wegorz Napisano 19 Września 2016 Napisano 19 Września 2016 Cześć, mam ostatnio problem z moim bębenkiem, mianowicie "zaciąga" (wiecie, korba kręci się prowadząc rower => przy zjazdach mega irytujące, jak zaciągnie i zrzuci/zablokuje łańcuch... ). Przeserwisowałem ją, ale zauważyłem, ze jedna z podkładek (dystansów?) jest już wyklepany i przypomina elipsę z rozklepanymi brzegami (aż się zawijają). Nie usuwałem jej na chama, tylko wszystko wyczyściłem, naoliwiłem, przesmarowałem 50 kuleczek, i skręciłem. Efekt: zaczęła ładnie cykać, ale nadal zaciąga (mniej bo mniej, ale nadal). Teraz dwa pytania: 1) wiecie gdzie mogę dorwać części zamienne do takich piast (sklep internetowy) 2) czy posiadając piastę formula (Formula DC22), można ją wymienić na np shimano? Trochę denerwuje mnie moment bezwładności (trzy zapadki) i mizerne "cykanie" , wolałbym coś głośniejszego z czterema zapadkami
wegorz Napisano 23 Września 2016 Autor Napisano 23 Września 2016 Odświeżam bo potrzebuje pomocy: "rozjechana" podkładka: https://goo.gl/photos/2aFo5ggdRS4LNQoP9 Może jesteście w stanie podać jakąś zamienną piastę do tej 32otwory, rozstaw... prawdopodobnie 135x9 do 300zł?
phoe Napisano 23 Września 2016 Napisano 23 Września 2016 Novatec 772.4 zapadki(głośne są!), 4 łożyska maszynowe, lekka - aluminiowy korpus i bębenek. Złóż to u Dawid(daveo.pl) sobie od razu z obręczą DT 533D i masz bardzo fajne koło tylne.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.