego typu klawiatur są przesadzone, bo wg. mnie są to klawiatury przyszłości. Weź sobie popisz smsa w rękawiczkach to zobaczysz jak miło się pisze. Jak SE nie wycofa się z tego durnego pomysłu to następny kom nie będzie tej marki. Najbardziej odpowiadały mi klawisze w k700i ale k750i pod tym względem też nie jest zły. Daje radę napisać smsa w grubych rękawicach rowerowych. Co do W880i to wiecznie uwalony obiektyw i brak lampy dyskwalifikuje go w codziennym użytkowaniu. Karta Memory Stick Micro też nie należy do najtańszych i łatwo ją zgubić.
Mod Team Pixon Napisano 19 Listopada 2007 Mod Team Napisano 19 Listopada 2007 Moim zdaniem te klawisze nie sprawdzają się tak wspaniale jak ty je zachwalasz. Ja lubię tradycyjne jak ma większość telefonów a nie takie "wypustki". No, ale wiedząc teraz jaki masz telefon i jaki w nim jest typ klawiszy dochodzę do wniosku, że każdy swoje chwali
bartekgib Napisano 19 Listopada 2007 Napisano 19 Listopada 2007 I właśnie Schwefel - napisz sms'a na K700i a napisz na tym telefonie. Oczywiście chodzi mi o przewagę W880i. K700i mam także i obydwa telefony ocenię tak samo z lekką przewagą W880i ( i korzystam z rękawiczek z długimi palcami ). Ale jak mówię - nie dowie się nikt o zaletach, kto przez przynajmniej 1 miesiąc nie będzie korzystał z tego telefonu. Każdemu, kogo spotkam ze znajomych i każdemu, kto podchodzi do tych klawiszy negatywnie - daję telefon do łapy i każę się troszkę pobawić. Tylko jedna osoba powiedziała, że jej ten typ klawisz nieodpowiada. Ale najlepiej pojechać do Saturna lub Nie dla idiotów - tam powiny być atrapy tego typu tel., zawsze można zobaczyć jak/co/gdzie/kiedy i z czym to działa. Polecam Pozdrawiam ! P.S. Ten telefon ma w nazwie W czyli seria Walkman czyli telefon muzyczny z czego wywiązuje się w 100 % ( odrzuciłem SanDisk'a E130 na bok ). Aparat bez AF i lampy błyskowej to naprawdę żaden kłopot. Ale zawsze warto mieć te 2 Mpx w kieszeni.
Schwefel Napisano 19 Listopada 2007 Napisano 19 Listopada 2007 Pisałem smsa na k550i kumpla i zajęło mi to 5 razy więcej czasu niż na moim k750i więc nie mów, że jest tak super.
bartekgib Napisano 19 Listopada 2007 Napisano 19 Listopada 2007 Bo nie powiedziane, że K550i i W880i mają tak samo wykonane klawisze ..... Ale ja powiem ostatnie zdanie : dla mnie fenomen. Jeżeli ktoś będzie miał do kupienia W880i - to ja polecam. No i polecam Adik dla Twojej mamy Jedynie brak radia, a dla mnie jak w tel. muzycznym to dużaaaa wada, zwłaszcza że tel. serii W mają radio z dobrym sygnałem i tym "fajnym" RDS'em. Pozdrawiam !
snowman Napisano 19 Listopada 2007 Napisano 19 Listopada 2007 Miałem dzisiaj K550i w ręce i stwierdzam że wolę swojego K750i a to właśnie ze względu na klawisze , nie umiem na tym pisać
olek123 Napisano 19 Listopada 2007 Napisano 19 Listopada 2007 Schwefel widze ze miales doczynienia z k750i i k550i, ktory bys wybral, bo dalej waham sie nad zmiana edit/ widze ze zanim napisalem to juz jedna odpowiedz padla
Adik Napisano 20 Listopada 2007 Napisano 20 Listopada 2007 Chyba jednak zdecyduje się na LG kg800. Ma fajny design, aż 120mb pamięci wewnętrznej {także kilka Mp3 się zmieści} jest prosty w obsłudze i tani {470zł}. Pozatym jest to telefon z serii chocolate o której słychać same dobre opinie W880 chyba nie jest potrzebny mojej mamie Słuchać muzyki ona w telefonie nie słucha, no może czasem. Liczy się przedewszystkim prostota obsługi i ergonomia. http://www.t-k.pl/p/artykul?i26=1617&o27=0
Pati Napisano 20 Listopada 2007 Napisano 20 Listopada 2007 Ja mam K800i i dużo moich znajomych posiada K750i i w grafice niestety jest ogromna przepaść pomiędzy tymi dwoma telefonami. A jeżeli chodzi o K750i i K550i, to ja bym na Twoim miejscu kupiła lepszy telefon, czyli K750i, bo technologia cały czas idzie do przodu, nie cofaj się do K550i. Pozdrawiam
bartekgib Napisano 20 Listopada 2007 Napisano 20 Listopada 2007 Koleżanka się chyba pomylił. K750i jest o wiele starszy od K550i. Pozdrawiam !
olek123 Napisano 20 Listopada 2007 Napisano 20 Listopada 2007 Dzisiaj dobrze ogladnoąłem k550i i powiem ze nie przypadl mi do gustu. Nie podoba mi sie "powiewa troche wiocha od niego" - slowa wlasciciela. Pozatym jest wiekszy, nie ma karty pamieci, wejscie sluchawkowe ma z boku, klawisze sa nawet wygodne ale juz klawisze nawigacyjne nie, klawisze boczne z trudem da rade wcisnac, i podswietlenie (kolor) mi sie nie podoba. Tak wiec na pewno nie zamieniam fona, zostaje przy swoim k750i
marcin_ostrów Napisano 20 Listopada 2007 Napisano 20 Listopada 2007 Chyba jednak zdecyduje się na LG kg800. Żona posiada KG800. Dwa ale do tego telefonu : bateria wytrzymuje 4-5 dni przy baaaardzo oszczędnym użytkowaniu.To po pierwsze, a po drugie jak mama używa klawiatuty numerycznej po ciemku to się zdenerwuje:klawisze NIE są podświetlane!!!!! A poza tym bardzo ładny M
bartekgib Napisano 20 Listopada 2007 Napisano 20 Listopada 2007 Poprawka - K550i posiada kartę pamięci przyjmującą do 2 Gb oficjalnie, a nieoficjalnie może podejdzie i 4 Gb, ale telefon będzie mulił. Pozdrawiam !
olek123 Napisano 20 Listopada 2007 Napisano 20 Listopada 2007 Bartek chodzilo mi ze w zestawie nie posiada karty a nie o to ze nie ma zlacza do kart. Jak dla mnie to wada poniewaz nie chcem kupowac karty jeszcze do tego (64mb z k750i mi wystarcza) a pamiec wewnetrzna k550i jest za mala dla moich potrzeb. A jezeli chodzi o karty to kumpel w k750i ma 2 gb i wszystko ladnie chodzi.
Pati Napisano 20 Listopada 2007 Napisano 20 Listopada 2007 Tutaj możecie zobaczyć kilka telefonów dla porównania: http://sms.pl/tel/porownaj_kilka.php
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.