Skocz do zawartości

[korba] pomoc w doborze korby pod BSA

michalANANAS

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szukam taniej ( w budżecie do 500) ale lekkiej korby pod gniazdo w ramie BSA. Może być używka. Znalazłem fajny SRAM XX ale nie połapałem się że ośka BB30 do mnie nie pasuje. Zamach musi być 170 i 2 rzędy. 

Bardzo duże znaczenie ma dla mnie waga. Chciałbym zejść z wagą korby z blatami poniżej 700g.

Napisano

Tylko się nie śmiejcie wolę lekkie niż porządnie oklejone. 

waga deore xt cena 150 zeta bez blatów

mam też alternatywę Sram s1400 w wadze 746 za ok 350 zeta. Blaty by jeszcze trochę pochodziły.

Czy korby serii m7000 są pod hallowtech II? B o chyba inny u mnie nie wejdzie. Jeszcze sramowski gxp.

tapniete z telefonu
  • Mod Team
Napisano

Znalazłem fajny SRAM XX ale nie połapałem się że ośka BB30 do mnie nie pasuje

Na upartego da sie to zamontować choć szukał bym gxp.

Napisano

Jest na olx kilka korb xx i są na gxp ale po krótkim lekturze wychodzi na to że blaty są szalenie drogie bo to niespodziewany set 120 na 80 tylko do XX i x1 o ile dobrze pamiętam. Bardzo drogie i na 22x36 Ne ma co liczyć bo są tylko 39.26 42.29. Fajna korba ale chyba trzeba szukać czegoś std na 104bcd

tapniete z telefonu

Napisano

Pomyliłem chodziło o xx i x0 mają takie same bcd. 120 i 80 i są donich takie sety blatów jak wyżej szkoda bo korba bardzo fajna i lekka ale korona 39 to dla mnie za dużo. Xx1 fakt ale olx akurat nie ma na handel

tapniete z telefonu

To jak to jest z kompatybilnościa pająków do jakich korb pasuje x7 x9 x0 coś jeszcze?

tapniete z telefonu

Napisano

Ucichło w wątku a ja w miedzyczasie zrobiłem małe rozpoznanie i przedstawiam wam swoje typy. Proszę o wypowiedź który byście wybrali a może coś dołożyć?

Deore XT FC-M8000 34x24T -> Waga 696 -> Cena 619,- Nowe (uwaga katalogowa do nap 2x11 nie wiem czy porządnie obleci w 2x10?)

Sram X9 39/26T -> Waga 778 -> Cena 450,-

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...