Skocz do zawartości

[telefony] Wasze komóreczki

karolyfer

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

samsung, nie pamietam tylko jaki wprowadzil telefon z aparatem chyba 2mp obiektywem i zoomem optycznym. no fajnie tylko po co. aparat w telefonie to rzecz przydatna zeby zrobic zdjecie i wyslac to mmsem.

naszczescie w aparaty cyfrowe nie wkladaja telefonow :) bo jak by wygladal taki eos 350D lub inny z mozliowscia dzwonienia :)

ostatnio tez widzalem aparat HP[sux] z mp3 do tego sluchawki naturalnie zdjecia i chyba radio, pytam sie po co? nie os ze HP jak na aparaty cyfrowe to robi marne to jeszcze laduje tam tyle tego badziewia chyba po to zeby klientow nalapac.

nie potepiam takich wynalazkow jak aparat w telefonie czy mp3, rozumiem ze kogos moze nie stac na to i na to i wybiera np telefon za 1500 ktory to wszystko posiada. ja dlugo zbieralem na swoj sprzet i przez to dbam o niego i wole nie miec wogole niz miec cos z czego nie do konca byl bym zadowolony. cenie sobie jakos i tu nie chodzi o szpan markami tylko o jakos i wykonanie

Napisano

Akurat zeby zrobić jakieś fotki z wyprawy, do udokumentowania itd. może wystarczyć taki aprat z telefonu, 640x480. Oczywiście nie mówimy tu o jakichś zdjęciach artystycznych. Korzystam czasem z siemensa cx65 - robi fotki 640x480 ale jakoś średnia, i nokii 6230 też 640x480 a jakoś lepsze od siemensa. Dla mnie takie fotki sa wystarczające żeby sobie udokumentować różne wycieczki itd. bo telefonem dużo szybciej robi się fotki, a z drugiej strony nie każdy ma cyfrówke. Ale sam mam siemensa c65 więc fotki marne :/

Napisano
czyż ostrośc nie ejst zadowalająca?
...nie...

a te kolorki...smieszna paleta, tak jakby przesycona czerwonym kolorem, zero naturalności. Wole poświęcić się i wsadzić mojego poczciwego Olympusa do plecaka i zrobić "normalne" fotki.

Napisano

nie ma co porownywac aparatow z komorek do zwyklych. jak cos z palstikowymi soczewkami, matryca upchnieta obok innych bebechow telefonu, bez porzadnego procesora moze robic zdejcia porownywalne z dobrym aparatem. nie moze. moze za to byc podrecznym lapaczem chwil ;]

Napisano

Hej, ja mam SE T68i. Do tej pory to był zwykły "komunikator", lecz dzisiaj zakupiłem do niego zewnętrzny aparat MCA-25 jutro ma przyjść pocztą :D Zobaczymy jak się będzie spisywał.

A jako taki - podręczny żeby tylko strzelić fotę, to się przyda. Wczoraj np. jadąc do pracy mijałem rowerzystkę o niezwykle szerokim rozstawie kół :D Normalnie chyba prawie 30 cm - taki DWUśladowiec drogowy :D :lol: Ale fota by była do "śmiesznych obrazków rowerowych" :028:

Napisano

Ja jestem szczęśliwym posiadaczem SE T230. Kiedyś miałem świra na punkcie komów, ale o minęło. Przeszło mi na rowery... :P Telefonik służy jako komunikator i spisuje sie w tej roli świetnie. Niekiedy shizuje, bo pokazuje, że bateria jest pusta (ok. raz na miesiąć, albo rzadziej). Telefonik raczej mi pasuje, a co najważniejsze jest twardy jak czoło indianina!! :D

Pioe, ja do mojego przed rokiem zakupiłem MCA-30 za 100 zł z przesyłką. Rodzielczość 640x480, zdjęcia robi się przez wyświetlacz (nie patrzy sie przez wizjer tylko na ekranie koma). Z tego co w necie wiedziałem to zdjęcia dobre wychodzą. Kupiłem kabel, ale po długich poszukiwaniach okazało sie, że nie moge kopiować rzeczy z telefonu na kompa, tylko w jedną stronę (do koma)... <_< Musze sobie skrzynke pocztową w sieci wykupić i zdjęcia będe jako załączniki przesyłał. Najgorsze jest to, że teraz te aparaty na allegro po 10 zł nie chcą sie sprzedawać... <_<:D

Napisano

hehe B) Ja ten swój kupiłem za 15,99 zł :) I właściwie tylko dlatego, że taki tani, bo inaczej by mi było żal wydawać 25 zł na coś nierowerowego :P

Z tym wysyłanie to nie wiem jak będzie. Moja siostra ma IRDA i Bluetouch w laptopie, więc może obejdzie się bez kabelka :P

Napisano

z tego aparatu wychodza naprawdę przyzwoite zdjecia (jak na telefon, jak na wiek sprzetu), na pewno lepsze niz z t630. po kablu nie da sie przegrac zdjec (o ile dobrze pamietam, mialem ten telefon dosc dawno ;] ), jednak irda i bluetooth daja rade.

Napisano

Kiedy miałem Nokię 7650 ,lubiłem "udokumentować" sobie dzień różnymi ciekawymi fotkam (aparat 640x480)...jakość całkiem niezła jak na komórkę z 2001 roku. :)

Napisano

Ja mam wysłużonego Siemensa s45. Nie miałem z tym telefonem żadnych problemów, a jest używany już 4 rok :wink:

Gość RafalB_work
Napisano

Od braku treningow odbija mi z lekka i kupilem sobie komorke + karte pamieci 512mb...

Nowy sprzet to Motorola v980 z vodafone-de, robi dobre wrazenie.

Telefon jest z rodziny 3G, dwa lcd, klapka, dwie kamery, 20mb flasha na dzwonki etc. + slot na karte microSD(transflash) mozliwosc odtwarzania mp3 :D

Cena ~400zl

Karta 512 ~150zl

Jeszcze tylko sluchawmi i mam nadzieje ze sl45i odejdzie w zapomnienie.

p.s.

Mam kilka telefonow do sprzedania:

Siemens sl45i komplet - 90zl?

Siemens s55 telefon + dokumenty - 140zl ?

Nokia 7110 nie odskakuje klapka i nie ma vibry - 60zl ?

Cos tam jeszcze ale nie pamietam co :)

mail trinity @ op pl

Napisano

ja mam Nokie 6610i

aktualnie musze sobie kupic obudowe bo mam rozwalona, gdyz kolezanka mi zdepnela telefon, jak wylecial mi z kieszeni, ale naszczescie wiekszych obrazen niema :):)

Napisano

Ja jestem szczęsliwym posiadaczem nokii 6020. Uważam ze telefon bardzo fajny. Aparat też niezły 640x480, spokojnie wystarcza. Tylko jest jeden minus- mała pamięć chyba że się usunie zbędne gry i tapety, a i jeszcze jedno, przydał by się odtwarzacz mp3. Telefon ogólnie ok

Napisano

Ja mam Motorolę A925 :) Telefon 3G, procek 168mhz, 32mb ramu, dotykowy ekran, 15mb pamięci flash i max 1gb mmc, aparat vga (640x480), odtwarzacz mp3, wbudowany gps :) gps się na pewno w wakacje na rowerku przyda. btw ten telefon jest świetną platformą do gier - mam Carmageddon 3D i działa płynnie (30fps max). Do tego Soldier Ants, gra identyczna jak Wormsy tylko zamiast robaczków są mrówki ;) no i poza grami można oglądać pełnometrażowe filmy z napisami (po przekonwertowaniu i wrzuceniu na kartę) ... i to wszystko za 550zł.

Napisano

Idzie się przyzwyczaić, na początku każdemu wydaje się klocowata ale później nie zwraca się na to uwagi. Zresztą nadrabia to funkcjami ;)

Napisano

Moja ukochana komureczka to Sony Ericsson K700i

Używam jej najczęściej jako konsoli (60 gier - hitów :angry2: ), nie licząc dzwonienia i sms`ów :wink:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...