Skocz do zawartości

[telefony] Wasze komóreczki

karolyfer

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Marc1n ,ale przyszpanowałeś

...a ja na to...(zresztą, już wcześniej napisałem)

A ja nową Nokie 6020...mam i z chęcią sprzedam (rozumiecie - rower ssie kase )

...nie mam zamiaru chodzić z takimim telefonami, ja go sprzedaje. ;) Ja go w prezencie dostałem, a wolałbym K750i - przynajmniej więcej stoi, bo i tak bym sprzedał...

Napisano

Miałem kiedyś Nokie 3310, ale pomyślałem sobie że to mało bikerskie.

No to zmieniłem na Sony Ericsson T610, przez jakieś 6 miesięcy to "fajny telefonik", ale później się mi znudził.

Później zmieniłem na Sony Ericsson K700i, no to było już coś! No i sku**** ukradli mi.

Po tym wszystkim kupiłem sobie Siemens SX1, i tak sobie teraz myślę "jak mi go za** to ich pozabijam"

tak on wygląda:

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=83743280

• Mod Team
Napisano

Bawiłem się kiedyś u kuzyna SX1 i jak dla mnie ta klawiatura i gabaryty telefonu to coś co całkowicie go wyklucza.

Napisano

Kumpel miał tego Siemans'a. Ja SMS-a pisałem pół godziny, ale kumpel zasuwał jak sie patrzy (mówil, że to kwestia przyzwyczajenia)! ;)

Napisano

a ja ostatnio sobie zakupilem nowego Sony Ericsson k300i.jak dla mnie fajny kom :) co do siemensa sx1-na pewno fajny telefon aczkolwiek dla mnie o duzo za duzy..mialem kiedys nokie 7650(rowniez miala symbiana)ale juz niechce takich gabarytowych fonow:P

Napisano

niedawno zakoscilem matce Simensa C75 i jedyne co mnie denerwuje to jakośc filmików kręconych i nie wiem jak to zmienić :] za to bardzo ładne zdjecia wychodzą ;) (640x480) :razz:

Napisano

T610 jak dla mnie najlepszy. aluminowa obudowa,przyciski sie nie wycieraja, szybki, poreczny. mogl by miec wyswietlacz tft ale radze sobie.

zastanawiam sie po co sa te aparaty cyfrowe,mp3 itp bajery

• Mod Team
Napisano

zastanawiam sie po co sa te aparaty cyfrowe,mp3 itp bajery

Po to, bo ludzie z tego korzystają. Po co wydawać kasę i upychać do kieszeni odtwarzacz mp3 jak można mieć to w telefonie. Aparat w komórce może cyfrówki nie zastąpi, ale telefon mamy zawsze przy sobie i jak się coś niespodziewanego wydarzy można pstryknąć fotkę.

Napisano

ja wychodze z zalozenia, jesli cos jest do wszystkiego to jest do niczego.

lubie posluchac muzyki i dlatego zbieralem na dobry odtwarzacz mp3 i nie zaluje zakupu[upychac do kieszeni nie musze bo jest naszyjnik do niego] dopiero od niedawna w komorkach mozna podpiac malego jacka[np w800] a tak to masz tylko jedne sluchawki i to takie sobie.

rozumiem, aparat w telefonie, ale czy ktos kupuje telefon dla aparatu? ktos wywola zdjecia do albumu rodzinnego?

ja nikogo niechce przekonywac do swoich racji, to jest tylko moje zdanie

Napisano

powiem tak...

odtwarzacz mp3 w mojej motce e398 daje duzo lepsze brzmienie od odtwarzacza mp3 mediona mojego kolegi...

aparaty tez robią coraz lepsze a pojecie jak jest cos do wszystkieo to jest do... sie tutaj nie sprawdza.

• Mod Team
Napisano

Raczej nikt nie używa komórki jako aparatu, ale jest to dodatkowy gadżet, który może być użyteczny. Z resztą to kwestia upodobań.

Napisano

aparaty 2 megowe sa juz spoko, nawet ostatnio publikowalismy zdjecie z Nokii chyba. oczywiscie plastikowa optyka to nie szczyt marzen, ale to juz "cos" w porownaniu np. do mojego t630.

odtwarzacze tez sa coraz lepsze. wspomniany w800, k750...

oczywiscie te telefony kosztuja swoje.

• Mod Team
Napisano
powiem tak...

odtwarzacz mp3 w mojej motce e398 daje duzo lepsze brzmienie od odtwarzacza mp3 mediona mojego kolegi...

Akurat w tej kwestii chyba główne znaczenie mają słuchawki, które w większości niedrogich odtwarzaczy są doniczego.

Napisano

ja mam goowniana nokie 3510i :confused: a co do mp3 w telefonie to wole miec to osobno... nie sadze zeby jakis telefon dawal taki dzwiek jak iriver :)

Napisano

Odi mozliwe ze masz racje tez o tym myslalemno ale jakby nie bylo jakosc jest lepsza.

a conajmniej porownywalna wiec po co mi drugi odtwarzacz mp3?

aparat w wyjatkowo sprzyjających warunkach robi zdjęcia nie do poznania (np przy genialnym oswietleniu z bliskej odleglosci) mam pare takich.

a w tych nowszych telach to juz w ogole...

w sumie technika tu nic nie ogranicza patrzcie na wielkośc obiektywów w najnowszych malych aparacikach kieszonkjowych, jest jeszcze ciut wiekszy nziw telach wiec jeszcze troche zmniejszą i ebdzie to samo, a szereg manualnych ustawien moze do teleów dolaczy chociaz watpie.

prędzej zdalby sie aparat z wbudowanym telem zreszta byly juz takie wynalazki :confused:

ale to musi miec rozsądne rozmiary

Napisano

ja wychodze z zalozenia, jesli cos jest do wszystkiego to jest do niczego.

lubie posluchac muzyki i dlatego zbieralem na dobry odtwarzacz mp3 i nie zaluje zakupu[upychac do kieszeni nie musze bo jest naszyjnik do niego] dopiero od niedawna w komorkach mozna podpiac malego jacka[np w800] a tak to masz tylko jedne sluchawki i to takie sobie.

rozumiem, aparat w telefonie, ale czy ktos kupuje telefon dla aparatu? ktos wywola zdjecia do albumu rodzinnego?

ja nikogo niechce przekonywac do swoich racji, to jest tylko moje zdanie

Raczej nikt nie używa komórki jako aparatu, ale jest to dodatkowy gadżet, który może być użyteczny. Z resztą to kwestia upodobań.

I ja tu się zgadzam z wami chłopaki :ninja:

Napisano

Ja używalem rok prawie jako aparatu i mam pełną galerie, dokumentacje wypraw itd masa fotek wylądowala tu na forum.

To mial byc okres przejsciowy pomiedzy kupnem aparatu ktory kupuje dopiero teraz

Napisano

Widziałem niektóre fotki i nie były pierwszej jakości.No ale mniejsza z tym .Czasmi lepszy takie aparat w telefonie niż nic ,niestety wszystko kosztuje i wszytkiego nie można mieć.Wieć cieszmy się z tego co mamy :) Lepszy rydz nić nic co nie zmienia faktu ża zdania nie zmienie :P

Napisano

akurat w kwestii uniwersalności, to wydaje mi się że SE K750i/W800i pchnęły wszystko do przodu. Odtwarzacz mp3, obsługa kart pamieci do 2GB, słuchawki na mini jack, aparat 2Mpix ( do niedawna tyle było w normalnych kompaktowych aparatach ) co pozwoli na robienie bardzo przyzwoitych zdjęć w naturalnym, oświetlonym miejscu. I myślę że do dokumentowania wycieczek rowerowych, słuchania muzyki na rowerze taki W800i/K750i by mi styknął.

Napisano
nie sadze zeby jakis telefon dawal taki dzwiek jak iriver
Nie sądze, żeby jakiś iRiver dał dzwięk MD :)

Od fotek mam aparat...

Od muzyki mam minidisca...

Od dzwonienia mam telefon stacionarny...a po za domem, mam zamiar mieć komórkę, najtańszą praktycznie z możliwych. Jedyne wymogi, to szybka praca, wygodne pisanie sms'a i żeby mnie było dobrze słychać:P Dlatego Nokia idzie w świat co ją teraz mam.

A texty, że telefon robi zdjęcia jak normalna cyfrówa, a mp3 gra jak w zewnętrznym, tzn. że odnosimy się do najtańszych odpowidników, bo jak mi zrobi wasza Nokia z 2mpx takie makro jak mój Olympus, to bije jej brawo...jestem w dodatku pewien, że na rozdzielczości 0,3mpx jak walne fotkę, będzie lepiej detale widać.....bo aparat to aparat i jest od zdjęc, a telefon od telefonowania.

Napisano

Bizon, wiadomo ale lepsze takie udokoimunetowanie wyprawy niz żadne nie?

A przy bardzo sprzyjających warunkach wychodzą niezle fotki, zrobilem ostatnio swoj autoportret kolo poludnia czekając na pks w szczyrku wracając z dechy. Obiektyw (komóre) ustawilem gdzies na wysokosci 1 metr kierując ją na swoją twarz (do góry :lol: ). genialne doświetlenie (nie prześwietlenie) czyste niebo, przejrzysztośc powietrza w sam raz wilgotnosc powietrza mala bylem w szoku najostrzejsza fotka jaka wyszla mi na tym telu, moge paru oosobom pokazać na wyłącznośc, jesli ktos chce bo publikowac autoportretu nie związanego z rowerami tutaj nie bede...

Marcin wiec nikt nie mowi ze jest lepsze, ale tylko w tym konkretnym przypadku

bo jak mowie, odtwarzacze mp3 w komach dorównują normalnym odtwarzaczom, moze nie tym z najwyzej polki ale jak ktos tak zamierza prowadzić tego typu dyskusje to...

Chodzilo mi o to, że aparatom normalnym komy nie dorównują, choć by dorównywały nie jest to barierą techniczną lecz ekonomiczną i przede wszystkim granic rozsądku

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...