Orion50 Napisano 6 Września 2007 Napisano 6 Września 2007 Ja posiadam SE K750i . Świetny telefon. Ładny interface, odtwarzacz, radio z RDS. dokupiłem kartę 1GB i jest kapitalnie pozdro
bartekgib Napisano 6 Września 2007 Napisano 6 Września 2007 A ile to cudo w Plusie teraz kosztuje? 189 zł. Cena niezła, jak na abonament 13 zł + darmowe 2000 minut do Plusa Tak, 2000 minut .... Wszystko za sprawą tzw. "korporacji". Pozdrawiam !
maxiu14 Napisano 10 Września 2007 Napisano 10 Września 2007 Domyslam sie ze wymiary pudla potrzebne do zrobienia podobnego Tez tak robilem albo ojciec mi z komisu zalatwial Zmienilem moje zestawienie , obecnie : -p990i +512mb + hpm-70 -k750i +1gb +hpm-70 Szkoda ze ojciec juz nie ma komisu... bo mialbym cos ciekawszego Ale i tak zle nie jest.
bartekgib Napisano 11 Września 2007 Napisano 11 Września 2007 Czekam już na mój telefon z Plusa ponad tydzień, a kurier chyba nie raczy zapukać do moich drzwi ..... Czekam do soboty, a później chyba interwencja. Tylko gdzie tu dzwonić ? ? ? Pozdrawiam !
Xsystoff Napisano 11 Września 2007 Napisano 11 Września 2007 W niedziele pozno wieczorem zamawialismy telefon z centralu Ery w Wawie, a we wtorek rano puk puk przyszedl kurier. Wiec chyba cos jest nie tak u Ciebie...
GZA20 Napisano 11 Września 2007 Napisano 11 Września 2007 Witam. Mam pytanko. Moze ktoś będzie się orientować. Mam sony ericssona w którym teraz właśnie 3 raz pojawia się identyczna usterka(joy nie działa). Wiem że bylo coś takiego że jesli po raz 3 pojawia się ten sam problem to telefon wymieniają na nowy. Moje pytanie natomiast jest takie...czy te 3 usterki musza być w jakimś okresie np 1 roku?? Czy to dziala przez cały okres gwarancyjny? Czy tez może już nie chca wymieniać telefonów na nowe?
maxiu14 Napisano 11 Września 2007 Napisano 11 Września 2007 Dziala w calym okresie gwarancji.Tak dobrze myslisz po 3 wizytach w serwisie telefon powinien byc zmieniony na NOWY wolny od wad czy usterek jednak spotkalem sie z takim przypadkiem , gdzie telefonu niestety nie wymieniono... Mam nadzieje ze w Twoim przypadku wszystko pojdzie po mysli
bartekgib Napisano 14 Września 2007 Napisano 14 Września 2007 Weź sobie K310i, zobacz jak działa i pomyśl sobie, że do tego wszystkiego dodajesz naprawdę dobrą jakość dźwięku ( zmniejszone szumy który były newralgiczną wadą w SE ), odtwrazacz mp3 z dobrą ergonomią chodzenia po menu i radio z naprawdę działającym RDS'em. Ja polecam ..... Szkoda, że nie ma BT i wyświetlacza jak K700i przynajmniej. Pozdrawiam ! P.S. Jutro w końcu W880i ( SE RuleZ ).
bartekgib Napisano 15 Września 2007 Napisano 15 Września 2007 Pewnie, że możesz go brać. Telefon loozik jak za tą cenę + pełen komplet dodatków. Polecam ! Pozdrawiam ! P.S. Od dzisiaj K700i + W880i w kolorze srebrno - czarnym
rObO87 Napisano 15 Września 2007 Napisano 15 Września 2007 Myślałem nad K750i, ale szkoda mi kasy. W200i w sumie niewiele ustępuje, prawda?
bartekgib Napisano 16 Września 2007 Napisano 16 Września 2007 W200i : -niezły wygląd -dobra cena -w zestawie 128 Mb ( no ale dzisiaj to już prawie standard ) -radio z RDS -całkiem konkretny odtwarzacz mp3 -wyświetlacz troszkę słabszy od dzisiejszych "standartów" -brak BT ( a szkoda, bo to dzisiaj przydatne ) -aparat VGA ( dzisiaj standard to już te 1.3 Mpx ) K750i : -dobry aparat -flash -radio z RDS -dobra cena jak na te wyposażenie -"standardowy" wyświetlacz -odtwrzacz mp3 ( chociaż jakość dźwięku - taka sobie ) -BT i Irda -telefon znany chyba nawet na Antarktydzie ( po prostu jak dla mnie - zbyt popularny ). Zależy co lubisz. Musisz sobie posiedzieć przy kawce/herbacie i pomyśleć. Pozdrawiam !
rObO87 Napisano 16 Września 2007 Napisano 16 Września 2007 Do tej pory używałem Nokii 2600 która w zupełności mi wystarczała, więc W200i będzie w sam raz. Od zdjęć mam cyfrówke, a zależy mi na muzyce, więc będzie można się z słuchawkami lansować na mieście
evo Napisano 16 Września 2007 Napisano 16 Września 2007 A ja mam od niedawna SE k800i Ma chyba wszystko, co może mieć tel., tylko otwieracza do piwka brakuje Kiedyś był tez taki fon, z licznikiem rowerowym, ale to już modele szykowane pod grupy osób. Prawidziwy telefon 3G. Czekam, aż 2połowa też go kupi, wtedy wykorzysta sie wideorozmowy a że mam z nią rozmowy za free, to będe tego używał zamiast Skype. Ale największe wrażenie robi aparat foto. Kiedyś róznice widać było, już zanim się foty porównało a teraz, trzeba już patrzeć na szczegóły, zazwyczaj w powiększeniu na PC. W końcu nie będe musiał brać mojego zoomowca wszędzie, tylko na wyprawy foto. Na przypadkowe foty k800 styknie. Autofuks, stabilizacja obrazu, 3,2 mpx, 16x zoom , 1GB pamięci, drukowanie z tel., kilkanaście programów tematycznych zdjęć i menu jak w prawdziwym aparacie. No i jakość, porównywarna z typowymi aparatami kompaktowymi jakie były z 4 lata temu. Róznice widac tylko w zbliżeniach (wiadomo, nie ta optyka w takich wymiarach), po wydruku prawie to samo. Pamiętam jak kiedyś ktoś pisał na forach, że chce tel. z "dobrym" aparatem (wtedy 640*480 px ) - ludzie polecali, by lepiej kupił prawdziwy aparat, nawet najzwyklejszy. Dziś jakość prawie taka sama jak z tel. Także na wyprawy w sam raz. O to chodzi
Mod Team Odi Napisano 16 Września 2007 Mod Team Napisano 16 Września 2007 ...SE k800i... No i jakość, porównywarna z typowymi aparatami kompaktowymi jakie były z 4 lata temu.Róznice widac tylko w zbliżeniach (wiadomo, nie ta optyka w takich wymiarach), po wydruku prawie to samo. Conajmnniej zabawne. Dokładnie 4 lata temu kupiłem Canona A70. I uważam, że kompletnym bezsensem jest porównywanie takiego aparatu do jakiegokolwiek pstrykacza wbudowanego w telefon. Owszem K800i robi przyzwoite fotki jak na telefon, ale do aparatu bym tego nie porównywał. Poza tym telefon ogólnie jak najbardziej przyzwoity
bartekgib Napisano 16 Września 2007 Napisano 16 Września 2007 N73 mojego brata robi lepsze zdjęcia od K800i mojego kolegi. Miałem rzeczywiste porównanie zdjęć na laptopie ( ekran 15.4" ). Minimalnie, lecz jednak lepeiej wychodzą zdjęcia z N73. No i oczywiście - zdjęcia wyjdą dopiero wtedy dobrze, kiedy ustawimy wszystko co możliwe w aparacie ( balans bieli, itd. itp. ). Wtedy nawet zdjęcia z mojego W880i wychodzą wporządku. Pozdrawiam !
andrzejek Napisano 16 Września 2007 Napisano 16 Września 2007 I tak kazde zdjecie z telefonu bedzie miało obrzydzająco duże tystorsje... nawet jak wcisną tam 12 megapikseli no i przykręćcie do telefonu filtr polaryzacyjny czy UV, albo soczewkę makro taki canon np. A60 bije na łeb nokie N73 pod kazdym względem oprócz rozmiaru zdjecia... wk..urza mnie wciskanie do kazdego modelu telefonu tego prawie-jak-aparatu, coraz trudniej wybrac cos dla siebie bez tego zbednego elementu :/ Tak swoja droga czekam az wszyscy pokupuja sobie iPhony i zaczna sie nimi lansowac - wtedy bedzie mozna sie z czego smiac edit: toleruje tylko kamerke z przodu do wideo-rozmów...
bartek_1990 Napisano 16 Września 2007 Napisano 16 Września 2007 N73 może i robi lepsze zdjęcia od k800, ale nie ma wbudowanego flesza Moim zdaniem bezsensowne jest pakowanie do telefonów coraz większych matryc. Te 3,2Mpix w telefonie zupełnie wystarczy. Bardziej byłbym zadowolony, gdyby szło to w kierunku polepszenia optyki aparatu lub dodania zoom'a optycznego... chodziarz te 2x. P.S. evo wgraj sobie "ulepszone" sterowniki aparatu
karolyfer Napisano 16 Września 2007 Autor Napisano 16 Września 2007 Czyli wg. was lepiej jeździć (w moim przypadku) na każdy trening z Minoltą Z10(a moze cos sie ciekawego trafi do sfocenia) zamiast zrobić przypadkową fotę telefonem z dobrym aparatem? Przecież nikt tu nie pisze o całkowitym zastąpieniu aparatu fonem więc nie wiem po co te wywody...
andrzejek Napisano 16 Września 2007 Napisano 16 Września 2007 Jak jezdzisz treningi to zatrzymujesz sie zeby "cos przypadkowego" sfocic? mnie to wybija z rytmu... Wywody byly po to zeby udowodnic ze dodawanie kolejnych megapixeli do aparatow w telefonie nie ma zadnego sensu bo i tak obiektyw wielkosci lebka od szpilki wszystko zepsuje swoja droga tez mam minolte z10 i jakos sobie daje rade...
Sintesi Napisano 16 Września 2007 Napisano 16 Września 2007 evo ma racje, ze ten telefon posiada bardzo wiele fajnych, uzytecznych funkcji. mnie tylko dobija brak mozliwosci regulacji glosnosci dzwonka w budziku! generalnie jestem zadowolony z aparatu...jakosc zdjec nie jest zachwycajaca, ale na tyle dobra, aby zaliczyc to na plus tego modelu.
evo Napisano 16 Września 2007 Napisano 16 Września 2007 Conajmnniej zabawne. Dokładnie 4 lata temu kupiłem Canona A70. a ja miałem kiedyś typowego średniak Kodak cx7430 czy jakoś tak. I teraz jak porównuje foty z k800, pstrykane z najlepszą stabilizacją (tel. leży + samowyzwalacz) i odpowiedni program do otoczenia = to po wydruku zdjęcia 10*15 cm, nie ma praktycznie róznicy! Fakt, na PC jak to się powiększy, to poznać, że to raczej z tel. Ale do takich fotek przypadkowych, jak ta z dziś, styknie: http://images12.fotosik.pl/97/b78aae31456c8db6.jpg (zrobiona w ruchu - jechałem powoli , więc jakość kiepska, i tylko przy 1 mpx). Ale są i lepsze, jak http://images28.fotosik.pl/81/7b1500de90f223cf.jpg też tylko 1 mpx i lekko ruszone. No co, jest w miare wyraźna pamiątka, jest. Tu byłem, wino i miód piłem Z s-wyzwalaczem i nie ruszone, są nawet OK do wydruku na pamiątke. ======= nie ma jak Fotosik baza fotek z aparatów i t-fonów Pierwszy lepszy przykład (te foty są na 1-stronach wśród danego modelu): http://images4.fotosik.pl/69/7893d0462d998484.jpg http://images3.fotosik.pl/104/4502b9b4d0b4453e.jpeg - który jest z aparatu, a który z k800? No a nawet, jeśli już ktoś zgadnie to czy duża róznica?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.