GZA20 Napisano 11 Września 2006 Napisano 11 Września 2006 A ma ktoś na forum 8910/8910i ? Kumpel miał ta nokie 8910i. Ogólnie fajnie wyglada...no i sposob odbierania jest dosyc bajerancki. Przyciskasz z boku obudowy 2 przyciski po obu stronach i wysowa sie majestatycznie telefonik . Jednak szybko go stracił a raczej zapomniał wyjąć z koszyka na lotnisku po przejsciu przez bramke
DuzyMarek Napisano 12 Września 2006 Napisano 12 Września 2006 Od kwietnia jestem posiadaczem, jak niektórzy mówią, sh*tmensa - model SK65. Pewnie część z Was mnie zlinczuje w myślach, jak napiszę, że wydałem na niego niecałe 400 zł, które miałem przeznaczone na buty i pedały SPD... No ale, swojego starego sh*tmensa S55 rozwaliłem kompletnie (pożyczyłem cyfrówkę, żeby zrobić zdjęcia mojej sigmie, to tego siemensa też mogę zrobić, pokazać jak wygląda po 2 latach bardzo intensywnego użytkowania). Komóreczkę potrzebowałem na gwałt, a że ostatnio piszę mnóstwo SMSów wybór padł na SK65. Myślałem jeszcze o NOKII 6822, ale były nieco droższe. Zalety: - pełna klawiatura (Cross-2-Type, z bajeranckim czerwonym podświetleniem) - przyzwyczaiłem się do sh*tmensów - BlackBerry (ale nie mogę korzystać, bo w heyah nie oferują tej usługi) - duży wyświetlacz - konkretna masa, co powoduje, że telefon jest wyczuwalny w każdej kieszeni, czy na pasku - oryginalność - nigdy jeszcze nie widziałem takiego telefonu u kogoś w Poznaniu Wady: - wymiary, istny cegłofon, ale od motki A925 wciąż jest dużo mniejszy - przeogromna prądożerność, bateria przy kilkunastu smsach dziennie trzyma max 2,5 doby :/ - mój telefon pochodzi z Niemiec i czasami się wiesza (średnio raz na tydzień) jak ma wgrany oficjalny polski soft - "kosztował" mnie butki i espedałki...
sebekfireman Napisano 12 Września 2006 Napisano 12 Września 2006 A ja ostatnio w końcu zdradziłem mojego ukochanego Siemensa SL45 i wziąłem coś taniego i podobnego tylko trochę nowocześniejszego - Siemensa C72 - najważniejsze że można dzwonić, smsować, czytać książki , jest dyktafon i 10 MB pamięci. No i są gry Saper, GemJem i Solitare
bartekgib Napisano 12 Września 2006 Napisano 12 Września 2006 A ja najpierw napiszę, co miałem, a co mam to póżniej : Nokia 3310 - Motorola C550 ( miałem jedną z pierwszych w Polsce !!! - szczegółowe dane od dystrybutora salonu Idea - teraz Orange ) - Motka T722i - Nokia 3410 - Motorola T191 - Nokia 3100 - Motorola E398 - Siemens MT50 - Sony Ericsson K700i - i dzisiaj ponownie - Nokia 3100. W telefonie liczy się dla mnie : -wygoda pisania esów -szybkość łączenia rozmów -małe rozmiary ( tzn. w miarę małe - ale bez przesady ) -duża wytrzymałość -posiadanie konkretnych Profili ( dlatego wybrałem znowu Nokie ) -fajne dzwonki - nie muszą być zaraz MP3 ale przydałaby się Ale stwierdzam tak - nigdy w życiu Siemensa, Samsung'a, jakiś Alcatel'i, itd. Muszę jeszcze sróbować z Nec'iem E616V, bo dzisiaj się bawiłem, i ma niezłą jakość wyświetlacza. Albo skuszę się po prostu na V3 w kolorze Silver ( czarnych ma za dużo ludzi, różowe są dla kobiet, czerwone zbyt się rzucają w oczy, ciemne niebieskie są dla mnie brzydkie ) Pozdrawiam !
GZA20 Napisano 12 Września 2006 Napisano 12 Września 2006 Albo skuszę się po prostu na V3 w kolorze Silver ( czarnych ma za dużo ludzi, różowe są dla kobiet, czerwone zbyt się rzucają w oczy, ciemne niebieskie są dla mnie brzydkie ) Pozdrawiam ! To może kup sobie V3 z obudowa ze zlota?? Takich komów w Polsce ludzi ma niewiele
TomekW Napisano 12 Września 2006 Napisano 12 Września 2006 Muszę jeszcze sróbować z Nec'iem E616V, bo dzisiaj się bawiłem, i ma niezłą jakość wyświetlacza Nec ogolnie robi fajne telefony . mIalem kiedys 338 i musze powiedziec , ze kamera była przedniej marki , podobnie jak duuzy wyswietlacz . Jak wiadomo przy takich rozmarach wyswietlacza i mnogosci funkcji minusem byla bateria . No i nie kazdy lubi angielskie menu ( mi to nie przeszkadza ) , ktore jest czesciej spotykane niz polskie . Oczywiscie mozna dograc polskie ale to niepotrzebny wydatek ...
Adamicki Napisano 12 Września 2006 Napisano 12 Września 2006 Sprawiłem sobie niedawno SE w810i. Telefonik bajerancki, ma wszystko co potrzebne, ale... Wyłącza mi się. Czasami tak poprostu sam z siebie, jak np. wchodzę do menu, itp. a już podczas jeżdżenia na wertepach to totalnie! W sumie to najgorsze to jeszcze nie jest. Wkurza mnie, że kiedy chcę go ponownie włączyć, to on znów się wyłącza i tak na okrągło. Dopiero wyjęcie akumulatorka na kilkanaście sekund i ponowne włożenie daje efekt i można korzystać z komórki. Ma ktoś podobny problem?
GZA20 Napisano 12 Września 2006 Napisano 12 Września 2006 Sprawiłem sobie niedawno SE w810i. Telefonik bajerancki, ma wszystko co potrzebne, ale... Wyłącza mi się. Czasami tak poprostu sam z siebie, jak np. wchodzę do menu, itp. a już podczas jeżdżenia na wertepach to totalnie! W sumie to najgorsze to jeszcze nie jest. Wkurza mnie, że kiedy chcę go ponownie włączyć, to on znów się wyłącza i tak na okrągło. Dopiero wyjęcie akumulatorka na kilkanaście sekund i ponowne włożenie daje efekt i można korzystać z komórki. Ma ktoś podobny problem? Zanieś do serwisu. Bardzo mozliwe ze oprogramowanie Ci siada.
bartekgib Napisano 12 Września 2006 Napisano 12 Września 2006 To może kup sobie V3 z obudowa ze zlota?? Takich komów w Polsce ludzi ma niewiele V3 w złotej to tylko wersja V3i D & G. Zwykłej V3 w złotej obudowie bym nie chciał. Srebrna mi się najbardziej podoba, bo samych RAZR jest za dużo na tym świecie Nec ogolnie robi fajne telefony . mIalem kiedys 338 i musze powiedziec , ze kamera była przedniej marki , podobnie jak duuzy wyswietlacz . Jak wiadomo przy takich rozmarach wyswietlacza i mnogosci funkcji minusem byla bateria . No i nie kazdy lubi angielskie menu ( mi to nie przeszkadza ) , ktore jest czesciej spotykane niz polskie . Oczywiscie mozna dograc polskie ale to niepotrzebny wydatek ... Najpierw jak napisałem muszę się postarać jeszcze pobawić tym E616 mojej kumpeli. Ma w kolorze czarnym z angielskim menu - to bardzo pomaga w nauce słowek z anglika - POWAGA ! Ale na razie - jak widać po sygnaturce - muszę zbierać na rowerek. Pozdrawiam !
jonas Napisano 13 Września 2006 Napisano 13 Września 2006 V3 jest ktoś w stanie obsługiwać? Ja to jak w starym dowcipie - próbowałem i gwoździe się gięły. Po wielu tygodniach poszukiwań kupiłem 6310i. To je ono, dopóki UMTS nie stanie się jedynym standardem lub dopóki się nic nie popsuje, nie będę zmieniał telefonu. I ta bateria, o której już krążą mroczne legendy. Nie jest to kwestia kasy, bo dla narzeczonej kupiłem jakiś czas temu Samsunga Z500 (ergo przeproście mnie, wy niecni, którzyście nazwali mię w myśli dziadem i nurkiem śmietnikowym ;-). Ładny on, kolorowy i grający. Ale telefon tego typu zniszczyłbym albo co najmniej poważnie uszkodził po miesiącu. A Nokia się trzyma mimo upadków, gniecenia w kieszeni i tak dalej. I przede wszystkim - korzystam tylko z rozmów, smsów, budzika i kalkulatora, a gdyby się dało, wywaliłbym resztę funkcji, bo tylko wprowadzają chaos w menu ;-)
Mod Team Odi Napisano 13 Września 2006 Mod Team Napisano 13 Września 2006 Ok kilku dni mam Siemensa ME75.
kielon Napisano 13 Września 2006 Napisano 13 Września 2006 A ja mam od 3 lat Nokię 6100 i nie mam zamiaru na razie zmieniać. Poza tym żal mi kasy na telefon - wolę coś do roweru dokupić .
TomekW Napisano 17 Września 2006 Napisano 17 Września 2006 Znowu zmiana telefonu . Dostalem od brata Samsunga X640 heh na razie go zostawiam i nie zmieniam . Podoba mi sie bardzo
bartekgib Napisano 18 Września 2006 Napisano 18 Września 2006 Dzisiaj bawiłem się NEC'iem, i jenak okazało się, że to jednym słowem sh*t ..... No cóż - tak już bywa. Pozdrawiam ! P.S. na razie nie będe zmieniał telefonu - wolę do roweru dołożyć.
Mod Team Lookas 46 Napisano 18 Września 2006 Mod Team Napisano 18 Września 2006 A ja mam od piątku nokie 8910i Posiada takie bajery jak książka telefoniczna i Smsy kalkulator, ma też budzik no i kilka pierdół jak kolorowy wyswietlacz oraz Bt i mms, gry wywalilem bo byly glupie :] Ale te wysuwanie sie telefonu z obudowy jest genialne
piotrkv Napisano 19 Września 2006 Napisano 19 Września 2006 SonyEricsson t610 (zwalisty kom nie do zdarcia) i SE k300i (dałem siostrze)
Spider Napisano 19 Września 2006 Napisano 19 Września 2006 Obecnie Nokia 6800 ,ciekawe na jak długo ,bo znając moje przyzwyczajenia...
bartekgib Napisano 20 Września 2006 Napisano 20 Września 2006 Nie wiem czemu, ale właśnie ostatnio co rusz widzę T610 to słyszę, że jest to tel. nie do zdarcia .... Dziwne, ale prawdziwe. Ja mam takie samo zdanie o telefonie Motorola C550 ( ale tylko te z pierwszych 2 miesięcy sprzedaży ). Ja posiadam jeden z pierwszych egzemplarzy w Polsce ( teraz tel. leży w szafie ) i musze powiedzieć, że przeżył on już wszystko. Ale kilka klawiszy zabiła lekka wilgoć. Pozdrawiam !
siwyex Napisano 20 Września 2006 Napisano 20 Września 2006 Uzywam od wczoraj Nokii 6680, telefon bardzo fajny, miałem poprzednio 6630 i widac różnicy
manio49 Napisano 20 Września 2006 Napisano 20 Września 2006 Sagem my401x. Niby tanie gówienko ale - rewelacja! Oczywiście dla kogoś kto bajery typu aparat [kiepski zresztą] ma w nosie Bluetooth'a ma, IrDe ma. Nic wiecej nie potrzebuje. A za rok-dwa kupie sobie SE k810i. Jest świetny dlatego boooo - nie ma tego gó.wnianego joysticka
bartekgib Napisano 20 Września 2006 Napisano 20 Września 2006 No właśnie - glut i czerownka ( Bluetooth i Podczerwień ) się przydają. Aparat, dotwarzacz mp3 - o nieeeee ....... Od tego są aparaty i od tego są odtwarzacze mp3. Pozdrawiam !
kowal119 Napisano 21 Września 2006 Napisano 21 Września 2006 Nokia 3100. Oldschool ale cóż. Wolę zmienić coś w bike'u niż komórkę
Nasti Napisano 22 Września 2006 Napisano 22 Września 2006 Ja teraz mam SE T630:D którego dostałem od ojca bo on właśnie wymieniał fona.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.