SuriQ Napisano 18 Września 2016 Udostępnij Napisano 18 Września 2016 Witam serdecznie, zacznę od tego, że już kiedyś byłem na forum pod innym nickiem, ale niestety, nie mogę przypomnieć sobie danych z konta, przejdźmy do sedna sprawy. Otóż, przez cały czas jeżdżę już wysłużonym rowerem marki Specialized hardrock 2013, osprzęt posiada z tego co wiem, bardzo słaby, ale spełniał swoje zadanie przez 3 lata, a zadanie miał nie lada ładne, bo trochę ważyłem, dodam że jestem na etapie "ruszania dupy". Poszukuję roweru, którym mógłbym jeździć zimą, latem, w sumie w każdą pogodę, ścieżki jakieś 60/ piasek, szuter, 40. - Na wydanie mam +/- 5000 polskich złotych, jeżeli będzie potrzeba, bo domyślam się, że znalezienie czegoś dla mnie ma pewne ograniczenia cenowe, to mogę pomyśleć o dorzuceniu trochę grosza. - Mam 198, zimą zazwyczaj maleje o 1cm - Waga, ostatnio ważyłem pod 130, ale przez ostatnie miesiące zbiłem wagę do 119/120, żeby nie było, nie jestem, aż tak otyły, mało ruchliwy, sprawny, bo przez 12 lat grałem w koszykówkę, pływałem, więc trochę partii mięśniowej posiadam, - Wymagania, to żeby rama wytrzymała ciężar mojego dupska, i żebym nie musiał prostować, kół, chociaż nie zdarzyło mi się to jeżdżąc na Specu, - Najlepiej jakby rower znajdował się w sklepie stacjonarnym na terenie Podlasia, bo średnio chciałbym kupić coś bez przymiarki, - Dotychczasowy rozmiar ramy to 23, koła 29 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz30 Napisano 18 Września 2016 Udostępnij Napisano 18 Września 2016 Każdy rower MTB z ramą XL będzie dobry, który nie ma niskiego limitu wagi. Żeby daleko nie szukać np. UNIBIKE z fabryki w Bydgoszczy. Producenci podają na swoich stronach limit wagi dla ram, kół itp. Nie musisz wydawać aż takiej kwoty na rower treningowo przejażdżkowy. Może lepiej kupić porządne koła i amortyzator do tego co posiadasz. Skoro rama cała, to lepiej na tym wyjdziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 18 Września 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Września 2016 Trek podaje limit 130kg więc może z tej stajni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SuriQ Napisano 18 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Września 2016 Rozumiem, że jeżeli mam szukać Treka, to np. Superfly 5, a co do unibike to wpadł mi w oko Expert, widziałem że można już za 3800 kupić z rocznika 2015, chyba że może macie jakieś inne propozycje. Dzięki za dotychczasowe odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TatoMCSE Napisano 20 Września 2016 Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Hej, ja miałem ten sam problem kiedy szukałem roweru w lutym tego roku, duży wzrost i duża waga 193/112, a do tego zacięcie do podróżowania w dół góry Wybór padł na Specialized Enduro Elite 29 w ramie XL - wyższe modele są w carbonie, a ja wolałem mocne amelinium . Ten rower jest naprawdę duuży, a przy tym bardzo dużo wybacza. Niestety pewnie nie zmieści się w Twoim budżecie, ale może jakaś używka się znajdzie. Z mojej strony mogę go polecić z czystym sumieniem. Unibike sprawdzałem dla mojej kobiety i bardziej otępnego i ciężkiego roweru nie widziałem - zwróć uwagę na wagę, bo naprawde nie potrzebujesz dodatkowych kilogramów. Pozdrawiam, Tato Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi