kijanka96 Napisano 22 Września 2016 Udostępnij Napisano 22 Września 2016 Witam,Przeszukałem forum odnośnie tematu i natknąłem się na posty sprzed paru lat, w których to polecana jest pompka Beto mp-035. Nie mogę jej jednak nigdzie znaleźć i zastanawiam się, czy producent nie wprowadził innego (zamiennego) modelu. Znalazłem taką pompkę:http://allegro.pl/pompka-beto-do-amortyzatorow-sp-002ag-400psi-28bar-i5047025499.html - Beto SP-002AG Wygląda na podobną z tym samym zakresem i jeśli dobrze widzę dwoma zaworami. Więc praktycznie to samo.Drugą polecaną pompką była z decathlonu, jednakże ja znajduje tylko taką, a wydaję mi się, że mowa była o znacznie tańszej.https://www.decathlon.pl/pompka-do-amortyzatora-id_3310286.html - Rockrider Polecicie jakąś pompkę w granicach 60-70 zł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 22 Września 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Września 2016 Wygląda na podobną z tym samym zakresem i jeśli dobrze widzę dwoma zaworami. Gdzie masz dwa zawory? Bierz, tania, skuteczna.. http://allegro.pl/pompka-do-amortyzatora-dampera-beto-i6504103630.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kijanka96 Napisano 22 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 22 Września 2016 Myślałem, że to ten przycisk do spuszczania ciśnienia, ale chyba 2 zawór w tym miejscu nie miałby sensu...Dzięki, będę miał idealnie po powrocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waskij Napisano 22 Września 2016 Udostępnij Napisano 22 Września 2016 Mam tą z Bitwina , ma wyjście pod standardowy zawór i dodatkowo adapter , manometr jest demontowany , taki mały plus . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Września 2016 Udostępnij Napisano 22 Września 2016 BETO ma krytyczne opinie, nie bierz. Tydzień temu samemu spędziłem długie godziny na szukaniu opinii. GIYO GS-01 ma dobre opinie, poleca go także @Activia, ja właśnie zamówiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 22 Września 2016 Udostępnij Napisano 22 Września 2016 Ja używam Topeak Pocket. Świetna pompka..niestety poza Twoim budżetem Po 150 gdzieś widziałem. Z tańszych X-Fusion, też bardzo dobra pompka ..po stówie są. Beto..jak Beto...lepsze (droższe) modele jako tako...tej za dychy bym nie brał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Classified Napisano 22 Września 2016 Udostępnij Napisano 22 Września 2016 Mam pompkę giyo od dobrych 8 lat, nadal działa bez problemów a napompowała się dość i kół, i amorów/damperów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kijanka96 Napisano 22 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 22 Września 2016 Pytanie teraz, czy potrzeba mi lepszej pompki, bo nie ukrywając ta Giyo bez dwóch zdań wygląda na trwalszą. Na powietrznym amorku jest tylko jeden rower w rodzinie, więc dużo pompowania nie ma. Z kolei wiadomo, że czasami warto dopłacić więcej, bo się to spłaci w przyszłości.Zatem z zakupem się jeszcze wstrzymam i przemyślę na spokojnie po powrocie. A przede wszystkim zobaczę co mi portfel podpowie (życie studenta ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Września 2016 Udostępnij Napisano 22 Września 2016 Giyo i Beto są w tej samej cenie. Z beto jest podobno problem że puszcza powietrze po kilku pompowaniach i ma problemy z pompowaniem "pustego" amora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BezSpiny.pl Napisano 22 Września 2016 Udostępnij Napisano 22 Września 2016 GIYO GS-01 jest niezła, ale bardziej polecam model GIYO GS-02D, który posiada zawór z dźwignią do rozłączania, co zabezpiecza przed uciekaniem powietrza podczas odkręcania wężyka. Inny ciekawy model, który sam używam od dwóch sezonów, to GIYO GS-41. Zawór co prawda zwykły, ale ma odłączany manometr i podwójny tłok, dzięki czemu można jej używać także do pompowania opon (przydatne podczas wyjazdów). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 22 Września 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Września 2016 Mam pompkę giyo od dobrych 8 lat, To tak jak ja Beto, nadal bez problemu. Fakt, że gdzieś po forum pęta się temat o problemach z nowszymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kijanka96 Napisano 22 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 22 Września 2016 Plusem było to, że Beto jak się okazało mogę kupić rzut beretem od domu ^^Te pompki Giyo bardzo fajne a wszystkie w podobnej cenie. Muszę się zastanowić, czego dokładnie potrzebuje, bo podręczną pompkę do roweru, również będę musiał zakupić. Dziękuje wszystkim za propozycje i rozjaśnienie sytuacji za czym w ogóle się rozglądać, bo jak zobaczyłem ceny takich pompek w stacjonarnych sklepach to szczena opadła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 22 Września 2016 Udostępnij Napisano 22 Września 2016 Z beto jest podobno problem że puszcza powietrze po kilku pompowaniach i ma problemy z pompowaniem "pustego" amora. Mam, potwierdzam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiojedzie Napisano 22 Września 2016 Udostępnij Napisano 22 Września 2016 Miałem Beto, potwierdzam w 100%. Po pewnym czasie pompka obsługuje tylko amor z ciśnieniem, pustego nie napompujesz. Moja pompka po nieudanych próbach pompowania poleciała prosto na śmietnik, miałem ją może niecały rok. Teraz mam Giyo gs-01, polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2208 Napisano 22 Września 2016 Udostępnij Napisano 22 Września 2016 Pytanie do osób, którym beto nie pompowało pustego amortyzatora - co może być powodem tej usterki, może jakiś oring wystarczy wymienić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kijanka96 Napisano 22 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 22 Września 2016 To chyba faktycznie kupię Giyo, tylko pytanie, które jeśli są w podobnych cenach. Z GS-41 chyba zrezygnuję, jeśli i tak planuje kupić podręczną pompkę do opon na maratony. Niech ta do amortyzatora sobie leży i będzie tylko do amorka to mam nadzieję, że mi posłuży pare lat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 22 Września 2016 Udostępnij Napisano 22 Września 2016 Pytanie do osób, którym beto nie pompowało pustego amortyzatora - co może być powodem tej usterki, może jakiś oring wystarczy wymienić? Sam kombinowałem z oringami i z czym tylko się da i wciąż dalej lipa. To chyba faktycznie kupię Giyo, tylko pytanie, które jeśli są w podobnych cenach. Z GS-41 chyba zrezygnuję, jeśli i tak planuje kupić podręczną pompkę do opon na maratony. Niech ta do amortyzatora sobie leży i będzie tylko do amorka to mam nadzieję, że mi posłuży pare lat Ja używam od lat dziennie na serwisie pompkę GIYO GS-02 i nigdy mnie nie zawiodła przez co ją bardzo polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekm78 Napisano 22 Września 2016 Udostępnij Napisano 22 Września 2016 Pytanie do osób, którym beto nie pompowało pustego amortyzatora - co może być powodem tej usterki, może jakiś oring wystarczy wymienić? Miałem ten problem - puszczała powietrze i nie pompowała od zera (czasem udało się zaradzić przez kilka bardzo szybkich ruchów pompką). Wymieniłem oringi - nie pamiętam czy dałem troszkę grubsze czy trafiłem na twardszy materiał - kupiłem w lokalnym sklepie z oringami . Od tamtej pory trzyma powietrze ale bardzo ciężko się obraca ten złotawy kołnierz do nakręcania na gwint nawet po posmarowaniu jakimś mazidłem przekładniowym... Po wymianie raz miałem przypadek że nie napompowało koledze foxa i rs-a w specu. Mi pompowało od zera bez problemu revela, rebe, talasa ctd, epicona. Może to kwestia zaworu w amortyzatorze....nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 22 Września 2016 Udostępnij Napisano 22 Września 2016 To i ja podrążę i pogrążę trochę to Beto: faktycznie krytyczne są te dwa małe oringi w centrum zdjęcia chociaż oring na końcu wężyka także lubi paść, tyle że zajmuje mu to więcej czasu. Na początku pomaga nasmarowanie oringów, później ich wymiana ale do czasu... Wszystko przez plastikową głowicę która się wyrabia, robi się luz i to jest koniec tej pompki. W moim przypadku nie mogłem dać oringów o większej średnicy, za nic nie chciały wejść w wyżłobienia, właził tam tylko rozmiar fabryczny. Zasadniczo przez plastikową głowice jest to sprzęt na kilkadziesiąt przykręceń do amora, może kiedyś była tam metalowa wkładka? W każdym razie teraz jest to zwykły bubel... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 22 Września 2016 Udostępnij Napisano 22 Września 2016 Pytanie do osób, którym beto nie pompowało pustego amortyzatora - co może być powodem tej usterki, może jakiś oring wystarczy wymienić? Moja ma tak od nowości, wystarczy kilka szybkich ruchów i się uszczelnia, a co do zużywania się głowicy to teoretycznie jest ona wymienna (ale pewnie nikt jej nie sprzedaje) i moja od 2 lat działa tak samo, a nawet jak przestanie działać to kupię taką samą bo jak dla mnie wygoda używania przewyższa trwałość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 22 Września 2016 Udostępnij Napisano 22 Września 2016 Moja już po kilku użyciach przestała pompować, więc odrzucam możliwość zużycia się czegokolwiek w zaworze. Wracając do tematu, Beto do amora nie kupuj. Natomiast podręczne do kół mam dwie i obie od lata działają super. Sz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BezSpiny.pl Napisano 22 Września 2016 Udostępnij Napisano 22 Września 2016 (...) nawet jak przestanie działać to kupię taką samą bo jak dla mnie wygoda używania przewyższa trwałość Co jest w tej głowicy wygodniejszego niż u konkurencji? Pytam bez uszczypliwości, bo nigdy nie miałem tego modelu Beto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 22 Września 2016 Udostępnij Napisano 22 Września 2016 To że zamiast kręcić całą głowicą na wężu (przeważnie wygodniej jest kręcić całą pompką) wykręcasz tylko ten czerwony element w celu wyłączenia zaworka, no i głowica jest pod kątem a nie przedłużeniem wężyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BezSpiny.pl Napisano 22 Września 2016 Udostępnij Napisano 22 Września 2016 Dzięki za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 22 Września 2016 Udostępnij Napisano 22 Września 2016 Szkoda że Beto jest felerna bo czasami potrzeba mi pompkę z długą końcówką do wkręcenia na wentyl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.