Adamicki Napisano 30 Sierpnia 2007 Napisano 30 Sierpnia 2007 A ja dzisiaj szósty raz oddałem do naprawy, która zapewne i tak nie będzie skuteczna, mojego SE W810i. Szmata wyłącza się podczas wstrząsów.
bodziekk Napisano 30 Sierpnia 2007 Napisano 30 Sierpnia 2007 Może i ma wiele funkcji, ale wszystko jest OKROJONE na maksa. Jakby rower miał amorek, ale tylko po to, żeby się uginał - to są właśnie funkcje Samsunga. No to napisz mi, które funkcje są okrojone na maksa. A przepraszam... wszystkie? OK, ale mimo to chętnie przeczytałbym o np. pięciu konkretnych. Nie każdy potrzebuje wyświetlacza z 289 mln kolorów, pamięci na 60 tys. sms-ów, głośników stereo (nawiasem mówiąc nakupowały małolaty tych telefonów i słuchają gnoje w autobusach na głos - jakaś nowa moda, czy coś?), 5 tys. tapet i aparatu 12 Mpix. Pisałeś, że za tę cenę można znaleźć coś "wiele wiele wiele lepszego". E250 kosztuje w sklepie 400 zł. Co lepszego masz do zaproponowania nowego, ze sklepu, w tej cenie?
bartekgib Napisano 30 Sierpnia 2007 Napisano 30 Sierpnia 2007 1. Menu - dennota, bo NIE JEST INTUICYJNE i wszystko ma ułożone tak, że dobrze niewiadomo co i gdzie 2. Aparat VGA - szkoda wogóle się wgłębiać w to. Dając aparat - dajcie coś co ma jakość jak inne VGA, a nie jakość jak QVGA 3. Odtwarzacz - mam wrażenie, że jest to po prostu aplikacja do otwierania piosenek i nic więcej. Aplikacja ...... 4. Wygląd - to nie jest płaski telefon - to jest telefon kładziony podczas cyklu produkcyjnego pod walec, aby wyglądał tak paskudnie + wygląda JAK KAŻDY SAMSUNG ! 5. Słownik T9 - nie, nie, nie, nie, nie ..... Mam wrażenie, że wolę już słowniki ze starych Motorolek ( np. T191 - najgłupsze słowniki świata ). 6. Obsługa Bluetooth - no to już przechodzi moje najśmielsze oczekiwania ..... Brak jakiejkolwiek intuicji 7. Ładujesz telefon - elegancko ciągle świeci się ekran ! Paranoja - na noc trzeba chować pod poduszkę, bo na pewno nie zaśniesz 8. Klawisze - takie sobie 9. Durne pytania telefonu "o to", "o tamto", "czy chcesz to na pewno", "czy może chcesz mnie teraz przez okno wyrzucić" 10. Nie można użyć aplikacji "odsłuchiwać mp3" i pisać sms'ów 11. Słuchawki - złe wyprofilowanie 12. Dzwonki na SMS - gorsza sprawa jak w SE 13. Jeżeli telefon ma słuchawki i "odsłuchiwać mp3" to niech jakkolwiek gra głośniej te piosenki, bo każdy kto miał mój telefon w ręku i słuchawki w uszach twierdził, że to żenada .... ( nie tylko 17stoletnia młodzież tak twierdziła ! ! ! ) Telefon ma chyba 2 x 0.5 mW .... Najniższa wartość mocy muzycznej na świecie chyba 14. Żadnej Javy przez BT Najważniejsza kwestia - jeżeli producent daje cokolwiek do telefonu - niech da coś porządnego, a nie na odpał ! ! ! I właśnie to jest największa wada - burdel w menu, brak odtwarzacza - jedynie dodatek w postaci "otwieracza" mp3 ( po co płacić za coś, co jest tylko na papierze ), durne pytania ( niby inteligentny telefon ), wyświetlacz taki sobie. Był to najgorszy zakup w moim życiu. Miałem go przez niespełna 3 tygodnie, bo męczyłem się z nim. Sprzedałem go za 250 zł, bo chciałem się jego jak najszybciej pozbyć. Jestem pewien, że mój egzemplarz jest już w 100ych rękach. Nie dlatego, bo mój egzemplarz był felerny. Po prostu - telefon jest kiepski za każde pieniądze. Pozdrawiam !
bodziekk Napisano 30 Sierpnia 2007 Napisano 30 Sierpnia 2007 Ad.1 To że się nie umiesz połapać, to akurat nie jest wina telefonu. Niebardzo wiem o co ci chodzi, przecież wszystko jest na swoim miejscu. Nawet starsze osoby, którym obsługa tego typu urządzeń sprawia problemy, z tym telefonem radzą sobie całkiem nieźle. 2. Nie widziałem lepszych zdjęć z aparatu VGA. Poza tym to telefon za 400 zł, a nie za 800. 3. No bo do tego jest - tutaj jak wyżej - standard w tej klasie. 4. Nie irytuj się tak. Paskudne to są i owszem, ale Sony Ericssony. Kwestia gustu. 5. Posiada wiele wyrazów, które w innych słownikach trzeba najpierw dodać. 6. ?? 7. Rozumiem że na noc odłączasz od prądu wszystkie wieże, telewizory, komputery i zegarki elektroniczne, które masz w pokoju, żeby przypadkiem jakaś diodka nie zaświeciła w oczka? 8. Klawiatura to jedna z największych zalet tego telefonu, nie tylko ja tak twierdzę. 9. ?? 10. Standard w tej klasie. 11. Ich jakoś jest marna, ale kształt lepszy niż w słuchawkach z Creative Muvo V200. 12. To fakt, zapomniałem dopisać tego w wadach. 13. ?? Spokojnie można słuchać nawet w starym Ikarusie. 14. A nie wiem, nie próbowałem. Telefon byłby kiepski, gdyby kosztował dwa razy więcej. A za tę cenę oferuje to samo co konkurencja + kilka przydatnych bajerów. Niewiele telefonów za 400 zł ma aparat i mp3, i nawet jeśli są kiepskiej jakości to co z tego? Mogą się przydać, a jak ktoś potrzebuje czegoś lepszego, to niech wyda więcej kasy, a nie doszukuje się Bóg wie czego w tej klasy telefonie. Prosiłem o jakąs propozycję telefonu w zbliżonej kwocie, ale się nie doczekałem. Czyżby ciężko było znaleźć?
bartekgib Napisano 30 Sierpnia 2007 Napisano 30 Sierpnia 2007 bodziekk - nie chce się z Tobą kłócić dlategi umowa taka : Dla Ciebie telefon jest dobry jak za tą cenę - dla mnie pod żadnym względem nie. Ja po prostu wiem, że do 500 zł nie znajdziesz telefonu dobrego ze wszystkim. Takie telefony kosztują po 2000 zł ( chociaż one są przeładowane i muuuuuuuuuuuuulą zupełnie ). Ty widzę nie lubisz SE, ja je kocham za ich prostotę działania, szybkość, logikę. Nawet teraz mam K700i - a w nim takie coś jak z prawej strony klawisz funkcyjny : 1. Wycisz 2. Wł. BT 3. Wł. Irde 4. Status telefonu 5. Skróty Czego chcieć więcej ? ? ? Dlatego jak mówię - dla Ciebie tak, dla mnie zupełnie nie. A nawet jakbym szukał telefonu do 400 zł ze wszystkim - kupiłbym taki prawie z niczym, bo po co mi okrojone pierdoły. No i wiem, że jedne telefony sa typowo "internetowe", jedne muzyczne, jeden jako cyfraki. Nie ma połączenie wszystkiego ... Pozdrawiam !
Mad Max Napisano 31 Sierpnia 2007 Napisano 31 Sierpnia 2007 Dzięki wszystkim za odpowiedzi i przydatne linki
andrzejek Napisano 31 Sierpnia 2007 Napisano 31 Sierpnia 2007 NIe wiecie moze ile by wzieli w komisie za k550i nówkę sztukę prosto z ery?
bodziekk Napisano 31 Sierpnia 2007 Napisano 31 Sierpnia 2007 Ja nie wiem, ale na pewno więcej zarobisz wystawiając go na Allegro.
andrzejek Napisano 31 Sierpnia 2007 Napisano 31 Sierpnia 2007 A nie orientujesz sie jaka może być róznica ceny allegro/komis? wystawiłbym na allegro ale troche mi na czasie zależy
bodziekk Napisano 31 Sierpnia 2007 Napisano 31 Sierpnia 2007 Różnica może być całkiem spora, kiedyś chciałem sprzedać nową Motorolę V235, ale ceny podawane przez cwaniaczków w komisach powodowały tylko uśmiech politowania. Na Allegro i w komisach ten telefon stał wtedy koło 450 zł, ale w skupie nikt nie zaoferował więcej niż 300.
piotrek89xc Napisano 31 Sierpnia 2007 Napisano 31 Sierpnia 2007 Kiedyś miałem Sony Ericssona T630. W komisie wystawiony był za 400zł a koles oferował mi 200. Byłem w trzech komisach w Kielcach i oferowali mi to samo (w porywach do 220zł), więc komis odradzam. Zrób jakieś ładne fotki i wystaw na Allegro. Patrząc na ceny to wydaje mi się, że wystawią go za 700-800 a zaoferują Ci coś koło 600-700zł.
olek123 Napisano 31 Sierpnia 2007 Napisano 31 Sierpnia 2007 Prosiłem o jakąs propozycję telefonu w zbliżonej kwocie, ale się nie doczekałem. Czyżby ciężko było znaleźć? Wiem ze to juz po kupnie ale BENQ- SIEMENS EF81 jest o wiele lepszym telefonem niz ten samsung i w cenie 400 zl jest chyba najlepsza oferta, a lepszy od tego samsunga jest tez moim zdaniem SIEMENS CX75 i SE K700i
Xsystoff Napisano 31 Sierpnia 2007 Napisano 31 Sierpnia 2007 Mialem przez chwile w reku tego Ef81 i bardzo pozytywne wrazenie zrobil.
andrzejek Napisano 31 Sierpnia 2007 Napisano 31 Sierpnia 2007 Byłem w komisie i wiecie ile dadzą za nówke k550i? 400zł :) wystawiam na allegro...
Viviusek Napisano 31 Sierpnia 2007 Napisano 31 Sierpnia 2007 Andrzejek to jest tak za nową K550i wystawioną na allegro weźmiesz lekko ponad 600zł ale dochodzi Ci prowizja lepiej sprzedać znajomemu a tak nawiasem też mam K550i do sprzedania ;D też nówka z Ery hehe i cenie na 619.99zł do dogadania sie. Co do telefonów to nie ma to jak Nokia z symbianem
Mod Team Odi Napisano 31 Sierpnia 2007 Mod Team Napisano 31 Sierpnia 2007 Psssss nówkę z gwarancją i papierami czyli cały komplecik można spokojnie kupić za 570zł a nawet taniej.
Viviusek Napisano 31 Sierpnia 2007 Napisano 31 Sierpnia 2007 Odi wiem, że za 570 sie znajdzie ale cena 620-650 zł to jest normalna na allegro. Dlatego tak napisałem.
Sixer Napisano 31 Sierpnia 2007 Napisano 31 Sierpnia 2007 A ja dzisiaj szósty raz oddałem do naprawy, która zapewne i tak nie będzie skuteczna, mojego SE W810i. Szmata wyłącza się podczas wstrząsów. A co z nią wcześniej robiłeś?? Mi sie kilka razy nie chciała włączyć i około 3 razy sie zawiesila, ale to nic Jestem bardzo zadowolony z tego phona i jak go zmienie to tylko na SE pzdr.
Robert Napisano 31 Sierpnia 2007 Napisano 31 Sierpnia 2007 Ja mam to samo ze swoją nokią 2600, wystarczy lekko wstrząsnąć\uderzyć i się wyłącza. Nie wiem co to może być, punkty gwarancji złamałem chyba wszystkie pozostaje kombinowanie samemu.
Gucio112 Napisano 31 Sierpnia 2007 Napisano 31 Sierpnia 2007 Najpewniej bateria nie łączy z tymi ogniwkami i telefon się wyłącza. Spróbujcie podłożyć jakiś papierek żeby się ciaśniej trzymała i zobaczcie czy nadal się wyłącza przy wstrząsach.
piotrek89xc Napisano 31 Sierpnia 2007 Napisano 31 Sierpnia 2007 Byłem w komisie i wiecie ile dadzą za nówke k550i? 400zł :o Żałosne poprostu...
bartekgib Napisano 31 Sierpnia 2007 Napisano 31 Sierpnia 2007 Kiedyś moja Nokia 3100 stała w komisie 259 zł. Koleś chciał mi dać 89 zł .... Paranoja ! ! ! Miałem niedawno 5200. Koleś w komisie - 300 zł ! ! ! ! W jeden dzień na Allegro sprzedałem za 430 zł Mam kolesiów z komisu głęboko w du.... Pozdrawiam !
andrzejek Napisano 31 Sierpnia 2007 Napisano 31 Sierpnia 2007 Sprzedałem telefon za 600 zł, ludzie omijajcie komisy z daleka K550i sprzedany to teraz poluje na M600i
piotrek89xc Napisano 31 Sierpnia 2007 Napisano 31 Sierpnia 2007 Sprzedałem telefon za 600 zł, ludzie omijajcie komisy z daleka K550i sprzedany to teraz poluje na M600i Racja Andrzejek Ja kiedy sprzedawałem swoje telefony na Allegro, a były to: Nokia 6100 oraz Sony Ericsson k700i, zrobiłem jak najdokładniejsze zdjęcia, opis bardzo szczegółowy i szczery. Aukcje były wystawione na tydzień czasu a żadna z nich nie przetrwała nawet jednego dnia, bo od razu się sprzedały (oczywiście otrzymałem za nie pozytywy)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.