lisster Napisano 20 Września 2016 Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Posiadam aktualnie hamulce Magura MT2 model 2013. Tarcza przód 180 tył 160, mocowanie IS. Czy przy zmianie hebli na Shimano SLX BR-M675 muszę zmieniać również tarcze na shimanowskie? Co z adapterami, konieczna zmiana, jeśli tak na jakie? Ewentualnie na jakie inne trudności mogę się natknąć przy zmianie hamulców? Obecnie wygląda to jak na fotkach w załączniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 20 Września 2016 Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Tarcz nie musisz zmieniać SLX będą współpracowały z tarczami Magury (jeździłem tak przez 2 miesiące jak padły moje MT2 - XT M785 + Storm). Adapterów również bo zarówno MT jak i SLX są na PM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rising Napisano 20 Września 2016 Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Dokładnie tak - u mnie SLX śmiga na tarczy 203mm Hayesa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 20 Września 2016 Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Kup hamulce M785, do wyrwania są w cenie 675 teraz, szukaj na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artfal Napisano 20 Września 2016 Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Ja mam aktualnie hamulce Shimano Deore + tarcze Magura Storm SL i wszystko działa jak należy. Kwestia tylko taka, że tarcza z klockami musi się dotrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 20 Września 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Problem w tym ze tarcze magury mt2 sa miałkie, szybko sie kończą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisster Napisano 20 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Kup hamulce M785, do wyrwania są w cenie 675 teraz, szukaj na allegro. Jest sens dopłacać do XT? Czym się różnią od SLX, w czym są lepsze? Odpowietrzanie wygląda tak samo w SLX i XT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 20 Września 2016 Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Różnią się klamką tylko, ale swego czasu 785 byłe na allegro za nawet 480zł.(ja za moje dałem 519zł) są to resztki, bo już ich nie produkują i się pojawiają co jakiś czas i prawie od razu znikają, głupio brać SLX, gdy masz model wyżej w ich cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fw66 Napisano 21 Września 2016 Udostępnij Napisano 21 Września 2016 Przed kupnem M785 najpierw przeczytaj ten temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/209234-hamulec-shimano-xt-br-m785-problem-z-tylnym-hamulcem/ Zdaje się, że trafiają się wadliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 21 Września 2016 Udostępnij Napisano 21 Września 2016 I myślisz że trochę inna klamka niż w SLX jest problemem?Problemem jest "one way bleending" czyli jednokierunkowe odpowietrzania, jak gdzieś powietrze zabłądzi w układzie to ciężko odpowietrzyć hamulec w 100%, a chodzi głownie o zacisk, a czy to model 675 czy 785, zacisk jest ten sam, z 1 otworem do przelewania/odpowietrzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi