Skocz do zawartości

[telefony] Wasze komóreczki

karolyfer

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
d900 to póki co za wysoki pułap cenowy. ale telefon prezentuje się wyśmienicie. zszedłem z wymaganiami [i ceną - max 500 zł]

manio49 to może Se k750i? Za taka cene powinienes znalezc uzywanego (nawet taniej,bo wiadomo, że to zalezy od stanu), ale widzialem nowe na allegro za 520 nie te zwozone z Anglii tylko z Polski z dwuletnimi gwarancjami.

Napisano

ooo nie nie nie. nic z joystickiem. za dużo naoglądałem się pierdzielących się joyów. jak już to wolałbym dozbierać do w810i. przynajmniej nie ma tego szajsu.

Napisano
ooo nie nie nie. nic z joystickiem. za dużo naoglądałem się pierdzielących się joyów. jak już to wolałbym dozbierać do w810i. przynajmniej nie ma tego szajsu.

Ja mam nokie 6020 z joystickiem już 1,5 roku i nie mam problemów z joystickiem. Na ten tel nie narzekam ale jak będę przedłużał umowę to bym chciał se w800i.

Napisano

W700i i W800i już nie są produkowane. Albo W810i albo W880i ( ale on nie ma radia ). A pozatym - wiele osób znam mających 6020 i 6021 i ten "joystick" to taki nie całkiem "joystick", ponieważ wg. mnie jest dobrze zabezpieczony przed brudem i co ważne - jest stabilny podczas swojej pracy. Pozdrawiam !

Napisano

Jestem ciekawy jak moze sie porysowac wnetrze telefonu z klapka od samego otwierania i zamykania... widac u Nokii wszystko jest mozliwe. Jeszcze 1.5 roku i N6131 idzie do Zyda :)

Napisano

Panowie napaliłem się na Samsunga E900 czyli damską wersje :) D900. W grudniu kiedy go kupowalem na allegro chodzily w cenie ok 1000zł. Po aparacie w tej cenie oczekiwałem głownie dobrego dzwieku z mp3, no moze przyzwoitego. Tym czasem tego sie nie da sluchac. Slucawki sa fatalnie uformowane przez co wypadaja z ucha. Jakosc dziweku jest fatalna. A do tego wszystkiego telefon nie posiada radia. Zammieników sluchawek na inne w przyzwoitej jakości brak, samsng tez nie oferuje zadnych gadzetow w stylu glosniki czy inne bajery rodem z SonyEricsson'a. Liczylem ze cos pojawi sie z czasem poniewaz telefon byl dosc mlodym modelem. Niestety w czerwcu miarka sie przebrala i telefon znalazl nowego wlasciciela.

Dzisiaj odbieram W810i. Cena podobna ale ma zdecydowanie lepszy dzwiek i cala mase polepszaczy phona.

Napisano

Aktualnie mam 3 letnią Motorolę E398. Ze względu na wbudowane dobrej jakości głośniki ( telefon na kierownicy podczas jazdy - bo lubię słuchać muzyki i tego, co się dzieje wokoło ). Pozdrawiam !

Napisano

Przed wczoraj sprzedałem swoją motke Mpx 220 dzisiaj jadę po jakiś fonik na abonament tylko jeszcze nie wiem co a i najlepiej żeby było z plusa :) Nie wiem może K750i

Napisano
I teraz używam nokii 6280 ;)

Masz ją nową ? Bo ten telefon lubi się pieprzyć, więc gwarancja Ci się przyda i to bardzo...

Pozdrawiam

Napisano

Odnośnie K750i to mogę napisać że w SE zrąbane joye to normalka :D . Nokia jest chyba najlepsza pod tym względem , a wracając do K750i to że telefonik jest całkiem przyzwoity (mam go chyba 6 miesiąc ) , jedyne minusy to kiepska obudowa , czasami słuchawki nie chcą łączyć i tyle z tego co zauważyłem , a tak to telefon jest dla mnie świetny .

Napisano

Ja mam w mojej aktualnej E398 również joy'a - i nie mam żadnych powodów do narzekań. Był zabrudzony ( miał nawet nalot na talerzyku od klawisza joy'a ), ale przedmuchałem go, wykałaczka w dłoń i nie widzę żadnej różnicy w działaniu, ponieważ cały czas działał wspaniale :D Właśnie włożyłem jego baterie do zamrażalki na "regenerację" ( ma litowo jonową ). Zobaczymy, co to da :P Pozdrawiam !

• 3 tygodnie później...
  • Mod Team
Napisano

Przymierzam się do kupna telefonu. Ma to być coś dobrego i max do 500zł. Chciałbym żeby czytało dokumenty pdf, exel itp. Czy koniecznie musi do tego mieć symbiana? Który z symbianowych telefonów Nokii moglibyście polecić? Wszystkie rozsuwane od razu odpadają. Myślałem o E50, 6680, N70. Przewaga E50 to większa rozdzielczość wyświetlacza. W810i też mi po głowie chodzi, ale on chyba nie czyta dokumentów, o których wspomniałem.

Napisano

Wiekowa Nokia 3310 !!! :D:D:D I bardzo sobie chwale, kilka razy wypadła mi podczas jazdy na rowerze i nic !!! Działa dalej bez zarzutów, od czasu do czasu generalne czyszczenie i tyle. Nie mam zamiaru zmieniać, jestem z niej w 100% zadowolony (wkońcu to jeden z najbardziej udanych modeli Nokii i wogóle telefonów komórkowych) i tak zostanie, chyba że wkońcu odmówi posłuszeństwa (bądź co bądź swoje lata ma) a wtedy kupie...następną 3310 :D:D:D:D

Napisano

Szczerze to ta 3310 to był naprawdę dobry tel. teraz można wgrać do niego jakieś softy, itd. polepszające jego funkcje, zmienić diodki na lepiej świecące ( wyswietlacz białe a klawia np. niebieskie ). No i jednak ten fakt, tel. był niezniszczalny. Ale najważniejsza rzecz - telefony z tej epoki były niewiarygodnie szybkie ! ! ! Dzisiaj na napisanie sms'a w wielu telefonach czekasz po 5 minut, bo Ty wciskasz klawisze, a telefon się zastanawia co Ty wcisnąłeś a i tak często się błędy zdarzją. Gdybynie gabaryty telefonu ( no cóż - już troszkę cegłowate ) to korzystałbym z takiego tel. na codzień. Sam kupuje torbe podsiodłową i troszkę szkoda mi mojego W220 i E398 do tej torby, żeby dostały tam trzęsienia ziemi ( a raczej trzęsienia spodu torby ). Dlatego zastanawiam się, czy nie załatwić sobie jakiegoś taniego 3310 a najlepiej 3410. Pozdrawiam !

Napisano

Ja mam Motorolę E398 i mogę ją opisać krótko - super telefon! Zresztą wszystkie Motki są świetne, głównie z powodu możliwości jakie dają. Stwierdzenie, że kupuje się motkę w salonie, przychodzi do domu, podłącza pod komputer i ją od razu flashuje jest jak najbardziej prawdziwe. Ja ze swoją robiłem już wiele rzeczy. Parę razy uwaliłem ją tak, że myślałem że już nigdy nie wstanie, ale wszystko da się naprawić. W sumie to już nie pamiętam jak wygląda ona na oryginalnym sofcie. Polecam wszystkim, którzy lubią się bawić w takie rzeczy. A i mp3 świetnie gra, zwłaszcza na rowerze :)

Napisano
Przymierzam się do kupna telefonu. Ma to być coś dobrego i max do 500zł. Chciałbym żeby czytało dokumenty pdf, exel itp. Czy koniecznie musi do tego mieć symbiana? Który z symbianowych telefonów Nokii moglibyście polecić? Wszystkie rozsuwane od razu odpadają. Myślałem o E50, 6680, N70. Przewaga E50 to większa rozdzielczość wyświetlacza. W810i też mi po głowie chodzi, ale on chyba nie czyta dokumentów, o których wspomniałem.

Myślę, że N70 ciężko będzie znaleźć na allegro do 500zł. Miałem 6630, jest to prawie to samo co 6680. Bardzo fajny telefon, ja na niego złego słowa nie powiedziałem. Czytał pdf, word'a itp. Z E50 nie miałem do czynienia, więc nie zabieram głosu. Myślę, że taki telefon Ci w zupełności wystarczy. Chyba, że zależy Ci także na czymś innym.

Napisano

ja mam 6680 i jestem w 100% zadowolony... mam go już 2lata i jakoś nie zawiodłem się na nim...

btw 6680 ma rozsuwaną klapkę od wizjera aparatu;)

Napisano

Łoj, trochę tu nie zaglądałem...

Więc tak:

Janisław, a jak jest z zasięgiem GPS? Nie ma z tym problemu, jak odbiornik jest w plecaku? I jakie jest zasilanie tej przystawki?

Zasilanie GPS-a jest dokładnie takie samo jak telefonu - bateria BL-5C, ładowarka pasuje ta od telefonu. Sam GPS działa spokojnie 22-24 godziny bez ładowania. Gorzej jest z telefonem, w samochodzie przy włączonym non-stop gadającym Tom Tomie działa około 6-8 godzin. Z zasięgiem z plecaka niestety nie pomogę, ja wożę telefon w jednej kieszeni, moduł w drugiej.

E50 spokojnie czyta .xls oraz .pdf, do tego ma sporo przydatnych funkcji jak np. rozmowy konferencyjne (w mojej pracy niezbędne) czy dobra przeglądarka internetowa bazująca na Netscapie.

No i najfajniejsza rzecz - Symbian OS który pozwala dogrywać wszelakie programy jak np pilot do TV, Sports tracker (to do roweru) Tom Tom, dużo gierek (Fifa 07, Pool) co wszystko sprowadza telefon do mini komputerka.

Inna sprawa, że w życiu nie wydałbym 500zł na taką rzecz jak aparat telefoniczny...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...