Skocz do zawartości

[telefony] Wasze komóreczki

karolyfer

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

kula2030 pod zadnym pozorem nie bierz 5200. Kumpel to ma i szczeze nie polecam. Telefon ma badziewny wyswietlacz nie dosc ze slabej rozdzielczosci to jeszcze ogromnie smurzy, pelno gier mu nie chodzi, sluchawi nie sa najwyzszych lotow (70 se sa owiele lepsze), duze luzy po paru dniach uzytkowania na silderze. Aparat to kolejna porazka zdjecia jak na VGA wychodza niezbyt dobrze ale z ich zapisaniem jest owiele gorzej. Czesto wogole nie chca sie zapisac, dopiero po wielokrotnych probach czesto nawet po ponad 10 udaje sie zapisac. Jedyny plus tej komorki to glosnik wydaje mi sie ze lepszy tzn glosniejszy jezeli w k750i/k550i. A co do klawiszy to bylem dzis w sklepie i bawilem sie k550i i sprawialy wrazenie wygodnych, choc obudowa sprawiala byla bardzo kanciasta, uginala sie i w dodatku skrzypiala ale i tak wybral bym k550i, mimo jego drobnych wad. Aha zapomnial bym duzo ludzi ktorzy maja k550i z softem orange nazeka na zacinajace sie klawisze dokladniej 0,4,6 na dluzsza mete jezeli ktos duzo pisze sms moze to byc bardzo denerwujace. Masz jeszcze jakies inne modele do wyboru ?

Napisano

Ja się musze zastanowić, co miałem :

1. 3310

2. 3410

3. 3510i

4. One Touch Club +

5. E398

6. T722i

7. E250

8. C300

9. K700i

10. K750i

11. K300i

12. K510i

13. W810i

14. W880i

15. N73

16. 6230i

17. T68i

18. A52

19. T190

20. C35

21. MT50

22. V3

23. C550

24. W220

25. 3100

26. 5200

27. 7650

28. MYX6-2

Kilka telefonów miałem po kilka sztuk, jak np. K700i ( 2 sztuki - teraz też mam i używam ). Kurcze - sam się nie spodziewałem, że miałem już tyle telefonów B) C550 mam do dzisiaj, więc jakieś 4 lata ( ale nie korzystam z niego już dawno ). A np. Sagem'a MYX 6-2 miałem przez 3 dni. Pozdrawiam !

Napisano

Jak Wy to robice ze mieliscie tyle telefonow? Po jakim czasie je wymieniacie, po 1 miesiacu :D ?

a ja mialem

siemens sl45i (mam go po dzis) pamietam te czasy wszyscy biegali z 3410 a ja z sl to dopiero byl szpan mp3, karty pamieci, pamietam jak wszyscy chcieli grac w skoki u mnie na komie :D

pozniej siemens c75

obecnie se k750i B)

Napisano

Ja np. miałem tyle telefonów ponieważ :

1. Kiedy byłem młodszy to dosłownie miałem "świra" na tym punkcie ( było to jeszcze z rok temu - dzisiaj jestem bardziej "ustabilizowany" )

2. Troszkę handlowałem komórkami ( kupiłem kome z Allegro, poużywałem 1-2 tygodnie, wyczyściłem, itd. i wystawiłem za 20-30 zł więcej albo sprzedałem kumplowi )

3. Miałem okazje z pewnych źródeł kupować legalne telefony w kiepskich stanach, które przy moim biurku pięknie rozbierałem, przeczyszałem i doprowadzałem do stanu używalności.

4. Wiele tata przywoził z Niemiec i kilka leży w domu ( na razie nie chcę ich sprzedawać ).

5. Ciocia miała dojścia w Plus GSM ( nadal ma :D ) i załatwiała kilka telefoników, jak W880i ( akutalnie go mam ), i pozostałe : W810, N73 i T68i.

Pozdrawiam !

Napisano

Kurcze czasami jest poprostu tak ze jakis tel ma sie kilka dni a czasem nawet godzin :D Taka hmm wewnetrzna moc :D Pamietam jak ojciec mial komis to moglem bawic sie praktycznie kazdym telefonem, ach to byly czasy :)

Napisano

Wariactwo:)Ja do dziś miałem chyba z 7 telefonów i jakoś nie mam potrzeby ich częściej zmieniać;)

Miałem problem na co zmienić Samsunga...i w końcu go zostawiłem..nic tak naprawdę ciekawego nie znalazłem (w rozsądnej cenie) a później się okazało,że to całkiem niezły telefon- jedyny minus to krótko trzymająca bateria....Czy ładowarki biurkowe na allegro za kilka złotych to dobry pomysł?Czy lepiej szukać jednak oryginału?Jak myślicie?

Napisano

Ja naprawdę podziwiam taką ilość telefonów jak niektórzy wypisują. Ja od stycznia 2001 miałem łącznie 3 komórki i trzecia(Nokia 6230i) służy już ponad rok i nie mam zamiaru zmieniać w najbliższym czasie, jakoś nie czuję takiej potrzeby, jedyne co mi sie podoba w nowych komórkach to kalendarz i organizer, super sprawa.

Napisano
kula2030 pod zadnym pozorem nie bierz 5200. Kumpel to ma i szczeze nie polecam. Telefon ma badziewny wyswietlacz nie dosc ze slabej rozdzielczosci to jeszcze ogromnie smurzy, pelno gier mu nie chodzi, sluchawi nie sa najwyzszych lotow (70 se sa owiele lepsze), duze luzy po paru dniach uzytkowania na silderze. Aparat to kolejna porazka zdjecia jak na VGA wychodza niezbyt dobrze ale z ich zapisaniem jest owiele gorzej. Czesto wogole nie chca sie zapisac, dopiero po wielokrotnych probach czesto nawet po ponad 10 udaje sie zapisac. Jedyny plus tej komorki to glosnik wydaje mi sie ze lepszy tzn glosniejszy jezeli w k750i/k550i. A co do klawiszy to bylem dzis w sklepie i bawilem sie k550i i sprawialy wrazenie wygodnych, choc obudowa sprawiala byla bardzo kanciasta, uginala sie i w dodatku skrzypiala ale i tak wybral bym k550i, mimo jego drobnych wad. Aha zapomnial bym duzo ludzi ktorzy maja k550i z softem orange nazeka na zacinajace sie klawisze dokladniej 0,4,6 na dluzsza mete jezeli ktos duzo pisze sms moze to byc bardzo denerwujace. Masz jeszcze jakies inne modele do wyboru ?

Dzieki wielkie za odpisanie i myśle że pomogłeś mi bardzo... Jednak dalej nie wiem jaki telefon wybiore , zbyt dużego wyboru nie mam nic to pozyjemy zobaczymy

Napisano

nawet nie ma sie nad czym zastanawiac miedzy tymi fonami jest roznica klas w k550i wszystko jest lepsze. Jezeli sa w takiej samej cenie to nic tylko brac k550i a na pewno nie pozalujesz (sam malem go brac ale zdecydowalem sie na k750i)

Napisano

Ja nie widzę kłopotu. Bierz K550i. Jeżeli się nie spodoba - na pewno ktoś go od Ciebie za dobre i uczciwe pieniądze kupi. Nie ma tak, że zostajesz z telefonem do końca życia. A jeżeli co - to kupisz sobie inny telefon ( kopalnia telefonów - czyli Allegro :D ). Pozdrawiam !

Napisano

Święte słowa Bartekgib... nie ma tak że zostaje się z telefonem do końca życia.....

Dzisiaj mi ukradli K750i ...... :rolleyes: Zostałem bez fona przy dupie.. Fakt że juz go nie odzyskam jest bolesny ale zdołałem go juz zaakceptować. 1gb karta w środku dawała radę, tak jak cała jej zawartośc.. chlip chlip, Polska mentalnosc - nawet kolega ktoremu ufasz cie moze okrasc.

Będę polował na telefonik z klasą czyli np. Nokia z funkcją odtwarzania mp3, kalendarzem budzikiem i tyle :nuke: Wystarczy mi w zupełnosci taki telefon bo już szkoda nerwów po utracie takiego "gówienka" wartego {kiedyś} pół tysiaka PLN.

Napisano

Wielka szkoda :rolleyes: ........ Ludzie nie znają umiaru. Ale jak to się stało ? ? ? ?

A co do nowego telefonu : do jakiej ceny ?

Bo wg. mnie dla Ciebie można polecić 3 modele w różnych cenach.

1. Nokia 6230 - ok. 290 zł

2. Nokia 6230i - ok. 370 zł

3. Nokia 3110 - ok. 430 zł

Z każdym telefonem miałem do czynienia i są to telefony niezawodne. Miałem dużą styczność z 3110 dlatego mogę też coś powiedzieć na jego temat. Jednakże ja z czystego serca polecałbym starą, ale jarą 6230i. Ja miałem, teraz ma brat i nie miałem żadnych problemów z telefonem. Ma to co musi mieć i nie jest przebajerzony. Pozdrawiam !

Napisano

A stało się to trochę z mojej nieuwagi i trochę z chamstwa. Podczas zajęc praktycznych - obróbka metali {praca w specjalnej sali przy imadłach, cięcie brzeszczotami metalowych kawałków} miałem cały czas przy sobie telefon, ale przy stanowisku. W pewnym momencie zostawiłem go na stanowisku i poleciałem do WC. Potem jak wróciłem to była przerwa i sala zamknięta... Po przerwie już nie było fona.... Złodziej z klasy i to perfidny.. To już kolejne moje nieszczęscie z udziałem kogos z klasy w tym miesiącu.

2 tyg. temu zostałem na ulicy niefortunnie uderzony w splot i mdlejąc - zaćmiło mnie, uderzyłem szczęką w samochód.... Podobno byłem w biegu podczas uderzenia, o czym swiadczą slady zęba w karoserii i wgniecenie w samochodzie... Straciłem bezpowrotnie jednego zęba, a drugiego zwichnąłem... Najlepsze są ceny implantów - 1 ząb z 6 000zł :rolleyes:

A co do telefonów to podoba mi się ta Nokia 6230i i będę polował na jakąs niedrogą używkę. Z planowanych modernizacji roweru {koła, kokpit} nici, a tu jeszcze dochodzi telefon i z 8 tysiaków na zęby.... Będę miał Tytan w gębie, a szkoda że nie Carbon :nuke:

Napisano

Mnie tez kilka razy chcieli "kroic" w szczegolnosci , gdy sie dowiedzieli ze ojciec ma komis ;/ Czaili sie kilka razy pod szkola.. ale naszczescie jakos nie udalo im sie pozbawic mnie telefonu :) Rzadko zdarza sie tak ze kroja kogos bez powodu,trzeba komus niezle zajsc za skore... W moim przypadku po szkole krazyly ploty ze jakich to telefonow nie nosze ze soba.. wiec ktos chcial zarobic na moim nieszczesciu :)

Co do klopotu kolegi wyzej mysle , ze powinno Ci sie udac odzyskac telefon.Jesli wiesz mniej wiecej kto mogl sobie go pozyczyc to wystarczy uruchomic "wywiad" i po klopocie :) (u mnie zawsze dzialalo)

Co do kupna telefonu ja dzis puscilem k750i za 300zl :)

Napisano
Bo wg. mnie dla Ciebie można polecić 3 modele w różnych cenach.

1. Nokia 6230 - ok. 290 zł

2. Nokia 6230i - ok. 370 zł

Poważnie takie są ceny 6230? No to dałem d**y...

Jakieś półtora miesiąca temu ożeniłem 6230i za 50zł

Napisano

Jakim programem bede mogl wrgac roznosci do telefonu przez bluetooth z komputera. Probowalem Bluesoleil i Nokia_PC_Suit ,ale sie nie udalo. Musze kupic kabel!!

Mam od dzis Nokie 6230i. Fajny telefonik.

Napisano

aktualnie mam nokie 3510i ;) mogłem ją już pare razy wymienić, ale jakoś mam do niej sentyment :) na bank wymienie ją w lutym na nokie 5140i. chyba jedna z najbardziej pancernych komórek z aktualnie produkowanych. no i ma GPS B)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...