Skocz do zawartości

[rower] wysokość ramy

bodziox123

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,to będzie mój pierwszy post na tym forum.Przeszukałem większą część internetu i nie znalazłem postu,który rozwieje moje wątpliwości.

Zamierzam kupić moją pierwszą szosówkę i większość polecała Triban 500 B'Twin z Decathlonu.

Mój wzrost to 197 cm wewnętrzna długość nogi 94cm i ramę którą musze wybrać aby pasowała do mnie to 63 cm.Lecz rozmiar 2XL jest niedostępny i będzie dostępny dopiero w połowie następnego miesiąca.Czy kiedy wezmę szosówkę XL gdzie wzrost osoby dopasowanej do tego roweru to 184cm-192cm a mój wzrost to 197 to będę czuł jakiś dyskomfort z jazdy ?? Oczywiście rozmiar XXL to 192-200 cm.

Rama XL=60cm

Rama XXL=63cm

Taki Unibike Neon przy ramie 58cm ma poziomo 595 a główkę 242, tylko nikt póki co się nie pochwalił doświadczeniem z tym rowerem. Temat mnie interesuje, bo sam przymierzam się do pierwszej szosy, mam co prawda tylko 188cm, ale nogę 92, więc podobne gabaryty.

Rower będę kupował przez internet,ponieważ w mojej okolicy nie ma odpowiedniego sklepu typu Decathlon i nie mogę sprawdzić jak ten rower będzie na mnie pasował.Więc pytam się porady na tym forum,abym nie kupił tak zwanego kota w worku :) Więc są podzielone zdania abym czekał i mógł wziąć ten rower,więc robi mi się mętlik w głowie,a bardzo chciałbym zakupić rower w tym momencie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...