Skocz do zawartości

[telefony] Wasze komóreczki

karolyfer

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Może i ma wiele funkcji, ale wszystko jest OKROJONE na maksa. Jakby rower miał amorek, ale tylko po to, żeby się uginał - to są właśnie funkcje Samsunga.

No to napisz mi, które funkcje są okrojone na maksa. A przepraszam... wszystkie? OK, ale mimo to chętnie przeczytałbym o np. pięciu konkretnych.

Nie każdy potrzebuje wyświetlacza z 289 mln kolorów, pamięci na 60 tys. sms-ów, głośników stereo (nawiasem mówiąc nakupowały małolaty tych telefonów i słuchają gnoje w autobusach na głos - jakaś nowa moda, czy coś?), 5 tys. tapet i aparatu 12 Mpix.

Pisałeś, że za tę cenę można znaleźć coś "wiele wiele wiele lepszego". E250 kosztuje w sklepie 400 zł. Co lepszego masz do zaproponowania nowego, ze sklepu, w tej cenie?

Napisano

1. Menu - dennota, bo NIE JEST INTUICYJNE i wszystko ma ułożone tak, że dobrze niewiadomo co i gdzie

2. Aparat VGA - szkoda wogóle się wgłębiać w to. Dając aparat - dajcie coś co ma jakość jak inne VGA, a nie jakość jak QVGA

3. Odtwarzacz - mam wrażenie, że jest to po prostu aplikacja do otwierania piosenek i nic więcej. Aplikacja ......

4. Wygląd - to nie jest płaski telefon - to jest telefon kładziony podczas cyklu produkcyjnego pod walec, aby wyglądał tak paskudnie + wygląda JAK KAŻDY SAMSUNG !

5. Słownik T9 - nie, nie, nie, nie, nie ..... Mam wrażenie, że wolę już słowniki ze starych Motorolek ( np. T191 - najgłupsze słowniki świata ).

6. Obsługa Bluetooth - no to już przechodzi moje najśmielsze oczekiwania ..... Brak jakiejkolwiek intuicji

7. Ładujesz telefon - elegancko ciągle świeci się ekran ! Paranoja - na noc trzeba chować pod poduszkę, bo na pewno nie zaśniesz

8. Klawisze - takie sobie

9. Durne pytania telefonu "o to", "o tamto", "czy chcesz to na pewno", "czy może chcesz mnie teraz przez okno wyrzucić"

10. Nie można użyć aplikacji "odsłuchiwać mp3" i pisać sms'ów

11. Słuchawki - złe wyprofilowanie

12. Dzwonki na SMS - gorsza sprawa jak w SE

13. Jeżeli telefon ma słuchawki i "odsłuchiwać mp3" to niech jakkolwiek gra głośniej te piosenki, bo każdy kto miał mój telefon w ręku i słuchawki w uszach twierdził, że to żenada .... ( nie tylko 17stoletnia młodzież tak twierdziła ! ! ! ) Telefon ma chyba 2 x 0.5 mW .... Najniższa wartość mocy muzycznej na świecie chyba

14. Żadnej Javy przez BT

Najważniejsza kwestia - jeżeli producent daje cokolwiek do telefonu - niech da coś porządnego, a nie na odpał ! ! ! I właśnie to jest największa wada - burdel w menu, brak odtwarzacza - jedynie dodatek w postaci "otwieracza" mp3 ( po co płacić za coś, co jest tylko na papierze ), durne pytania ( niby inteligentny telefon ), wyświetlacz taki sobie.

Był to najgorszy zakup w moim życiu. Miałem go przez niespełna 3 tygodnie, bo męczyłem się z nim. Sprzedałem go za 250 zł, bo chciałem się jego jak najszybciej pozbyć. Jestem pewien, że mój egzemplarz jest już w 100ych rękach. Nie dlatego, bo mój egzemplarz był felerny. Po prostu - telefon jest kiepski za każde pieniądze. Pozdrawiam !

Napisano

Ad.1 To że się nie umiesz połapać, to akurat nie jest wina telefonu. Niebardzo wiem o co ci chodzi, przecież wszystko jest na swoim miejscu. Nawet starsze osoby, którym obsługa tego typu urządzeń sprawia problemy, z tym telefonem radzą sobie całkiem nieźle.

2. Nie widziałem lepszych zdjęć z aparatu VGA. Poza tym to telefon za 400 zł, a nie za 800.

3. No bo do tego jest - tutaj jak wyżej - standard w tej klasie.

4. Nie irytuj się tak. Paskudne to są i owszem, ale Sony Ericssony. Kwestia gustu.

5. Posiada wiele wyrazów, które w innych słownikach trzeba najpierw dodać.

6. ??

7. Rozumiem że na noc odłączasz od prądu wszystkie wieże, telewizory, komputery i zegarki elektroniczne, które masz w pokoju, żeby przypadkiem jakaś diodka nie zaświeciła w oczka?

8. Klawiatura to jedna z największych zalet tego telefonu, nie tylko ja tak twierdzę.

9. ??

10. Standard w tej klasie.

11. Ich jakoś jest marna, ale kształt lepszy niż w słuchawkach z Creative Muvo V200.

12. To fakt, zapomniałem dopisać tego w wadach.

13. ?? Spokojnie można słuchać nawet w starym Ikarusie.

14. A nie wiem, nie próbowałem.

Telefon byłby kiepski, gdyby kosztował dwa razy więcej. A za tę cenę oferuje to samo co konkurencja + kilka przydatnych bajerów. Niewiele telefonów za 400 zł ma aparat i mp3, i nawet jeśli są kiepskiej jakości to co z tego? Mogą się przydać, a jak ktoś potrzebuje czegoś lepszego, to niech wyda więcej kasy, a nie doszukuje się Bóg wie czego w tej klasy telefonie.

Prosiłem o jakąs propozycję telefonu w zbliżonej kwocie, ale się nie doczekałem. Czyżby ciężko było znaleźć?

Napisano

bodziekk - nie chce się z Tobą kłócić dlategi umowa taka :

Dla Ciebie telefon jest dobry jak za tą cenę - dla mnie pod żadnym względem nie. Ja po prostu wiem, że do 500 zł nie znajdziesz telefonu dobrego ze wszystkim. Takie telefony kosztują po 2000 zł ( chociaż one są przeładowane i muuuuuuuuuuuuulą zupełnie ;) ).

Ty widzę nie lubisz SE, ja je kocham za ich prostotę działania, szybkość, logikę. Nawet teraz mam K700i - a w nim takie coś jak z prawej strony klawisz funkcyjny :

1. Wycisz

2. Wł. BT

3. Wł. Irde

4. Status telefonu

5. Skróty

Czego chcieć więcej ? ? ?

Dlatego jak mówię - dla Ciebie tak, dla mnie zupełnie nie. A nawet jakbym szukał telefonu do 400 zł ze wszystkim - kupiłbym taki prawie z niczym, bo po co mi okrojone pierdoły. No i wiem, że jedne telefony sa typowo "internetowe", jedne muzyczne, jeden jako cyfraki. Nie ma połączenie wszystkiego ... Pozdrawiam !

Napisano

Różnica może być całkiem spora, kiedyś chciałem sprzedać nową Motorolę V235, ale ceny podawane przez cwaniaczków w komisach powodowały tylko uśmiech politowania. Na Allegro i w komisach ten telefon stał wtedy koło 450 zł, ale w skupie nikt nie zaoferował więcej niż 300.

Napisano

Kiedyś miałem Sony Ericssona T630. W komisie wystawiony był za 400zł a koles oferował mi 200. Byłem w trzech komisach w Kielcach i oferowali mi to samo (w porywach do 220zł), więc komis odradzam. Zrób jakieś ładne fotki i wystaw na Allegro.

Patrząc na ceny to wydaje mi się, że wystawią go za 700-800 a zaoferują Ci coś koło 600-700zł.

Napisano
Prosiłem o jakąs propozycję telefonu w zbliżonej kwocie, ale się nie doczekałem. Czyżby ciężko było znaleźć?

Wiem ze to juz po kupnie ale BENQ- SIEMENS EF81 jest o wiele lepszym telefonem niz ten samsung i w cenie 400 zl jest chyba najlepsza oferta, a lepszy od tego samsunga jest tez moim zdaniem SIEMENS CX75 i SE K700i

Napisano

Andrzejek to jest tak :) za nową K550i wystawioną na allegro weźmiesz lekko ponad 600zł ale dochodzi Ci prowizja lepiej sprzedać znajomemu :) a tak nawiasem też mam K550i do sprzedania ;D też nówka z Ery hehe i cenie na 619.99zł do dogadania sie. Co do telefonów to nie ma to jak Nokia z symbianem :)

• Mod Team
Napisano

Psssss nówkę z gwarancją i papierami czyli cały komplecik można spokojnie kupić za 570zł a nawet taniej.

Napisano
A ja dzisiaj szósty raz oddałem do naprawy, która zapewne i tak nie będzie skuteczna, mojego SE W810i. :) Szmata wyłącza się podczas wstrząsów.

A co z nią wcześniej robiłeś??

Mi sie kilka razy nie chciała włączyć i około 3 razy sie zawiesila, ale to nic :)

Jestem bardzo zadowolony z tego phona i jak go zmienie to tylko na SE :)

pzdr.

Napisano

Ja mam to samo ze swoją nokią 2600, wystarczy lekko wstrząsnąć\uderzyć i się wyłącza. Nie wiem co to może być, punkty gwarancji złamałem chyba wszystkie ;) pozostaje kombinowanie samemu.

Napisano

Najpewniej bateria nie łączy z tymi ogniwkami i telefon się wyłącza. Spróbujcie podłożyć jakiś papierek żeby się ciaśniej trzymała i zobaczcie czy nadal się wyłącza przy wstrząsach.

Napisano

Kiedyś moja Nokia 3100 stała w komisie 259 zł. Koleś chciał mi dać 89 zł .... Paranoja ! ! ! Miałem niedawno 5200. Koleś w komisie - 300 zł ! ! ! ! W jeden dzień na Allegro sprzedałem za 430 zł ;) Mam kolesiów z komisu głęboko w du.... Pozdrawiam !

Napisano
Sprzedałem telefon za 600 zł, ludzie omijajcie komisy z daleka :D

K550i sprzedany to teraz poluje na M600i :o:o

Racja Andrzejek ;) Ja kiedy sprzedawałem swoje telefony na Allegro, a były to: Nokia 6100 oraz Sony Ericsson k700i, zrobiłem jak najdokładniejsze zdjęcia, opis bardzo szczegółowy i szczery. Aukcje były wystawione na tydzień czasu a żadna z nich nie przetrwała nawet jednego dnia, bo od razu się sprzedały (oczywiście otrzymałem za nie pozytywy)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...