Skocz do zawartości

[gps] śledzene na żywo na komputerze trasy

mikemann

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Przeszukałem forum, ale nie znalazłem odpowiedniej aplikacji.

Czy istnieje aplikacja pozwalająca za pomocą telefonu z androidem (gps) przesyłanie położenia i śledzenie na żywo trasy na ekranie komputera?

Coś w stylu live garmin, ale bez konieczności zakupu modułu.

Chodzi o względy bezpieczeństwa, kobiety nie przekonasz :).

Napisano

Witam.

Przeszukałem forum, ale nie znalazłem odpowiedniej aplikacji.

Czy istnieje aplikacja pozwalająca za pomocą telefonu z androidem (gps) przesyłanie położenia i śledzenie na żywo trasy na ekranie komputera?

Coś w stylu live garmin, ale bez konieczności zakupu modułu.

Chodzi o względy bezpieczeństwa, kobiety nie przekonasz :).

Endomondo w podstawowej wersji to umożliwia.

Wysłane za pomocą mTalk

Napisano

Pewnie wyjdę na nooba, ale w jaki sposób? Przeszukałem całą aplikację i nie znalazłem.

Jak masz online telefon to już 50% sukcesu.

Drugie 50% to odpowiednie ustawienie na stronie przez www - domyśle jest na on.

Potem twoi znajomi widzę twój trening live. Na własnym profilu chyba tego nie widać, a może? Nigdy nie próbowałem

Napisano

Navime też ma taką funkcję.

Moja żona też jak jeździłem sam lubiła móc sprawdzić czy jeszcze jadę.

Problem pojawił się jak wjechałem na dłużej w jakąś dziurę bez zasięgu w dodatku tam postanowiłem sobie zrobić popas.

Zobaczyła ze nie jadę trochę musiałem być poza zasięgiem zanim stanąłem więc się zaczęła denerwować bo za długo nic sienie działo.

Zadzwoniła... "abonent czasowo niedostępny"

Żeby było śmieszniej z tego miejsca jej wysłałem mmsa ale z dziwnego powodu doszedł dopiero po godzinie a ja jak wjechałem w zasięg nie dostałem od razu smsów  z info że ktoś pukał i czegoś chciał więc, zamiast spokoju była panika i nerwy.

Z jednej strony to ma sens bo różnie bywa jak się samotnie jeździ i czasem dobrze jak ktoś się zainteresuje czy nie leżymy połamani w rowie i jeszcze będzie umiał określić choć orientacyjnie gdzie możemy leżeć z drugiej spora doza spokoju jest wskazana bo to co ma uspokajać może o zawał przyprawić. 

Tak na marginesie  każdy telefon z andkiem można namierzyć jak ma się dostęp do konta na googlu.  A nawet trasę pokaże ;)

Napisano

Locus jest bardzo dobrą aplikacją do map, gps etc. Warto zainwestować te parę zł w tą aplikację, na pewno lepiej wydane pieniądze niż konta premium na Endomondo, Strava itp.

pszemoo

Napisano

W orux-e też coś w ten deseń jest. Nigdy nie próbowałem, nie wiem czy na kompie można, ale na drugim tel. na pewno. Może też wysłać "alarmowego sms".

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Napisano

W sposób punktowy oferuje to Menedżer urządzeń, aplikacja Google do namierzania zgubionego smartfona. 

Oczywiście konieczne jest aby oba urządzenia były w sieci.

Zapraszam również na mój film o nawigacji rowerowej:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...