Bosu Napisano 17 Września 2006 Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Od razu mówię, że nie wiem czy w dobrym miejscu piszę, ale nie znalazłem lepszego. Otóż miesiąc temu byłem w górach na rowerku, dużo zjeżdżało się po kamieniach, wertepach itd. i od tamtego czasu ciągla jak jadę no i w ogóle bolą mnie palce. Czasami aż tak, że nie mogę trzymać kierownicy. I właśnie się zastanawiam czy może jakieś rękawiczki kupić... to coś da? Pomóżcie bo boli strasznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kantele Napisano 17 Września 2006 Udostępnij Napisano 17 Września 2006 moze lepiej sie przejdz do lekarza? bo to dziwne troche IMO i nie bylabym taka pewna czy rekawiczki pomoga. mogles sobie przez te wertepy nadwyrezyc stawy albo cos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarus220 Napisano 17 Września 2006 Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Oczywiście że to pomoże.Rękawiczki to podstawa.Na tym nie oszczędzaj.Jakie to pozostawiam w Twoim guście i mozliwościach finansowych.Tylko nie kupuj tanich chińskich podróbek na Alledrogo bo wyrzucisz kase w błoto. Ale to 50 % sukcesu.Następną sprawą jest dobre ustawienie amortyzatora o ile go masz.No i oczywiście dobre ustawienie układu "mostek-kierownica-gripy".Niestety sam musisz poeksperymentować .Nie ma gotowego wzoru tak samo jak nie ma dwóch identycznych ludzi.Sam od tygodnia próbuje i się wściekam bo mi zachciało się rogów ( obym tak nie jezdził ze dwa tygodnie za kare :wink: ) i przy okazji moje ustawienia klamek i manetek poszły w cholere. Pozdrawiam Jarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bosu Napisano 18 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 18 Września 2006 tak pomyślawszy troszkę bardzo prawdopodobne, że mam źle klamki ustawione, bo na wertepach to w sumie centralnie walą mi w palce.... :/ no a rękawiczki i tak pewnie kupię. Tylko nie wiem czy lepsze z palcami czy bez... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kkkkk Napisano 18 Września 2006 Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Rękawiczki to podstawa.Na tym nie oszczędzaj......Tylko nie kupuj tanich chińskich podróbek na Alledrogo bo wyrzucisz kase w błoto..... nic dodac nic ujac to czy z pelne czy obciete zalezy od ciebie , ja uzywam obcietych wg mnie sa wygodniejsze , z tym ze po wywrotach czesto mam poobijane i poscierane paluchy , jezeli sie zdecydujesz to kup jakies z zelem lub z miekka czescia wewnetrza dloni i zeby mialy dobra wentylacje , nie sugeruj sie ze sa wykonane z siatki po zewnetrznej stronie bo dlonie poca sie po wewnetrznej tak jak trzymasz kierak . polcema jakies polaczenie skory z materialem , na pewno posluza dluzej pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halidar Napisano 18 Września 2006 Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Najlepiej kup pełne ale to zalezy od stylu jazdy np. zapene do FR DH DJ i ostrego XC dobre będą Pełne rękawice. Ale do zwykłego (tzn. lekkiego) XC bierz bez palców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bosu Napisano 20 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Kupiłem dziś rękawiczki Specialized Team XC Long ale zaczęło padać więc nie pojechałem ich stestować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.