Marcin86Poznan Napisano 18 Września 2016 Udostępnij Napisano 18 Września 2016 Witam, posiadam rower bez tylnego zawieszenia czyli hardtail i mimo, że fajnie się jeździ to mam pytanko czy można na takim trochę polatać? Mój poziom przeszedł duży upgrade ale boję się, że zniszczę rower. Nie chodzi o skoki z dachu ale o takie 30-50 cm nad ziemią, przelot w powietrzu 1-2metry i lądowanie. Czy rower wytrzyma? Koła mogę zmienić ale nie chcę aby rama pękła. Kupno roweru z pełnym zawieszeniem nie wchodzi w grę bo ten użytkuję 3 miesiące więc ta opcja w domu nie przejdzie;) Proszę o opinie oraz porady co wymienić aby maksymalnie czerpać radość z jazdy. PS: Nie mam sztywnych osi. amor idzie do wymiany i sztywna oś będzie na zimę ale z tyłu da się coś zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 18 Września 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Września 2016 Podstawowe pytanie; co to za rower? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin86Poznan Napisano 18 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Września 2016 Diamondback Heist 1.0 Można w garażu zobaczyć jak co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 18 Września 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Września 2016 To nie jest rower to tego typu zabaw. Są hardtaile którymi można się w ten sposób bawić (Dartmoor Hornet na przykład), ale Twój rower nie należy do tej grupy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin86Poznan Napisano 18 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Września 2016 Trudno, poczekam do zimy 2017 i zakupie coś na pełnym zawieszeniu. Dzięki. PS: https://www.domenasportowa.pl/product-pol-126356-Rower-gorski-Dartmoor-Hornet-2016--8455.html?gclid=CJDR1PrvmM8CFaELcwod1ToMaA Coś takiego się sprawdzi? Bo wole jednak tył sztywny niż full. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 18 Września 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Września 2016 Sprawdzi się jak najbardziej. Bo wole jednak tył sztywny niż full. Jakbyś dłużej na fullu pojeździł to byś zmienił zdanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin86Poznan Napisano 18 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Września 2016 Zanim kupie na pewno sprawdzę bo mam możliwość od kumpli pożyczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 18 Września 2016 Udostępnij Napisano 18 Września 2016 Pamiętaj że ząbki nie grzybki dwa razy nie rosną. I tak jak pisze @@sznib,nie masz roweru który jest bazą do jakiejkolwiek rozbudowy. Najlepsza opcja to zmiana całości. HT na którym można coś poszaleć da się kupić za 2500 zł, fulla za 3500-4000. Mowa oczywiście o używkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.