mikemann Napisano 20 Września 2016 Napisano 20 Września 2016 Witam. Przeszukałem forum, ale nie znalazłem odpowiedniej aplikacji. Czy istnieje aplikacja pozwalająca za pomocą telefonu z androidem (gps) przesyłanie położenia i śledzenie na żywo trasy na ekranie komputera? Coś w stylu live garmin, ale bez konieczności zakupu modułu. Chodzi o względy bezpieczeństwa, kobiety nie przekonasz .
Jaca911 Napisano 20 Września 2016 Napisano 20 Września 2016 Witam. Przeszukałem forum, ale nie znalazłem odpowiedniej aplikacji. Czy istnieje aplikacja pozwalająca za pomocą telefonu z androidem (gps) przesyłanie położenia i śledzenie na żywo trasy na ekranie komputera? Coś w stylu live garmin, ale bez konieczności zakupu modułu. Chodzi o względy bezpieczeństwa, kobiety nie przekonasz . Endomondo w podstawowej wersji to umożliwia. Wysłane za pomocą mTalk
chudzinki Napisano 20 Września 2016 Napisano 20 Września 2016 Locus, Pro na pewno, ale nie wiem jak darmowy.
mikemann Napisano 20 Września 2016 Autor Napisano 20 Września 2016 Pewnie wyjdę na nooba, ale w jaki sposób? Przeszukałem całą aplikację i nie znalazłem.
siimon Napisano 20 Września 2016 Napisano 20 Września 2016 Na endo jak jedziesz to znajomi widzą na żywo twój trening. Cylkometr też tak działa.
chudzinki Napisano 20 Września 2016 Napisano 20 Września 2016 W Locusie: Więcej funkcji / Śledzenie na żywo / Dodaj / Usługi internetowe tylko musisz założyć konto np. na GPSies.
zukikiziu Napisano 20 Września 2016 Napisano 20 Września 2016 Jest coś takiego, nazywa się to Glympse https://www.glympse.com/ Endomondo też ma coś podobnego, ale osoba która ma widzieć Twoją trasę musi śledzić Twój profil.
Jaca911 Napisano 20 Września 2016 Napisano 20 Września 2016 Pewnie wyjdę na nooba, ale w jaki sposób? Przeszukałem całą aplikację i nie znalazłem.Jak masz online telefon to już 50% sukcesu.Drugie 50% to odpowiednie ustawienie na stronie przez www - domyśle jest na on. Potem twoi znajomi widzę twój trening live. Na własnym profilu chyba tego nie widać, a może? Nigdy nie próbowałem
cervandes Napisano 20 Września 2016 Napisano 20 Września 2016 Endomondo najłatwiejsze, najpopularniejsze.
chudzinki Napisano 20 Września 2016 Napisano 20 Września 2016 Może i tak, ale to nie znaczy, że najlepsze .
KrisK Napisano 20 Września 2016 Napisano 20 Września 2016 Navime też ma taką funkcję. Moja żona też jak jeździłem sam lubiła móc sprawdzić czy jeszcze jadę. Problem pojawił się jak wjechałem na dłużej w jakąś dziurę bez zasięgu w dodatku tam postanowiłem sobie zrobić popas. Zobaczyła ze nie jadę trochę musiałem być poza zasięgiem zanim stanąłem więc się zaczęła denerwować bo za długo nic sienie działo. Zadzwoniła... "abonent czasowo niedostępny" Żeby było śmieszniej z tego miejsca jej wysłałem mmsa ale z dziwnego powodu doszedł dopiero po godzinie a ja jak wjechałem w zasięg nie dostałem od razu smsów z info że ktoś pukał i czegoś chciał więc, zamiast spokoju była panika i nerwy. Z jednej strony to ma sens bo różnie bywa jak się samotnie jeździ i czasem dobrze jak ktoś się zainteresuje czy nie leżymy połamani w rowie i jeszcze będzie umiał określić choć orientacyjnie gdzie możemy leżeć z drugiej spora doza spokoju jest wskazana bo to co ma uspokajać może o zawał przyprawić. Tak na marginesie każdy telefon z andkiem można namierzyć jak ma się dostęp do konta na googlu. A nawet trasę pokaże
pszemoo Napisano 20 Września 2016 Napisano 20 Września 2016 Ostatnio Strava też chyba wprowadziła taką funkcję, ale nie wiem czy nie trzeba mieć premium. pszemoo
lucass3 Napisano 20 Września 2016 Napisano 20 Września 2016 Locus ma taką funkcję. http://www.locusmap.eu/locus-live-tracking-with-gpsies/ Podejrzewam, że będzie to lepsze alternatywa ale innych programów ponieważ ma większe możliwości konfiguracji; chociażby przedziały czasowe wysyłania lokalizacji (oszczędność baterii).
pszemoo Napisano 20 Września 2016 Napisano 20 Września 2016 Locus jest bardzo dobrą aplikacją do map, gps etc. Warto zainwestować te parę zł w tą aplikację, na pewno lepiej wydane pieniądze niż konta premium na Endomondo, Strava itp. pszemoo
szymony Napisano 20 Września 2016 Napisano 20 Września 2016 W orux-e też coś w ten deseń jest. Nigdy nie próbowałem, nie wiem czy na kompie można, ale na drugim tel. na pewno. Może też wysłać "alarmowego sms".
stew66 Napisano 9 Października 2016 Napisano 9 Października 2016 Ja nauczyłem moją małżonkę, podglądu mojej trasy online na komputerze w Endomondo. To jej póki co, wystarcza ;-)
yellky Napisano 16 Października 2016 Napisano 16 Października 2016 u mnie sprawdza się taka prosta apka: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gyokov.smsemergency co 15min z automatu wysyła sms z lokalizacją, prędkością, itd. (nie wymaga transmisji danych)
hulaj Napisano 7 Listopada 2016 Napisano 7 Listopada 2016 W sposób punktowy oferuje to Menedżer urządzeń, aplikacja Google do namierzania zgubionego smartfona. Oczywiście konieczne jest aby oba urządzenia były w sieci. Zapraszam również na mój film o nawigacji rowerowej:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.