miccon Napisano 19 Września 2016 Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Hey, mam pytanie odnośnie tego amorka: http://allegro.pl/dt-swiss-amortyzator-xmm-27-5-100mm-o-d-l-15mm-bs-i6460402020.html ( DT SWISS amortyzator XMM 27,5 100mm O.D.L. 15mm BS ). Czy w tej cenie to dobry wybór?? (mój styl jazdy to raczej maraton, jeżdzę też dużo po asfalcie bruku itp, generalnie amatorka na maxa, 3000 km rocznie).A no i co ważne czy bez problemu włożę go do tego roweru:http://www.kross.pl/pl/2017/mtb-xc/level-r2 ??(bez dokupywania piast itp.)Generalnie chodzi mi o wyhaczenie czegoś fajnego na po sezonowych wyprzedażach bo po dwóch latach męczarni na S. XCT chciałbym mieć większą frajdę z jazdy, więc za inne propozycje też będę bardzo wdzięczny. Z góry dziękuję za pomoc i opinię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Września 2016 Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Oś 15mm a Ty masz 9mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorkelis Napisano 19 Września 2016 Udostępnij Napisano 19 Września 2016 W dt rura sterowa taperowana a Ty masz prostą , więc - nie pasuje. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miccon Napisano 19 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Dzięki za odzew, a jakieś propozycje w kwocie powiedzmy do 1500 tak żeby pasowało?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Września 2016 Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Poszukaj po tematach, może trafisz coś ciekawego. Suntour robi ciekawe widelce, ale czy w tej cenie znajdziesz coś z prostą rurą i osią 9mm to nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorkelis Napisano 19 Września 2016 Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Jeszcze poczekaj , na popularnym serwisie nie widzę nic ciekawego w cenie do 1500. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 19 Września 2016 Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Dwie redukcje, pod oś 15 i pod taper i będzie pasować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Września 2016 Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Jest redukcja jeżeli amor ma oś 15? W przypadku kiedy piasta ma 15 a amor 9 to wiem że jest, ale w drugą stronę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 19 Września 2016 Udostępnij Napisano 19 Września 2016 A gdzie ty znalazłeś "redukcję" do osi 15mm? Ja też zalecam poczekać aż sie pojawi jakaś ciekawa oferta na "popularnym portalu aukcyjnym" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 19 Września 2016 Udostępnij Napisano 19 Września 2016 http://www.bikecenter.pl/p14137,mavic-adapter-do-osi-piasty-przedniej-z-15mm-na-9mm.htmlpóźniej sobie wymieni koło an QR15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 19 Września 2016 Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Ale to jest do koła 15mm żeby zmaontować w widelcu z hakami 9mm a przypadek z tematu jest na odwrót Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Września 2016 Udostępnij Napisano 19 Września 2016 "Mavic adapter do osi piasty przedniej z 15mm na 9mm" Czytasz trochę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miccon Napisano 21 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2016 Dzięki za odpowiedzi, pozostaje poczekać na coś innego. Co do osi to jak dobrze rozumiem przez moją piastę przechodzi 9mm i nie ma możliwości założenia jakiś podkładek na zewnąrz, żeby zwiększyć średnicę do 15mm, (ew mogę rozwiercić piastę jeżeli ktoś już próbował i wyszło )?? Czy problem związany z tym że amor jest trapped rozwiąże ten ster: http://rowerowy.com/sklep/czesci/stery/headset-reducing/prod/exile istnieje może jakieś tańsze rozwiązanie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 21 Września 2016 Udostępnij Napisano 21 Września 2016 piasty nie rozwiercisz ani nie przerobisz jej w żaden inny sposób chyba że jest na łożyskach maszynowych (w co wątpię) a stery tapered do twojej ramy podejdą raczej bez problemu, są też te http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6489850984 Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorkelis Napisano 30 Października 2016 Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Na popularnym portalu pokazały się ciekawe oferty , fox pod koło 27,5 9 mm , rura prosta . Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 30 Października 2016 Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Teraz to już prawie wszystkie lepsze amorki są produkowane pod oś 15mm. Uważam że warto było by ci zmienić piastę na oś 15mm i od razu kupić amorek pod oś 15mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter233 Napisano 30 Października 2016 Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Zwłaszcza że koła od gianta pod 15 mm można dostać za bardzo niską cenę (ja dałem 100 zł na allegro, komplety u nas na forum chodziły po ok. 250-300) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.