miniok99 Napisano 20 Września 2016 Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Witam serdecznie. Posiadam hamulce shimano br-m8000, wadę ok 70kg Jeżdżę w maratonach i xc, oraz od czasu do czasu wybieram się na wycieczki w strome gory. nie wiem jaki rozmiar tarcz (też xt) wybrac. Do tej pory mam rt-54 180 mm z przodu i 160 z tyłu. Planuje kupić na tyl 160 me nie wiem jaką na przód. Proszę forumowiczów o wypowiedzenie się i z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziksoltys Napisano 20 Września 2016 Udostępnij Napisano 20 Września 2016 180 starczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 20 Września 2016 Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Nigdy bym się nie zdecydował na tarcze większe niż 160. Jeśli śmigasz XC to z takimi tarczami będziesz się wyróżniał wśród wylajtowanych do maxa rowerów innych startujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Września 2016 Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Fajnie jest mieć 180 bo dają dużą siłę hamowania, ale 160 na dobrych klockach też powinno wystarczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 20 Września 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Siły jako tako większej nie dają, jest większa ale nie drastycznie, natomiast zwiększa sie dźwignia na widelec i tu pytanie ... jaki masz widelec ? Jak bym zastosował set 160 na 160 chyba ze twoja waga przekracza 85kg. Większa tarcza to przede wszystkim lepsze chłodzenie i lepsza pojemność cieplna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artfal Napisano 20 Września 2016 Udostępnij Napisano 20 Września 2016 (edytowane) Ja mam tył 160 mm, a przód 180 mm i to jest w zupełności wystarczające. Ważę około 90 kg Edytowane 20 Września 2016 przez artfal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi