Ombre Napisano 31 Sierpnia 2007 Napisano 31 Sierpnia 2007 Mowicie ze nie ma sensu chodzic do komisow? Mam do sprzedania SE k750i.
kamykyo Napisano 31 Sierpnia 2007 Napisano 31 Sierpnia 2007 no jasne, że nie ma sensu, z prostej przyczyny komis też musi zarobić. Zarobić na nas niestety, także nie dajmy się oszukać komisy były dobre pare lat temu, ale teraz w dobie Internetu mamy szeroki dostęp do tel nowych jak i używanych nie ruszając się z domu i przy okazji pomijając niepotrzebnych pośredników, którzy podbijają ceny
bodziekk Napisano 31 Sierpnia 2007 Napisano 31 Sierpnia 2007 Wiem ze to juz po kupnie ale BENQ- SIEMENS EF81 jest o wiele lepszym telefonem niz ten samsung i w cenie 400 zl jest chyba najlepsza oferta, a lepszy od tego samsunga jest tez moim zdaniem SIEMENS CX75 i SE K700i EF81 bardzo fajny, chociaż trochę więcej niż 400. A uwagi na niego nie zwróciłem ze względu na to, że posiada klapkę K700i może i na papierze lepszy, ale mi nie podchodzi (pisałem już wczesniej o K750i), CX75 pod jednym względem lepszy, pod innym gorszy, więc myslę, że to kwestia gustu. Ja tam ze swojego wyboru jestem zadowolony, a to chyba najważniejsze
olek123 Napisano 31 Sierpnia 2007 Napisano 31 Sierpnia 2007 EF81 bardzo fajny, chociaż trochę więcej niż 400. A uwagi na niego nie zwróciłem ze względu na to, że posiada klapkę Na allegro kosztuje 419, a z rozsowanych (tak jak e250) to chyba EL71 tez fajny fonik Ja tam ze swojego wyboru jestem zadowolony, a to chyba najważniejsze Z tym sie zgadzam w 100%. Niech inni mowia sobie co chca wazne jest ze Ty jestes zadowolony PS ja bym na Twoim miejscu pod zadnym pozorem nie wymienial k750i na e250 (wlasnie przyierzam sie do kupna k750i tylko ceny nagle podskoczyly w gore ) PS 100 post w mgnieniu oka stalem sie z amatora PRO
bartekgib Napisano 31 Sierpnia 2007 Napisano 31 Sierpnia 2007 Ceny K750i podskoczyły, bo już naprawdę te telefony zaczęły się kończyć ...... Ale może to i dobrze - bo K750i łącznie z V3 i 6230i to jedne z bardziej popularnych fonów w Polsce ( namnożyło się tego jak psów ). Pozdrawiam !
olek123 Napisano 1 Września 2007 Napisano 1 Września 2007 A jakie Wy polecacie komorki do 600 zl, moze byc z allegro ale musi byc ze sklepu, nie przywieziona z angli (takie sa tansze)
Mod Team Odi Napisano 1 Września 2007 Mod Team Napisano 1 Września 2007 A czego oczekujesz od telefonu? Poczytaj co kto ma i już będziesz wiedział co polecamy. Do 600zł brałbym E50/K550i/W810i. Ewentualnie z tańszych 6230i.
bartekgib Napisano 1 Września 2007 Napisano 1 Września 2007 No ja bym wolał wydać na podane przez Ciebie Odi telefony, ale bym nie kupił 6230i. Ja polecam ze swojej strony W810i - wszechstronny telefon z wieloma funkcjami i dobrym menu. Pozdrawiam !
Viviusek Napisano 1 Września 2007 Napisano 1 Września 2007 a ja polecam telefoniki z Symbianem dopiero wtedy mamy prawdziwą mieszanke multimedialną
olek123 Napisano 1 Września 2007 Napisano 1 Września 2007 tez chcialem kupic w810i ale niestety nie ma za 600 zl nowego na allegro (nie moze byc sprowadzany z zagranicy), k550i tez bralem pod uwage ale klawisze sie mu zacinaja, i nie podoba mi sie ma tez slabszy aparat od w810i, zato k750i ma to samo co w810i ale mniejsza karte pamieci w zestawie, brak EDGE, gorsze sluchawki i co najwazniejsze robi najlepsze zdjecia z tej calej trojki Nokia e50 jest dobra ale ona jest bardziej do pracy niz dla nastolatka
andrzejek Napisano 1 Września 2007 Napisano 1 Września 2007 co do nokii E50 to ojciec ją miał i były problemy z zawieszaniem się, samoczynnym włączaniem głosnika podczas rozmów, problemy z łącznością telefon<->karta sim wymienił na N73 i problem z kartą sim nie ustąpił, jednym słowiem nokia to .... niezbyt udane telefony zwłaszcze te symbianowate karta sim jest dobra bo na SE działa zawsze
rzk Napisano 1 Września 2007 Napisano 1 Września 2007 obecnie posiadam Nokie 5300 i Motorole A1000, i na razie nie mam zamiaru ich zamieniać na cokolwiek innego
maxiu14 Napisano 1 Września 2007 Napisano 1 Września 2007 Komis wiadomo musi zarobic.. przewaznie odliczaja od ceny rynkowej ok 100zl i proponuja nam cene Wiem bo moj ojciec mial komis i czasami mozna bylo nabyc telefon za "pol darmo".Powiedzmy ze przychodzi starszy koles z telefonem odebranym 10min temu z salonu i chce go sprzedac proponujemy cene a on ze sie niezbyt zna to sie zgadza i takim sposobem mozna miec fajneee telefoniki za bezcen Szczegolne oplacalne bylo skupowane popularnych telefonow : k750i,6630,6230i itd.. Dobrze schodzili tez walkmany w800i,w810i.. itd. takie modele schodzily potem praktycznie od razu. W tej chwili posiadam k800i i p990i
bartekgib Napisano 1 Września 2007 Napisano 1 Września 2007 olek123 - zawsze soft można wymienić w K550i na W610i. Ale to już inna sprawa. Co do aparatu - przecież K550i jest z serii Cyber-Shot, więc ma lepszy aparat ( staranniejsza optyka - chociaż co można powiedzieć o optyce w telefonie za 600 zł ). andrzejek - Ty polujesz na M600i, i ja także Tylko nie wiem, czy ten ekran dotykowy to za bardzo awaryjna rzecz ( wolałbym paluchami dotykać, aniżeli ciągle rysikiem - przypadłość z posiadania kiedyś palmtopa przez dłuższy czas ). Mam do wyboru Nokię N73, N80, N70 i Soniaki : M600i, K800i, W880i, W810i i K550i. I weź tu wybierz telefon Ale Nokii chyba nie wezmę - 1. Płacisz za "N" w napisie "Nokia" 2. Symbian ( nie mam przekonania - bo to nie jest jakoś wielce dopracowane ) 3. Każda Nokia ma to samo, nudne menu .... Pozdrawiam !
maxiu14 Napisano 2 Września 2007 Napisano 2 Września 2007 Z tych wszystkich bralbym albo n73 lub n80.Co do soniaka m600i ma dosc starannie dopracowany wyswietlacz nie ma obaw ze sie porysuje lub cos.A co do "palucha" jesli wolisz miec czysty wyswietlacz i dosc przejzysty to lepiej uzywac rysika (wiem z doswiadczenia z p990i)
olek123 Napisano 2 Września 2007 Napisano 2 Września 2007 olek123 - zawsze soft można wymienić w K550i na W610i. Ale to już inna sprawa. Co do aparatu - przecież K550i jest z serii Cyber-Shot, więc ma lepszy aparat ( staranniejsza optyka - chociaż co można powiedzieć o optyce w telefonie za 600 zł ). A tu Cie zaskocze w k550i jest ciemniejszy obiektyw, o mniejszej srednicy. W K550i ten CS to przesada. Duzo zdjec ogladalem w necie z k550i i sa naprawde gorsze, przez to ze ma ciemniejszy obiektyw to przy mniejszej ilosci swiatla k750i ma ogromna przewage. A pozatym cena jest wyzsza, mozna kupic w podobnej cenie z orange, ale z orange sa bardzo awaryjne klawisze, menu jest z fatalnymi ikonami orange. A jak juz sa k550i to duzo drozsze praktycznie w cenie w810i, a za ta roznice wole kupic karte 1 GB. Pozatym duzo ludzi twierdzi ze glosnik w k550i jest gorszy, spust migawki nie dziala poprawnie oraz bardzo sie nagrzewa podczas rozmow
bartekgib Napisano 2 Września 2007 Napisano 2 Września 2007 Co do soniaka m600i ma dosc starannie dopracowany wyswietlacz nie ma obaw ze sie porysuje lub cos.A co do "palucha" jesli wolisz miec czysty wyswietlacz i dosc przejzysty to lepiej uzywac rysika (wiem z doswiadczenia z p990i) Czyli można korzystać z "palucha" w dotykowym wyświetlaczu i nic poza smugami na wyświetlaczu się nie dzieje ? ? ? ? Pozdrawiam !
maxiu14 Napisano 3 Września 2007 Napisano 3 Września 2007 Niby mozna... Ale to malo wygodne w porownaniu do ikonek , bo czasami ciezko trafic na ta ktora chcesz chyba ze masz paluszki wielkosci... hyhy ;D A tak serio to rysik jest w 100% lepszy,ogolnie paluch tez "dziala" ale to malo wygodne.
andrzejek Napisano 3 Września 2007 Napisano 3 Września 2007 Juz go mam, w praktyce palcem mozna spokojnie operowac na "klawiszach" wyboru na dole wyswietlacza, ale raczej nie wiele więcej bo ikonki są małe i trudno w nie trafić. Mimo to zdecydowaną większość funkcji telefonu można obsłużyć jog dialem z boku, nie trzeba używać dotykowego ekranu
bartekgib Napisano 3 Września 2007 Napisano 3 Września 2007 Ojjjjj andrzejek utrudniłeś mi decyzję .... No ale jeszcze dzisiaj chyba dowiem się, jaki telefon będe miał ( ciocia załatwia w tzw. korporacji ). Pozdrawiam !
Bartez23 Napisano 5 Września 2007 Napisano 5 Września 2007 Witam ! Mam pytanie do użytkowników telefonu SEk800i , czy mógłby mi ktoś podać wymiary pudełka tego telefonu długość/szerokość/wysokość ?? Mniejsza do czego mi to potrzebne, Ale sprawa jest bardzo ważna. Bardzo dziękuję za poważne podejście do tematu. Pozdrawiam
Mod Team Odi Napisano 5 Września 2007 Mod Team Napisano 5 Września 2007 Nie ma sprawy Póki co pracuję w Plusie więc jakbyś chciał wymiary jakichś kartoników to pisz
bartekgib Napisano 5 Września 2007 Napisano 5 Września 2007 A ja czekam na SE W880i ( czarno-pomarańczowy ) z "korporacji" w Plusie GSM. Ma 2 Mpx - ma. Ma dobry odtwarzacz - ma. Ma piękny interface menu - ma. Ma VideoRozmowy - ma. Ma słuchawki dokanałowe - ma. Ma kartę 1 Gb - ma. Nic więcej mi nie potrzeba. Nie obraziłbym się, jeżeli miałby radio + RDS. Pozdrawiam !
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.