bartekgib Napisano 17 Września 2007 Napisano 17 Września 2007 Bartek - chyba nie wiesz co mówisz. N73 ma flash'a i to co dziwne - lepszego niż K800i. Co do postu evo : ja tak samo mówię, że pierwsze z K800i. Powód rozpoznania ? Widać po kolorach. I telefony zawsze mają taką "mgiełkę". Pozdrawiam !
bartek_1990 Napisano 17 Września 2007 Napisano 17 Września 2007 Wiem, ze N73 ma flash'a, ale diodowego, a k800 ma normalna lampe błyskową.
bartekgib Napisano 17 Września 2007 Napisano 17 Września 2007 Z tą diodą to ja bym uważał - to jest także lampa błyskowa. Typowa dioda to jest w K700i. A te w N73 i K800i - to już lampy błyskowe z różnymi trybami. Pozdrawiam !
evo Napisano 17 Września 2007 Napisano 17 Września 2007 Nikt nie mówił, że jakoś taka sama, tylko że czasem wystarczajaca Bloga nie mam, więc tutaj umieszcze moje porównanie tel k800 i Kodaka z612 (bardzo chwalony rok/dwa temu za jakość wśród zoomowców optycznych x12). Brałem wtedy kodaka, bo robił wydajne filmiki i był najmniejszym zoomowcem optycznym x12 ze stabilizacją optyczną (ta lepsza). Więc jego wymiary pozwalaja go brac na rower czasem Ale do rzeczy. By dać szanse k800, to Kodakiem pstrykałem: - tryb auto; - wyłączona stabilizacja; - z ręki (ale starałem się nie drgać); - wielkosc fotek 1-3 mpx; A k800: - wybrałem odpowiedni tryb (pochmurno), fotki 1-2 mpx - zapomniaęłm dać stabilizację (ponoć ma, elektro?) ale był zato samowyzwalacz. A więc, nic nie sugeruje, no może poza tym, że róznice nasycenia wynikają po troszkę z wybranych trybów (tam auto, w tym nie). Aha, no i foty pomniejszone na szerokośc 640 px, więc jakość troszkę (sporo) spadła, no ale mają teraz wielkość fotek wywoływanych, a nie cały ekran. ------- http://images13.fotosik.pl/92/b39f5652013c2f6f.jpg A) bicepsy przodem --------------- http://images28.fotosik.pl/82/7c4f9e25f7f4ca46.jpg bicepsy w słońcu ---- http://images28.fotosik.pl/82/86da10b899a32cf9.jpg C) bicepsy pochmurne ------- http://images13.fotosik.pl/92/0a1292b289fce66e.jpg D) szczegóły
romek91 Napisano 17 Września 2007 Napisano 17 Września 2007 Witam. Chciałbym się dowiedzieć czy warto brać nokie 5200. Jeżeli ktoś ma to proszę o to żeby sie wypowiedział. W październiku będe wymieniać telefon, i ta nokia wydaje się być konkretna tylko. Mam telefon na abonament w plusie (40 zł) i pieniądze jakie moge przeznaczyć na telefon to 100 zł . Ta nokia akurat tyle kosztuje. Interesuje mnie : - jakość dzwięku - jakość zdjęć - ile trzyma bateria - czy się "wiesza"?? Pozdrawiam
bartekgib Napisano 17 Września 2007 Napisano 17 Września 2007 5200 miałem przez bite 5 dni -Dźwięk - średnia klasa. Po prostu jak z telefonu. Pożycz Nokię 6230i od kogoś i posłuchaj jeżeli możesz - słuchawki od zestawu w miarę ( mi aktualnie jest ciężko określić, bo w kwestii słuchawek ciągle operuję "wysoką klasą" i już nie potrafię odróżnić dobrze dźwięku "zwykłych słuchawek" ) -VGA robi swoje - niska półka. Jakoś tam wychodzą, ale dalekie to od czegoś dobrego (VGA w Noki zawsze były gorsze od innych VGA) -3-4 dni - standart zależny od tego co robisz -zwiech nie zauważyłem Kiepskie jest jedno - ekran. Żenada ..... Zależy na czym Ci zależy Jak za 40 zł - może być do muzyki. Ale na "zdjęcia" nie licz - więcej bajer jak funkcja No i kiepski ekran. Ogółem niska-średnia klasa. Jeżeli masz ofertę - pomyśl nad W200i. Pozdrawiam !
rObO87 Napisano 17 Września 2007 Napisano 17 Września 2007 Jak wyżej, zastanów się nad SE W200i. Też jestem w Plusie i ten telefon wybrałem.
romek91 Napisano 18 Września 2007 Napisano 18 Września 2007 SE W200i widziałem, bawiłem sie nim troche, ale coś mi w nim nie pasuje. A czy ten W200i ma możliwość rozszerzenia kartą pamięci?? W jakim sensie ekran "żenada" w tej 5200 ?? A 6230i ma mój tata i według mnie jest to bardzo fajny telefon. Pozdrawiam
bartekgib Napisano 18 Września 2007 Napisano 18 Września 2007 W zestawie W200i masz 128 MB - na luzie możesz zwiększyć do 1 Gb, a nawet 2 Gb ( ale wtedy każdy tel. puszcza zwiechy ). Dlaczego ekran żenada - ciemny ( największa wada ), wolno chodzi w stosunku do tego co wciskasz, ekran jest po prostu słabej jakości i tyle. Ja bym wziął jednak W200i - a pozatym 5200 wydaje się taki ..... bardzo plastikowy. Pozdrawiam !
maxiu14 Napisano 18 Września 2007 Napisano 18 Września 2007 Ej no sluchajcie Mialem przez pewnien czas P990i i K800i i musze powiedziec ze fotki z P990i wychodza bardziej zywe mimo 2 mpx :/ A co do fotek z n73 i k800i to zalezy jak kto umie wykorzystac mozliwosci aparatu.Osobiscie nie zgadzam sie z opinia ze n73 ma lepszy aparat... czemu ? Przez pewnien czas gdy ojciec mial komis moglem porownywac telefony jakie chcialem i troche o nich wiem (interesuje sie telefonami) Juz na 1 forum porownywalem MOJE fotki z p990i z n73 innego usera i roznic nie bylo widac ;| a przeciez 2mpx vs. 3.2mpx. Nie chodzi o piksele tylko o umiejetnosc wykorzystania funkcji aparatu. Wiadomo przynajmniej terazniejszych telefonow nie mozna porownywac z aparatami cyfrowymi ale... naprawde niektore fotki z telefonu moga wyjsc doskonale WYSTARCZY CHCIEC Potem postaram sie umiescic kilka moich fotek z P990i i K800i ;]
bartekgib Napisano 18 Września 2007 Napisano 18 Września 2007 To samo zdanie nt. zdjęć z aparatu co maxiu14. Nowe telefony mają wybory scenerii, balansu bieli, oświetlenia, itd. itp. Po prostu mnóstwo ustawień. RECEPTA : Zanim się zrobi zdjęcie - poustawiać wszystko do warunków panujących wokoło nas i już będzie dobre zdjęcie. Jesteś w domu - ustaw na światło zarówkowe. Jesteś na dworzu, ale jest pochmurno : ustaw flash'a i do tego balans na pochmurno. Wyjdzie dobre zdjęcie - nawet z mojego W880i ( brak lampy, brak AF, okrojony ogólnie ). Pozdrawiam !
evo Napisano 18 Września 2007 Napisano 18 Września 2007 aha, jak by ktoś chiał, to mam do sprzedania SE k700 lub t610 Kontakt na priv jak by co. ps. fotki z k800 (str 43) to: kwiaty - dół, rower w słońcu - góra, rower w cieniu - dół, rama - dół.
Mod Team Odi Napisano 18 Września 2007 Mod Team Napisano 18 Września 2007 A mnie śmieszy to co piszecie o ustawianiu wszystkich parametrów. Jak ktoś chce robić ZDJĘCIA i bawić się w fotografa to kupuje APARAT. Mało kto będzie się bawił w takie coś w komórce. Komórka ma spełniać rolę prostej "małpki" - jest coś niespodziewanego, wyjmuję z kieszeni i pstrykam, a nie jakieś zabawy z ustawieniami. Może jeszcze niedługo będziemy komórki do statywów przykręcać. Chyba nie taka jednak jest rola telefonu.
bartekgib Napisano 19 Września 2007 Napisano 19 Września 2007 Ja swój aparat w telefonie wykorzystuje jedynie do zdjęć trzymanych w tel. Nie zrzucam zdjęć na kompa - od tego mam Kodaka LS633. 2.0 Mpx w telefonie i na ekranie 1.8" 320x240 256 tyś km wygląda dobrze - no przecież nie wszędzie muszę nosić laptopa Wystarczy, żeby na ekranie SE zobaczyć napis "Kross" Pozdrawiam !
QWEY564 Napisano 19 Września 2007 Napisano 19 Września 2007 Mam pytanie o E65... jakieś opinie o telefonie i jego ewentualne słabe punkty(coś jak joystick w SE) a poza tym co lepsze N70 czy 5200?? przy przedłużaniu abonamentu proponują m.in. je za 1zł więc jestem ciekawy który wypada lepiej... jak wyglądają ekrany, odtwarzacze mp3 i aparat... obecnie mam 6680 więc nie chciał bym przerzucić się na coś gorszego... PS nie dodałem że telefon mogę zmienić do grudnia więc są realne szanse że wtedy wybór sie powiększy... a jak tak to na co można by było liczyć(musiało by być w obecnej cenie N70... może trochę więcej)
evo Napisano 19 Września 2007 Napisano 19 Września 2007 Jak ktoś chce robić ZDJĘCIA i bawić się w fotografa to kupuje APARAT. - nom mam aparat, nawet dwie cyfry. wyjmuję z kieszeni i pstrykam, a nie jakieś zabawy z ustawieniami. - zmiana ustawień to 2 sek (2 szybkie kliki w k800), jak ktoś chce, to niech je marnuje Chyba nie taka jednak jest rola telefonu. - ale właśnie takie "dodatki" decydują, że ktoś bierze taki telefon a nie inny. Przeciez nawet najwieszy złom potrafi telefonowac, czemu się takiego nie kupisz/posiadasz? Mam gdzieś Siemensa C35 jeszcze, chcesz się wymienić? Ładnie dzwoni i odbiera, 100% sprawny Nie zrzucam zdjęć na kompa - a ja czasem zrzucam (nawet na tapety PC), jak zapominam (lub nie biore) swojego Kodaka. Nie wiem czy to głupie, ale jeśli tak, to dla mnie równie głupie jest podniecanie się "fotkami" tylko na ekranie komy, WOW całe 4*3 cm To już lepiej w ogóle nie pstrykać Wszystko jest dla ludzi i ze wszystkiego można się cieszyć, nawet z bateryjki :banana:
QWEY564 Napisano 19 Września 2007 Napisano 19 Września 2007 edit do mojego poprzedniego postu: E65 ma b. fajną przeglądarkę WWW... nie wiem jak się ona nazywa ale wyświetla mi forum ze wszystkimi ikonkami, hiperłączami i emotkami... fajnie by było gdyby któryś z wymienionych przezemnie fonów miał coś takiego(a jeśli nie ma to jaki - porównywalnej cenie- to ma ) pozdrawiam
esc0bar Napisano 19 Września 2007 Napisano 19 Września 2007 Tutaj masz troszke informacji o tym telefonie, wraz z opiniami uzytkownikow. Sam przejrzalem informacje o tym telefonie od deski do deski. Tez chce go sobie kupic. Ale w programie wymiany telefonow Plusa model ten kosztuje ponad 1000pln w mojej taryfie. Jak mnie przycisnie to go sobie zakupie. na razie jednak sie waham. Pzdr!
QWEY564 Napisano 19 Września 2007 Napisano 19 Września 2007 u mojego ojca w Orange stoi za 66zł... dlatego szukałem info... THX (i czekam na opinie N70-5200)
Nasti Napisano 19 Września 2007 Napisano 19 Września 2007 A więc. N70. Aparacik 2mpx, a w 5200 0,3mpx. N70 to telefon z symbianem więc możemy wrzucać sobie wiele ciekawych aplikacji. N70 to już telefon 3g z kamerą do videorozmów. Zaś nokia 5200 to propozycja muzyczna z ich stajni. Brałbym N70 + wgranie ze strony nokii nowego softa do tego telefonu. Krążą opinię, że staru lubi się troszkę ciąć.
QWEY564 Napisano 19 Września 2007 Napisano 19 Września 2007 czyli to jest po prostu ta moja stara 6680 w nowej obudowie?? może ktoś wie czym się różni N70 od 6680?? edit: właśnie zdałem sobie sprawę że 6680 ma jedynie 1,3Mpix... a oprócz tego? PS w związku z powyższym(0,3Mpix) 5200 odpada...
bartekgib Napisano 19 Września 2007 Napisano 19 Września 2007 5200 robi bardzoooo słabe zdjęcia, jak każdy VGA w Nokii. To już SE K700i robit lepsze zdjęcia ( jeżeli można to zdjęciami nazwać ). Pozdrawiam !
QWEY564 Napisano 20 Września 2007 Napisano 20 Września 2007 Nasti już o tym powiedział... :/ czekam na kolejne opinie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.