Skocz do zawartości

[telefony] Wasze komóreczki

karolyfer

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
A ile to cudo w Plusie teraz kosztuje?

189 zł. Cena niezła, jak na abonament 13 zł + darmowe 2000 minut do Plusa :) Tak, 2000 minut .... Wszystko za sprawą tzw. "korporacji". Pozdrawiam !

Napisano

Domyslam sie ze wymiary pudla potrzebne do zrobienia podobnego :P Tez tak robilem albo ojciec mi z komisu zalatwial <_<

Zmienilem moje zestawienie , obecnie :

-p990i +512mb + hpm-70 :D

-k750i +1gb +hpm-70 :D

Szkoda ze ojciec juz nie ma komisu... bo mialbym cos ciekawszego :o Ale i tak zle nie jest.

Napisano

Czekam już na mój telefon z Plusa ponad tydzień, a kurier chyba nie raczy zapukać do moich drzwi :( ..... Czekam do soboty, a później chyba interwencja. Tylko gdzie tu dzwonić :D ? ? ? Pozdrawiam !

Napisano

Witam. Mam pytanko. Moze ktoś będzie się orientować. Mam sony ericssona w którym teraz właśnie 3 raz pojawia się identyczna usterka(joy nie działa).

Wiem że bylo coś takiego że jesli po raz 3 pojawia się ten sam problem to telefon wymieniają na nowy. Moje pytanie natomiast jest takie...czy te 3 usterki musza być w jakimś okresie np 1 roku?? Czy to dziala przez cały okres gwarancyjny? Czy tez może już nie chca wymieniać telefonów na nowe?

Napisano

Dziala w calym okresie gwarancji.Tak dobrze myslisz po 3 wizytach w serwisie telefon powinien byc zmieniony na NOWY wolny od wad czy usterek jednak spotkalem sie z takim przypadkiem , gdzie telefonu niestety nie wymieniono... Mam nadzieje ze w Twoim przypadku wszystko pojdzie po mysli :P

Napisano

Weź sobie K310i, zobacz jak działa i pomyśl sobie, że do tego wszystkiego dodajesz naprawdę dobrą jakość dźwięku ( zmniejszone szumy który były newralgiczną wadą w SE ), odtwrazacz mp3 z dobrą ergonomią chodzenia po menu i radio z naprawdę działającym RDS'em. Ja polecam ..... Szkoda, że nie ma BT i wyświetlacza jak K700i przynajmniej. Pozdrawiam !

P.S. Jutro w końcu W880i ( SE RuleZ :) ).

Napisano

Pewnie, że możesz go brać. Telefon loozik jak za tą cenę + pełen komplet dodatków. Polecam !

Pozdrawiam !

P.S. Od dzisiaj K700i + W880i w kolorze srebrno - czarnym :)

Napisano

W200i :

-niezły wygląd

-dobra cena

-w zestawie 128 Mb ( no ale dzisiaj to już prawie standard )

-radio z RDS

-całkiem konkretny odtwarzacz mp3

-wyświetlacz troszkę słabszy od dzisiejszych "standartów"

-brak BT ( a szkoda, bo to dzisiaj przydatne )

-aparat VGA ( dzisiaj standard to już te 1.3 Mpx )

K750i :

-dobry aparat

-flash

-radio z RDS

-dobra cena jak na te wyposażenie

-"standardowy" wyświetlacz

-odtwrzacz mp3 ( chociaż jakość dźwięku - taka sobie )

-BT i Irda

-telefon znany chyba nawet na Antarktydzie ( po prostu jak dla mnie - zbyt popularny ).

Zależy co lubisz. Musisz sobie posiedzieć przy kawce/herbacie i pomyśleć. Pozdrawiam !

Napisano

Do tej pory używałem Nokii 2600 która w zupełności mi wystarczała, więc W200i będzie w sam raz. Od zdjęć mam cyfrówke, a zależy mi na muzyce, więc będzie można się z słuchawkami lansować na mieście ^_^

Napisano

A ja mam od niedawna SE k800i

Ma chyba wszystko, co może mieć tel., tylko otwieracza do piwka brakuje :D

Kiedyś był tez taki fon, z licznikiem rowerowym, ale to już modele szykowane pod grupy osób.

Prawidziwy telefon 3G. Czekam, aż 2połowa też go kupi, wtedy wykorzysta sie wideorozmowy :)

a że mam z nią rozmowy za free, to będe tego używał zamiast Skype.

Ale największe wrażenie robi aparat foto. Kiedyś róznice widać było, już zanim się foty porównało ;) a teraz, trzeba już patrzeć na szczegóły, zazwyczaj w powiększeniu na PC.

W końcu nie będe musiał brać mojego zoomowca wszędzie, tylko na wyprawy foto. Na przypadkowe foty k800 styknie.

Autofuks, stabilizacja obrazu, 3,2 mpx, 16x zoom :) , 1GB pamięci, drukowanie z tel., kilkanaście programów tematycznych zdjęć i menu jak w prawdziwym aparacie. No i jakość, porównywarna z typowymi aparatami kompaktowymi jakie były z 4 lata temu.

Róznice widac tylko w zbliżeniach (wiadomo, nie ta optyka w takich wymiarach), po wydruku prawie to samo.

Pamiętam jak kiedyś ktoś pisał na forach, że chce tel. z "dobrym" aparatem (wtedy 640*480 px ;) ) - ludzie polecali, by lepiej kupił prawdziwy aparat, nawet najzwyklejszy. Dziś jakość prawie taka sama jak z tel. Także na wyprawy w sam raz.

O to chodzi :D

• Mod Team
Napisano
...SE k800i... No i jakość, porównywarna z typowymi aparatami kompaktowymi jakie były z 4 lata temu.

Róznice widac tylko w zbliżeniach (wiadomo, nie ta optyka w takich wymiarach), po wydruku prawie to samo.

Conajmnniej zabawne. Dokładnie 4 lata temu kupiłem Canona A70. I uważam, że kompletnym bezsensem jest porównywanie takiego aparatu do jakiegokolwiek pstrykacza wbudowanego w telefon. Owszem K800i robi przyzwoite fotki jak na telefon, ale do aparatu bym tego nie porównywał. Poza tym telefon ogólnie jak najbardziej przyzwoity :)

Napisano

N73 mojego brata robi lepsze zdjęcia od K800i mojego kolegi. Miałem rzeczywiste porównanie zdjęć na laptopie ( ekran 15.4" ). Minimalnie, lecz jednak lepeiej wychodzą zdjęcia z N73. No i oczywiście - zdjęcia wyjdą dopiero wtedy dobrze, kiedy ustawimy wszystko co możliwe w aparacie ( balans bieli, itd. itp. ). Wtedy nawet zdjęcia z mojego W880i wychodzą wporządku. Pozdrawiam !

Napisano

I tak kazde zdjecie z telefonu bedzie miało obrzydzająco duże tystorsje... nawet jak wcisną tam 12 megapikseli

no i przykręćcie do telefonu filtr polaryzacyjny czy UV, albo soczewkę makro :)

taki canon np. A60 bije na łeb nokie N73 pod kazdym względem oprócz rozmiaru zdjecia...

wk..urza mnie wciskanie do kazdego modelu telefonu tego prawie-jak-aparatu, coraz trudniej wybrac cos dla siebie bez tego zbednego elementu :/

Tak swoja droga czekam az wszyscy pokupuja sobie iPhony i zaczna sie nimi lansowac - wtedy bedzie mozna sie z czego smiac :)

edit: toleruje tylko kamerke z przodu do wideo-rozmów...

Napisano

N73 może i robi lepsze zdjęcia od k800, ale nie ma wbudowanego flesza :)

Moim zdaniem bezsensowne jest pakowanie do telefonów coraz większych matryc. Te 3,2Mpix w telefonie zupełnie wystarczy. Bardziej byłbym zadowolony, gdyby szło to w kierunku polepszenia optyki aparatu lub dodania zoom'a optycznego... chodziarz te 2x.

P.S. evo wgraj sobie "ulepszone" sterowniki aparatu :)

Napisano

Czyli wg. was lepiej jeździć (w moim przypadku) na każdy trening z Minoltą Z10(a moze cos sie ciekawego trafi do sfocenia) zamiast zrobić przypadkową fotę telefonem z dobrym aparatem? Przecież nikt tu nie pisze o całkowitym zastąpieniu aparatu fonem więc nie wiem po co te wywody...

Napisano

Jak jezdzisz treningi to zatrzymujesz sie zeby "cos przypadkowego" sfocic? mnie to wybija z rytmu...

Wywody byly po to zeby udowodnic ze dodawanie kolejnych megapixeli do aparatow w telefonie nie ma zadnego sensu bo i tak obiektyw wielkosci lebka od szpilki wszystko zepsuje

swoja droga tez mam minolte z10 i jakos sobie daje rade...

Napisano

evo ma racje, ze ten telefon posiada bardzo wiele fajnych, uzytecznych funkcji. mnie tylko dobija brak mozliwosci regulacji glosnosci dzwonka w budziku! :(

generalnie jestem zadowolony z aparatu...jakosc zdjec nie jest zachwycajaca, ale na tyle dobra, aby zaliczyc to na plus tego modelu.

Napisano

Conajmnniej zabawne. Dokładnie 4 lata temu kupiłem Canona A70.

a ja miałem kiedyś typowego średniak Kodak cx7430 czy jakoś tak.

I teraz jak porównuje foty z k800, pstrykane z najlepszą stabilizacją (tel. leży + samowyzwalacz) i odpowiedni program do otoczenia = to po wydruku zdjęcia 10*15 cm, nie ma praktycznie róznicy!

Fakt, na PC jak to się powiększy, to poznać, że to raczej z tel.

Ale do takich fotek przypadkowych, jak ta z dziś, styknie:

http://images12.fotosik.pl/97/b78aae31456c8db6.jpg

(zrobiona w ruchu - jechałem powoli :P , więc jakość kiepska, i tylko przy 1 mpx).

Ale są i lepsze, jak

http://images28.fotosik.pl/81/7b1500de90f223cf.jpg

też tylko 1 mpx i lekko ruszone.

No co, jest w miare wyraźna pamiątka, jest. Tu byłem, wino i miód piłem :(

Z s-wyzwalaczem i nie ruszone, są nawet OK do wydruku na pamiątke.

=======

nie ma jak Fotosik :(

baza fotek z aparatów i t-fonów

Pierwszy lepszy przykład (te foty są na 1-stronach wśród danego modelu):

http://images4.fotosik.pl/69/7893d0462d998484.jpg

http://images3.fotosik.pl/104/4502b9b4d0b4453e.jpeg

- który jest z aparatu, a który z k800?

No a nawet, jeśli już ktoś zgadnie to czy duża róznica?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...