Fabrini Napisano 20 Września 2016 Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Witam Mam pytanko odnośnie tego modelu kasku (zdj. poniżej w linku) http://www.northwave.com/it/product/_ranger_black-yellow Czy ktoś to miał, widział, używał Chodzi mi o jakies opinie z nim zwiazane (cena wzgledem jakości czy odwrotnie, ewentualnie sama jakość) Gneralnie mi wydaje sie duży ale że dostałem to nie marudze... Pytam bo jak bedzie "nie tak" to sprzedam Jest też na stronie CCC w sklepie ale czy kolarze w nim jeżdżą to nie wiem. http://cccsport.eu/en/product/ccc-sprandi-cycling-helmet/ Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymku Napisano 21 Września 2016 Udostępnij Napisano 21 Września 2016 Cześć, Użytkuje ten kask od kilku miesięcy. Głównie w Beskidach, ale i w Alpach, Słowenii czy Chorwacji także. Dobrze leży na głowie,świetna regulacja. Do wentylacji nie mam uwag - spisał się dobrze w naprawdę wysokich temperaturach . Ja i tak mocno się pocę, i często leje się ze mnie więcej niż przeciętnie, ale gąbka wokół głowy stosunkowo dobrze zatrzymuje pot. Dopiero gdy pochylę głowę, fajnie leci ciurkiem . Dobrze zabudowany z tyłu - nie jest to kask do enduro, ale na pewno lepiej chroni potylicę niż kaski Krossa czy tańsze Uvexy (mierzyłem) Jedyną wada jaką w nim zaobserwowałem, to powłoka gąbek - czarny materiał - na łączeniach się nieco rozchodzi i widać piankę. Daszek też spełnia swoją rolę - to dla mnie był jeden z argumentów za jego wyborem. Wcześniej jeździłem w kasku Lazer Vandal, ale po wielu przygodach pękł. O dziwo nowy kask, Ranger, mam w rozmiarze S/M czy mniejszy niż poprzednik, ale idealnie pasuje. Wykonanie bez uwag (poza wcześniej wspomnianymi gąbkami). Lekki jak na na swoją budowę, bo ma więcej styropianu niż podobne modele, ale to dopiero widać po przyjrzeniu się z bliższa. Uważam,że to dobre rozwiązanie, bo także lepiej izoluje o chroni. Ogólnie jestem z niego bardzo zadowolony i z pewnością kupiłbym go jeszcze raz. Szymon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.