bodziox123 Napisano 19 Września 2016 Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Witam,to będzie mój pierwszy post na tym forum.Przeszukałem większą część internetu i nie znalazłem postu,który rozwieje moje wątpliwości. Zamierzam kupić moją pierwszą szosówkę i większość polecała Triban 500 B'Twin z Decathlonu. Mój wzrost to 197 cm wewnętrzna długość nogi 94cm i ramę którą musze wybrać aby pasowała do mnie to 63 cm.Lecz rozmiar 2XL jest niedostępny i będzie dostępny dopiero w połowie następnego miesiąca.Czy kiedy wezmę szosówkę XL gdzie wzrost osoby dopasowanej do tego roweru to 184cm-192cm a mój wzrost to 197 to będę czuł jakiś dyskomfort z jazdy ?? Oczywiście rozmiar XXL to 192-200 cm. Rama XL=60cm Rama XXL=63cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTZaskar1991 Napisano 19 Września 2016 Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Nie zostaje nic innego jak czekać, bo XL będzie za krótki, ma tylko 580 mm i główkę tylko 190 mm. 2xl ma 590 mm horyzontalnie, czyli raczej minimum, ale wystarczy z mostem 110/120 mm oraz główkę 215 mm, czyli ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klauz Napisano 19 Września 2016 Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Taki Unibike Neon przy ramie 58cm ma poziomo 595 a główkę 242, tylko nikt póki co się nie pochwalił doświadczeniem z tym rowerem. Temat mnie interesuje, bo sam przymierzam się do pierwszej szosy, mam co prawda tylko 188cm, ale nogę 92, więc podobne gabaryty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 19 Września 2016 Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Moim zdaniem Xl jest do ogarnięcia. Musiał byś tylko sprawdzić, aby sztyca nie wyszła poza zakres. Z doświadczenia wiem że 1 cm długości ramy nie robi wielkiej róznicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziox123 Napisano 19 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Rower będę kupował przez internet,ponieważ w mojej okolicy nie ma odpowiedniego sklepu typu Decathlon i nie mogę sprawdzić jak ten rower będzie na mnie pasował.Więc pytam się porady na tym forum,abym nie kupił tak zwanego kota w worku Więc są podzielone zdania abym czekał i mógł wziąć ten rower,więc robi mi się mętlik w głowie,a bardzo chciałbym zakupić rower w tym momencie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 19 Września 2016 Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Zaczekaj na właściwy rozmiar. Rowery nie kupuję się na chwilę. Osobiście uważam że da radę na 58, ale może to wymagać wymiany mostka i sztycy. Decyzje sam musisz podjąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klauz Napisano 19 Września 2016 Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Ja jeszcze myślę o tym: http://www.avans.pl/szosowe/rower-indiana-arrow-m23-quot-bialo-czerwono-czarny,id-614301 Nigdy nie jeździłem czymś takim, więc podchodzę do tematu ostrożnie (ekonomicznie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.