rastaMat Napisano 22 Września 2016 Autor Napisano 22 Września 2016 Coś o tym wiem bo wciąż męczę się z Nevegalami (ich kupno było efektem braku doświadczenia w poważniejszym ridingu). Faktycznie ten zestaw Schwalbe będzie o niebo szybszy a nieco gorszą trakcje, bo Nevegale wypadają 6/6 w testach (zob. temat o oprach toczenia), nadrobie szlifujac technike Chociaż gdybym miał grubszy portfel to brał bym Vittoria Barzo.
kidot Napisano 22 Września 2016 Napisano 22 Września 2016 Chcesz zapiedzielać wybierz Schwalbe rocket ron 1,85 zwijka evo. To jest szybka opona i dość dobrze trzymająca się terenu. Ale nie o tym pisałeś.
rastaMat Napisano 22 Września 2016 Autor Napisano 22 Września 2016 Właśnie. Wolałbym na odwrót, czyli dość szybka i bardzo dobrze trzymająca się terenu. Już chyba decyzja padła na Racing Ralph w wersji performance. na razie z przodu będzie nadal Nevegal a po następnym zastrzyku gotówki wezmę Nobby Nicka. Jeszcze taka jedna kwestia. Bo skoro już odchudzam koła to pomyślałem o zakupie nowych, lżejszych dętek (w mleka jeszcze nie chce się bawić). W tym miejscu chciałbym zapytać czy możecie polecić jakiś konkretny model. Chodzi o to by dętka była chociaż trochę lżejsza od takich najtańszych a przy tym nie łapała kapcia z byle powodu..
Alsew Napisano 22 Września 2016 Napisano 22 Września 2016 http://allegro.pl/detka-geax-mtb-26x1-5-2-25-av-gilickibike-kalisz-i5153702957.html
radziuGD Napisano 22 Września 2016 Napisano 22 Września 2016 +1 dla dętki geax, lekka, tania i o ile nie ważysz koło 100 będzie wytrzymała
cervandes Napisano 23 Września 2016 Napisano 23 Września 2016 Przedpotopowy wentyl i firma o której pierwsze słyszę. Z takich wynalazków potem ucieka powietrze dwa razy szybciej niż z firmowych dętek.
firefoks Napisano 23 Września 2016 Napisano 23 Września 2016 Jest i pod wentyl samochodowy a to najlepsze rozwiązanie - napompuje się na każdej stacji a z Prestą już tak dobrze nie ma... A ile waży ta dętka Winroad? z ciekawości zważyłem te najtańsze z Decathlona po 5 zł i pokazało 200 g. Więc można niedużym kosztem na dętkach urwać po 50 g. Chyba warto
nemo2009 Napisano 25 Września 2016 Napisano 25 Września 2016 Opony,może takie ? Na przód Schwalbe Noby Nic 26x2,35,zwijane na rok 2016 Na tył Schwalbe 26x2,35 Rock Razor,troche droga,ale tańszej wersji nie ma.
rastaMat Napisano 4 Stycznia 2017 Autor Napisano 4 Stycznia 2017 Witajcie Piszę aby podsumować temat. Zdecydowałem się na zestaw Nobby Nic + Racing Ralph podstawowe wersje zwijane za ok. stówkę za sztukę i do tego lekkie dętki Geax za 16zł/szt. Jestem zadowolony z wyboru. Koła i cały rower są wyraźnie lżejsze. Trakcja na twardym znacznie się poprawiła, opory są o niebo mniejsze i hałas też. Na miękkim też nie narzekam - Ra-Ra mimo niewielkich kostek dają radę. Nie radzą sobie jedynie na lepkim, gliniastym błocie oraz na mokrych, śliskich korzeniach. Jak dotąd tylko jeden snejk i to na krawężniku (a naprawdę nie stronię od ciężkiego podłoża sprzyjającego przebiciom) Moje konkluzje jak do tej pory są takie, że nie warto nabijać ciśnienia na kamień bo raz że czuć każdy kamyczek a dwa, że trakcja jest wyraźnie gorsza. Jednak trzeba wtedy uważać na krawężnikach czy ostrych kamieniach. Dlatego polecam ten zestaw dla ludzi którzy nie mają grubego portfela a chcą "czegoś więcej". Poza tym jak Ra-Ra się zużyje to można wstawić No-No do tyłu i kupić tylko jedną nową oponkę i dalej śmigać dużo km. Pozdrawiam Do zamknięcia
Michal_L Napisano 6 Stycznia 2017 Napisano 6 Stycznia 2017 Jam mam 26x2,0 continental race king jestem z nich mega zadowolony.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.