Skocz do zawartości

[telefony] Wasze komóreczki

karolyfer

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A ma ktoś na forum 8910/8910i ?

Kumpel miał ta nokie 8910i. Ogólnie fajnie wyglada...no i sposob odbierania jest dosyc bajerancki. Przyciskasz z boku obudowy 2 przyciski po obu stronach i wysowa sie majestatycznie telefonik :) .

Jednak szybko go stracił a raczej zapomniał wyjąć z koszyka na lotnisku po przejsciu przez bramke ;)

Napisano

Od kwietnia jestem posiadaczem, jak niektórzy mówią, sh*tmensa - model SK65. Pewnie część z Was mnie zlinczuje w myślach, jak napiszę, że wydałem na niego niecałe 400 zł, które miałem przeznaczone na buty i pedały SPD... No ale, swojego starego sh*tmensa S55 rozwaliłem kompletnie (pożyczyłem cyfrówkę, żeby zrobić zdjęcia mojej sigmie, to tego siemensa też mogę zrobić, pokazać jak wygląda po 2 latach bardzo intensywnego użytkowania). Komóreczkę potrzebowałem na gwałt, a że ostatnio piszę mnóstwo SMSów wybór padł na SK65. Myślałem jeszcze o NOKII 6822, ale były nieco droższe.

Zalety:

- pełna klawiatura (Cross-2-Type, z bajeranckim czerwonym podświetleniem)

- przyzwyczaiłem się do sh*tmensów

- BlackBerry (ale nie mogę korzystać, bo w heyah nie oferują tej usługi)

- duży wyświetlacz

- konkretna masa, co powoduje, że telefon jest wyczuwalny w każdej kieszeni, czy na pasku

- oryginalność - nigdy jeszcze nie widziałem takiego telefonu u kogoś w Poznaniu

Wady:

- wymiary, istny cegłofon, ale od motki A925 wciąż jest dużo mniejszy :)

- przeogromna prądożerność, bateria przy kilkunastu smsach dziennie trzyma max 2,5 doby :/

- mój telefon pochodzi z Niemiec i czasami się wiesza (średnio raz na tydzień) jak ma wgrany oficjalny polski soft

- "kosztował" mnie butki i espedałki...

Napisano

A ja ostatnio w końcu zdradziłem mojego ukochanego Siemensa SL45 i wziąłem coś taniego i podobnego tylko trochę nowocześniejszego - Siemensa C72 - najważniejsze że można dzwonić, smsować, czytać książki , jest dyktafon i 10 MB pamięci. No i są gry Saper, GemJem i Solitare :)

Napisano

A ja najpierw napiszę, co miałem, a co mam to póżniej :

Nokia 3310 - Motorola C550 ( miałem jedną z pierwszych w Polsce !!! - szczegółowe dane od dystrybutora salonu Idea - teraz Orange ) - Motka T722i - Nokia 3410 - Motorola T191 - Nokia 3100 - Motorola E398 - Siemens MT50 - Sony Ericsson K700i - i dzisiaj ponownie - Nokia 3100.

W telefonie liczy się dla mnie :

-wygoda pisania esów

-szybkość łączenia rozmów

-małe rozmiary ( tzn. w miarę małe - ale bez przesady )

-duża wytrzymałość

-posiadanie konkretnych Profili ( dlatego wybrałem znowu Nokie )

-fajne dzwonki - nie muszą być zaraz MP3 ale przydałaby się

Ale stwierdzam tak - nigdy w życiu Siemensa, Samsung'a, jakiś Alcatel'i, itd.

Muszę jeszcze sróbować z Nec'iem E616V, bo dzisiaj się bawiłem, i ma niezłą jakość wyświetlacza. Albo skuszę się po prostu na V3 w kolorze Silver ( czarnych ma za dużo ludzi, różowe są dla kobiet, czerwone zbyt się rzucają w oczy, ciemne niebieskie są dla mnie brzydkie )

Pozdrawiam !

Napisano

Albo skuszę się po prostu na V3 w kolorze Silver ( czarnych ma za dużo ludzi, różowe są dla kobiet, czerwone zbyt się rzucają w oczy, ciemne niebieskie są dla mnie brzydkie )

Pozdrawiam !

To może kup sobie V3 z obudowa ze zlota?? :(:) Takich komów w Polsce ludzi ma niewiele ;)

Napisano
Muszę jeszcze sróbować z Nec'iem E616V, bo dzisiaj się bawiłem, i ma niezłą jakość wyświetlacza

Nec ogolnie robi fajne telefony . mIalem kiedys 338 i musze powiedziec , ze kamera była przedniej marki , podobnie jak duuzy wyswietlacz . Jak wiadomo przy takich rozmarach wyswietlacza i mnogosci funkcji minusem byla bateria . No i nie kazdy lubi angielskie menu ( mi to nie przeszkadza ) , ktore jest czesciej spotykane niz polskie . Oczywiscie mozna dograc polskie ale to niepotrzebny wydatek ...

Napisano

Sprawiłem sobie niedawno SE w810i. Telefonik bajerancki, ma wszystko co potrzebne, ale... Wyłącza mi się. Czasami tak poprostu sam z siebie, jak np. wchodzę do menu, itp. a już podczas jeżdżenia na wertepach to totalnie! W sumie to najgorsze to jeszcze nie jest. Wkurza mnie, że kiedy chcę go ponownie włączyć, to on znów się wyłącza i tak na okrągło. Dopiero wyjęcie akumulatorka na kilkanaście sekund i ponowne włożenie daje efekt i można korzystać z komórki. Ma ktoś podobny problem?

Napisano

Sprawiłem sobie niedawno SE w810i. Telefonik bajerancki, ma wszystko co potrzebne, ale... Wyłącza mi się. Czasami tak poprostu sam z siebie, jak np. wchodzę do menu, itp. a już podczas jeżdżenia na wertepach to totalnie! W sumie to najgorsze to jeszcze nie jest. Wkurza mnie, że kiedy chcę go ponownie włączyć, to on znów się wyłącza i tak na okrągło. Dopiero wyjęcie akumulatorka na kilkanaście sekund i ponowne włożenie daje efekt i można korzystać z komórki. Ma ktoś podobny problem?

Zanieś do serwisu. Bardzo mozliwe ze oprogramowanie Ci siada.

Napisano

To może kup sobie V3 z obudowa ze zlota?? :P:P Takich komów w Polsce ludzi ma niewiele :P

V3 w złotej to tylko wersja V3i D & G. Zwykłej V3 w złotej obudowie bym nie chciał. Srebrna mi się najbardziej podoba, bo samych RAZR jest za dużo na tym świecie :blush:

Nec ogolnie robi fajne telefony . mIalem kiedys 338 i musze powiedziec , ze kamera była przedniej marki , podobnie jak duuzy wyswietlacz . Jak wiadomo przy takich rozmarach wyswietlacza i mnogosci funkcji minusem byla bateria . No i nie kazdy lubi angielskie menu ( mi to nie przeszkadza ) , ktore jest czesciej spotykane niz polskie . Oczywiscie mozna dograc polskie ale to niepotrzebny wydatek ...

Najpierw jak napisałem muszę się postarać jeszcze pobawić tym E616 mojej kumpeli. Ma w kolorze czarnym z angielskim menu - to bardzo pomaga w nauce słowek z anglika - POWAGA ! Ale na razie - jak widać po sygnaturce - muszę zbierać na rowerek. Pozdrawiam !

Napisano

V3 jest ktoś w stanie obsługiwać? Ja to jak w starym dowcipie - próbowałem i gwoździe się gięły.

Po wielu tygodniach poszukiwań kupiłem 6310i. To je ono, dopóki UMTS nie stanie się jedynym standardem lub dopóki się nic nie popsuje, nie będę zmieniał telefonu. I ta bateria, o której już krążą mroczne legendy.

Nie jest to kwestia kasy, bo dla narzeczonej kupiłem jakiś czas temu Samsunga Z500 (ergo przeproście mnie, wy niecni, którzyście nazwali mię w myśli dziadem i nurkiem śmietnikowym ;-). Ładny on, kolorowy i grający. Ale telefon tego typu zniszczyłbym albo co najmniej poważnie uszkodził po miesiącu. A Nokia się trzyma mimo upadków, gniecenia w kieszeni i tak dalej. I przede wszystkim - korzystam tylko z rozmów, smsów, budzika i kalkulatora, a gdyby się dało, wywaliłbym resztę funkcji, bo tylko wprowadzają chaos w menu ;-)

Napisano

A ja mam od 3 lat Nokię 6100 i nie mam zamiaru na razie zmieniać.

Poza tym żal mi kasy na telefon - wolę coś do roweru dokupić :D.

Napisano

Dzisiaj bawiłem się NEC'iem, i jenak okazało się, że to jednym słowem sh*t ..... No cóż - tak już bywa. Pozdrawiam !

P.S. na razie nie będe zmieniał telefonu - wolę do roweru dołożyć.

• Mod Team
Napisano

A ja mam od piątku nokie 8910i <_< Posiada takie bajery jak książka telefoniczna i Smsy :D kalkulator, ma też budzik :D

no i kilka pierdół jak kolorowy wyswietlacz oraz Bt i mms, gry wywalilem bo byly glupie :] Ale te wysuwanie sie telefonu z obudowy jest genialne :D

Napisano

Nie wiem czemu, ale właśnie ostatnio co rusz widzę T610 to słyszę, że jest to tel. nie do zdarcia .... Dziwne, ale prawdziwe. Ja mam takie samo zdanie o telefonie Motorola C550 ( ale tylko te z pierwszych 2 miesięcy sprzedaży ). Ja posiadam jeden z pierwszych egzemplarzy w Polsce ( teraz tel. leży w szafie ) i musze powiedzieć, że przeżył on już wszystko. Ale kilka klawiszy zabiła lekka wilgoć. Pozdrawiam !

Napisano

Sagem my401x.

Niby tanie gówienko ale - rewelacja! Oczywiście dla kogoś kto bajery typu aparat [kiepski zresztą] ma w nosie ;)

Bluetooth'a ma, IrDe ma. Nic wiecej nie potrzebuje.

A za rok-dwa kupie sobie SE k810i. Jest świetny dlatego boooo - nie ma tego gó.wnianego joysticka :)

Napisano

No właśnie - glut i czerownka ( Bluetooth i Podczerwień ) się przydają. Aparat, dotwarzacz mp3 - o nieeeee ....... Od tego są aparaty i od tego są odtwarzacze mp3. Pozdrawiam !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...