Skocz do zawartości

[telefony] Wasze komóreczki

karolyfer

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mialem napisac ze jest k750i do sprzedania ale sie pospieszylem , bo sie sprzedał wlasnie :)

Moze ktos chce 6233 z angielskim simlockiem ? :D

Napisano
Ja mam Nokie 6280 i jestem z niej zadowolony...

Uważaj na upadki. Ostatnio babce spadła w autobusie i się przepołowiła :/

Napisano

Od dzisiaj E50 :) Fajne toto .

Macie może jakieś linki do tematów , screen saverów itp ?

@TomekW za 6233 podziękuje, ale o 6630,6680,6681,n70,n90 możemy porozmawiać :) Jakby ktoś nie wiedział simlocki z niektórych BB5 się ruszyły :D za rozsądne pieniądze ( a dla odważnych koszt kabelka + darmowy soft )

M

Napisano

Ja posiadam SE K750i, z kartą 2gb. Telefon w porządku, zdarzy mu się czasem upaść, raz mi wpadł pod koło rowerowe (ach, te kieszenie w szortach :P) i nic, bateria trzyma 3-4 dni, co w dzisiejszych czasach nie jest złym wynikiem. Z funkcji takich jak aparat czy mp3 nie korzystam, bo nie (chociaż może czasem z mp3) :P Ma bardzo rozsądnie rozplanowane menu, świetny słownik T9 no i... latarkę, co czyni go bardzo dobrym telefonem na codzień, bez systemu operacyjnego, który trzeba co jakiś czas oczyszczać ze śmiecia, soniaka po prostu używasz. Co do mp3, to są fajne na rower, wieszam telefon na smyczy, podpinam HPM-70 z podłączonymi MX-450 i mam znośną mp3'kę, która jest bardzo przydatna na rowerze, bo jak ktoś zadzwoni nie trzeba się zatrzymywać i szukać po kieszeniach, tylko naciskasz przycisk i gadasz :)

Napisano

od ponad roku mam motorolke V3i (świetny fonik, z asfaltem spotkań miał dość dużo i nadal żyje), poza tym SE W810i - firmówka, bez fajerwerków

Napisano

SE W300i wożony w etui Topeaka.

Raz przewoziłem go razem z imbusami w torbie podsiodłowej i trochę się obudowa porysowała.

Ogólnie bardzo przyjemny telefon - nie ma wady starszych SE (z serii K), które bardzo powoli reagowały na działania użytkownika. No i odtwarzacz MP3 z 256MB. Na rowerze nie słucham muzyki ale czasami odtwarzacz sie przydaje.

Napisano

wszyscy tu kozaczą jakich to oni telefonów nie mają ;d

po co dobry telefon z mp3, filmami itd itd.

telefon = dzwonienie, sms, i ewentualnie aparat (choć od tego są oddzielne urządzenia zwane.. tak! aparatami fotograficznymi!)

ja mam se T630 za 200 zł z komisu i jest spoko :rolleyes:

za te 500 zł które dajecie za telefon możecie mieć już coś naprawdę porządnego do roweru - zaj.....ste siodeło, sztycę, kierownicę, manetki, przerzutkę, no co dusza zapragnie :rolleyes:

Napisano

Mi osobiście też wystarczy ,żeby telefon dzwonił i wysyłał sms i mms ,nic więcej od niego nie chce.Ale trzeb zrozumieć tych, którzy kupują wypasione telefony -to po prostu kolejne zboczenie tak samo jak rowery więc nie ma co się dziwić :rolleyes: .A niech kupują nawet za 2000 zł jeśli im to frajdę sprawie a co mi do tego ;)

Niech zasięg będzie z Wami :rolleyes:

Napisano
ja mam se T630 za 200 zł z komisu i jest spoko :)

za te 500 zł które dajecie za telefon możecie mieć już coś naprawdę porządnego do roweru

Telefon brałem w abonamencie więc dałem za jakieś 99zł. A abonament był mi potrzebny w celu obniżenia kosztów utrzymania telefonu. I tyle. Też nigdy bym nie wydał 500 zeta na telefon (podobnie zresztą jak na część do roweru dzięki której zaoszczędziłbym 4,5g wagi) :)

Napisano

ja mam sagema my501x

fajny telefonik, tylko coś mi się wali soft jak podłączam do kompa, gry mi sie usuwają :-) ale po za tym jest bardzo bardzo spoko :-)

kupiłem w plusie, mix za 49 zeta

Napisano

Wreszcie!!

Z przymusu, zamiast mojego standardowego SE t310 <ekranik poszedl sie pasc podczas zeskoku na biku- tel w podsiodlowce:/> mialem dotychczas stara, dobra, ceglowata Nokie 3310.

Ale dzis nastapisl wielki przelom! Paczka z Ery wkoncu doszla... A w niej miodny wprost telefon SE K750i. Pierwsze wrazenie - :eek: wooooooow! Ale ekstra!! Przed chwila skonczylem czytac instrukcje, uczyc sie nowego poruszania po menu itp.

Wrazenia niesamowite porownujac do starego SE.

I na razie jestem bardzo happy, poprostu miodnie :D:(

Aha- za to ze jestem w Erze troche czasu przy taryfie za 60zl tel kosztowal mnie 49 zl :)

Napisano

Ja posiadam 2 siemensy i wbrew opiniom na ich temat uwazam ze sa super (kazdy kto kiedys mial doczynienia z nimi to potwierdzi)

mam sl45i w 2001 byl najdrozszym telefonem sprzedawanym w polsce ma wiele funkcji mp3 wymienne karty pamieci co zadko zdaza sie w tak starych telefonach

ostatnio zakupilem siemensa c75, telefon fajny sredniej klasy, i ku mojemu zdziwieniu bateria przy normalnym uzytkowaniu (pare minut rozmow dziennie, kilka zdjec i sms) wytrzymuje 5-7 dni a jak telefon lezy nie uzywany to wytrzymuje 10 dni a spodziewalem sie owiele gorszego wyniku

PS uzywa ktos opery mini ??

PS2 macie moze jakies fajne motywy z rowerami na siemensa 132x176, bo wlasnie chcialbym zamienic obecny z porsche ale i tak chyba zrobie sobie sam z moja maszynka ;p

Napisano

Ja powiem szczerze - ja często korzystam z odtwarzacza mp3. Aparat dla mnie może mieć 1.3 Mpx. Ważne, żeby cykał zdjęcia i miał tego Flash'a. Ale odtwarzacz dla mnie to jest pierwszorzędna rzecz + radio najlepiej z RDS'em. Mam EP'ki i nadciągają one porządnie braki dźwiękowe róznych telefonów. Dlatego dla mnie np. takie telefony jak Nokia N95, itd. dla mnie sa bez sensu. na razie chciałbym mieć Soniaka W950i, W850i lub M600i. Te 3 telefonny podobają mi sie najbardziej na świecie. A zwłaszcza W850i. Pozdrawiam !

P.S. Nie mam K750i, ale ten telefon znudził mi sie już ponad stan :(

• 3 tygodnie później...
Napisano

Ja nigdy jakoś nie przywiązywałem uwagi do telefonu - miał dzwonić i tyle. Pod tym względem jak już ktoś wspomniał niesamowita była 6310i; miałem ją jakieś 5 lat i złego słowa rzec nie mogę.

Ale tydzień temu dostałem służbówkę E50 - to jest dopiero czad!!! Po lekkim upgradzie w 1GB kartę Kingstona oraz moduł GPS stał się niesamowitym kombajnem. Na szybko z zalet:

- Symbian S60v3

- 70MB z hakiem wbudowanej pamięci

- obsługa kart do 2GB

- elastyczność - można wgrywać co tylko się zechce.

- przeglądarka internetowa obsługująca szyfrowane połączenia

I tak po tygodniu zabawy telefon służy mi jako nawigacja samochodowa (wrzuciłem TomToma 6); przeglądarka firmowej poczty, czasem internet (głównie dostęp do banku jak nie mam kompa pod ręką)i co dzisiaj przetestowałem: kalendarz treningów!!! Poniżej właśnie zapis z dzisiejszej przejażdżki :wink:

traskaca2.th.jpg

Główna wada to bateria :/ Przy częstej zabawie z gadżetami typu navi czy aparat wytrzymuje tylko 2-3 dni.

Dodatkowo rozruch telefonu trwa jakieś 45 sekund (gorzej jak Windows :)). No i czasem wkurza też dżojstik - jest dosyć mały i przy spoconych dłoniach ciężko nim manewrować.

Ale generalnie jestem z tego telefonu bardzo zadowolony i z czystym sumieniem polecam :smile:

Napisano
A ja używam dobrego K750i. Ma on wszystko czego mi trzeba a zmienię go dopiero jak k800i potanieje

Ja natomiast k700i (brak mi tylko pamięci zewnętrznej) i chciałbym zmienic na k750i jak potanieje

Napisano

Elegancko Kula raz tylko miałem problemy, bo zaczął się porządnie zacinać, ale go przeczyściłem i do tej pory śmiga. Wiele osób krytykuje joye w SE (głownie k700i) a moim zdaniem w większości przypadków wystarczy dokładnie go przeczyścić i usunąć brud.

Ja zrobiłem tak: pod zdjęciu obudowy, podwazyłem nasadkę joy'a i ją ostroznie zdjąłem. Nastepnie wziąłem patyczek kosmetyczny (higieniczny) i nasączyłem jego koniec spirytusem. Potem poprostu tym końcem dokładnie dociskałem we wszystkie możliwe strony (w górę, w dół, w lewo, w prawo) ten czarny, kwadratowy bolec, na którym mieści sie nasadka joysticka. Czynnośc te powtarzałem kilka razy, bo od razu nie pomagało. Po któryms razie z kolei odłożyłem telefon na 15 minut i pomogło. Oczywiście na początku jeszcze kilka razy się przyciął, ale do tej pory nie mam najmniejszych problemów.

Słyszałem jeszcze o metodzie, gdzie zamiast spirytusu używa sie wd-40 ale tego nie próbowałem.

Na sam koniec jeszcze wepchnąłem kawałek papierka do środka joy'a, jest on odrobine wyżej ale powiększa sie jego zakres wychylenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...