kazafaza Napisano 21 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Będzie dobrze, wyprawkę z kota się na kask przyszczepi i lewel lajfów się podniesie... Nie ma co strachać, znając Ivan'a i towarzysząc mu w kilku podjazdkach wiem że nikogo solo pośrodku Pika nie pozostawi na pożarcie owcom. No, chyba że będzie mieć lepszogorszy dzień! POZDRo-:ver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty02 Napisano 21 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 spokojnie az taki strachliwy nie jestem, choc zdaje sobie sprawe z tego ze moge dostapic zaszczytu tzw lekcji pokory koniec off topu bo mnie Ivan pocisnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 21 Listopada 2016 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Kłaniam, moge dostapic zaszczytu tzw lekcji pokory No bez przesady, nie spotykamy sie przecie, żeby udowadniac sobie nawzajem kto ma większego pisiora, kto potrafi szczyc z rekami w kieszaniach podczas pierdzenia i kichania lub kto zrobi jak najszybciej 100 metrów po górę ze złamana ręką Całość najbardziej wymagajacej pod wzgledem technicznym trasy zrobilem po mokremu i na oponach 32c. Nie jestem jakimś nadzwyczajnym technikiem, kozakiem lub nadmiernym cykorem i wiem kiedy zejść z roweru i sprowadzić, lub kiedy lepiej podprowadzic niż wyłamać sobie kolana. Jeszcze raz powtórzę, całość, bez kozaczenia i w lepszych warunkach powinna byc do ogarniecia dla kompetentnego, panujacego nad rowerem pilota. Poza tym technicznych kawałków bedzie tylko trochę, dla smaczka, podniesienia ciśnienia i ogolnych iskier... ... i dalej kontynuując sfobodny przepływ świadomości sprawdzilem kilka opcji noclegowych i wyglada tak. 1. Jeśli chcemy utrzymać w 99% dotychczasowy, ramowy plan. Szykuje się nocleg typu urban. Czyli w centrum Sheff, w bezgwiazdkowym hostelu. Ma to swoje plusy - dostęp do rozlicznych pub'ów z kraftowym piwem, bardzo dobry dojazd tak z innych części UK jak i zzagramanicy - ale równiez minusy typu jest to miasto, a w mieście jak to w mieście. Nie wiem jeszcze dokładnie jak bardzo bezgwiazdkowo jest bezgwiazdkowośc onego hostelu. Sprawdze osobiscie, chociażby z zewnatrz. 2. O ile zdecydowalibysmy sie na na pewno bardziej pocztówkowy, klimatyczny ale i też trudniej dostępny nocleg dalej od Wysokiej Cywilizacji wtedy przyjdzie nam nieco zmodyfikować zaszeregowanie poszczególnych segmentów traski dnia pierwszego oraz zupełnie zrezygnować z pierwotnego planu na dzień drugi. To z kolei otwiera ciekawe koncepcje zwiedzsania nie tylko Dark Peak, ale równiez łagodniejszego i bardziej ucywilizowanego White Peak. To ja w takim razie będę myślał i knuł nad mapami Szacunek... I. PS Termin 2 tygi po Wielkiej Nocy tez raczej odpadywuje, gdyz to Early Spring Bank Holiday, czyli znowu Krupówki, Sopot i cotamjeszcze razem wzięte... Czyli pewnie 21-23 kwietnika... PPS Odkrywam nowe ficzery Ride With GPS Prawie kompletny segment z Edale do Upper Derwent Reservoir ----> https://ridewithgps.com/routes/17782867 Nie wiem dlaczemu, ale pomimo szlaku program nie pozwala mi połaczyćostatniego zjazdu z resztą trasy Równiez poprawiony segment szutrowo-ofrołdowy z Upper Derwnet aż za Cutthrota Bridge ------> https://ridewithgps.com/routes/17771798 68kilo, 1200metrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 21 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Przez Ivana i brak barana aczkolwiek próby jego wymuszenia na osobie mej skromnej co bym mógł przybyć i pohulać sobie odrobinkę czuję się wielce osamotniony w tym dniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 21 Listopada 2016 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Can you hear this dripping sound? That's my heart bleeding... Sekcja Hayfield do Edale, której akurat nie jechałem ostatnio ale to klasyk, którego zrobiłem przynajmniej z 10 razy https://ridewithgps.com/routes/17784698 Pozostaje połaczyć Glossop i Hayfield i będzie cała pętelka. Ale to najpierw przejadę, żeby sie nie okazało, że jakaś bulba tam będzie. BTW, w czym problem w założeniu rogatej do Parkwood'a? Szacunek... I. PS Udało mi się połączyć ostatnia sekcję pierwszego konturu z posta powyżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 21 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 BTW, w czym problem w założeniu rogatej do Parkwood'a? Jak już nadmieniłem, jedyne co jest obowiazkowe to "zakręcona" kiera. Czy wsadzisz to do bujaka Ja po cichu liczę że jakiś full się pojawi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 22 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 Ja po cichu liczę że jakiś full się pojawi Hmm heble na górę, jedna manetka i 150/140 bym przekonwertował Ale my z Ivanem mamy inny plan, ciekawe czy w 2017 się wyrobimy... Odkrywam nowe ficzery Ride With GPS Czekam na Stravę i pomiar mocy + wosk w ruch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 22 Listopada 2016 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 Czekam na Stravę Po moim trupie Ficzery tylko on-line, gdyz cały czas posiadam telefon a nie przygłupiego klamota, który jak podłączony do internetu i respiratora non-topper nie jest to sie psuje. Wosk, a konkretnie plastry kiedys próbowałem, pojechałem obie gicze od kostek do kolan i mi przeszło Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty02 Napisano 23 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 Wosk, a konkretnie plastry kiedys próbowałem, pojechałem obie gicze od kostek do kolan i mi przeszło Brawo Ty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yakuza79 Napisano 23 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 Czyli pewnie 21-23 kwietnika... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 24 Listopada 2016 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 24 Listopada 2016 Ja po cichu liczę że jakiś full się pojawi Pragnę tylko zauważyć, że owszem, full to i moze na technicznych sekcjach przykozaczy, ale takowych jest jak na moje oko i kalkulacje 15-20% max. Na reszcie szybkich, niewymagajacych szutrów moze być na bujaku nieco nieporecznie. No ale oczywiscie kto zabroni. Byle z baranią kierą, każdy rower zostanie wspuszczony. Termin oczywiscie powraca jak bumerang... Jeszcze sie tak nie stało, co by wszystkim przypasowało. Realistycznie, krócej niż miesiac przed SSEC to proszenie sie o kłopoty. W pracy, w domu itp... Miesiąc później, wchodzimy w parade Jednobiegowemu w Polszcze, przynajmniej tak pi-razy-siekierka... Wcześniej Wielkanoc i pogoda może być bardziej nieprzewidywalna... Ja wiem że nie ma dezerterów ale zawszec milej jak nie wali żabami po ryjofonie Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yakuza79 Napisano 24 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2016 Naturalnie nie da się wpasować terminu idealnie dla wszystkich. Jakikolwiek termin by nie był postaram się dopasować, chociaż tryb pracy ewidentnie nie pomaga mi w tym. Najwyżej ominie mnie super fun. [emoji17] Pozdro Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty02 Napisano 25 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2016 wrzesien? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 25 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2016 SSUK z reguły podpada pod pierwszy wrześniowy łikend... POZDRo-:ver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 25 Listopada 2016 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 25 Listopada 2016 Kłaniam, Termin jest elastyczny ale jak już pisałem zawsze się trafi cuś co nie wszystkim podpasowywuje. Alboto z inną impreza koliduje, a to studenci będą nosami kręcić bo za blisko sesji lub nie po drodze halfterma, komuś nie przypasuje z planami urlopowymi jak popchnie się to-to do lipca-sierpnia... ... i tak można bez kuńca Pomysł był na wiosnę, SSEC trochę zamieszało... Najlepsza opcja byłoby w środku tygodnia. Wtedy mamy wyłażona laseczke na bankholideje, tłumy w rejonie itp... ... ale w tygodniu znowu nie pasi tym co by chcieli utylizowac tylko weekenedy You see where I'm coming from? Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty02 Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 temat jakby zdechl. Mamy chociaz wstepnie ustalony termin zeby kazdy wiedzial jak sobie urlop planowac. W koncu mamy juz 2017. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 MXbauns zamiast SSUKi? POZDRo-:ver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 16 Stycznia 2017 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 I to jest Lordzie baaardzo dobry pomysł Przyznam, że też mi wczoraj to przyszło do głowy. Czyli jak się Koleżeństwu widzi 1-3 wrześnika? Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 ...jako iż wstępnie się bukowałem przed rodziną na wypad ssuczany - sądzę iż twierdzę że rozważam na poważnie. POZDRo-:ver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 16 Stycznia 2017 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 No to jest nas dwóch Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yakuza79 Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Ja niestety odpadam. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Przyatakowałem Kumana właśnie, wrednie mu ssukę odradzając, ale On chcial LejkDistrikt obaczyć własnokopytnie. Dlategóż nieśmiało zapytuję czy może pojażdżka nieopodal jezior wchadza w rachuboplan? Czy raczej lepiej play safe i tyczyć bajkrutę po znanych szlakrzakach? POZDRo-:ver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 16 Stycznia 2017 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Kłaniam, Niech oglada, bo jest co. Tylko mała uwaga od człeka który juz tm troche pojeździł. Niech się kuman wyposaży w amora, a najlepiej dwa i całą paletę biegów. I niech poćwiczy noszenie roweru na plecach. Tak godzina do 3 LD to hardkorowa miejscówka gdzie przeloty liczy się na godziny a nie mile... Oczywiscie można pobujać się tam lajtowo, po scieżkach i z relatywnie niedużymi przewyższeniami... ... ale to tak jakby poszfendac się po Krupówkach, wjechac na Giewont linówka i oznajmić, że poznało sie Tatry A czy można by połaczyć PD i LD? Jasne, ale raz że to jakieś 140 mil ode mnie, a dwa wbijanie sie tam na szutrowcu to ponownie powrót do wersa o Tartach. Niby można, ale jak dla mnie to marnowanie czasu i obiektu. W LD, w/g mnie to minimalnie mocny, ścieżkowy sztywniak z solidna baterią biegów i duzymi tarczami hamulcowymi A! No i cały worek zdrowego rozsadku bo o epickiego dzwona tam łatwo. ... no chyba, że ktoś konicznie chce się karnąć śmigłowcem Mountain Rescue Szkoda panie Yakuza, nawet na sobote byś nie wpadł? Szacunek... I. PS Dla uzmysłowienia. W PD do pokonania w najgorszym wypadku, od doliny na szczyt najwyższego szczytu - Kinder Scout - jest niecałe 500 metrów. W LD aby dostać się na Helvellyn trzeba łyknąć ponad 700 metrów a na Scafell Pike - najwyższy szczyt LD - ponad 900 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yakuza79 Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Bardzo szkoda Tak wypada, że caluśki łikend jestem w pracy. A system jaki mamy nie pozwala mi na wzięcie wolnego, jedynie szukanie wymiany z kimś z innej zmiany. Znając tych moich zgredów prawie niewykonalne Ustalajcie co i jak i dajcie znac oczywiście. Jeśli chociaż jeden dzionek mi podpasuje to wpadam w ciemno. Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 16 Stycznia 2017 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Myślę, że nie ma co kombinować tylko utylizować Suczanego łikenda. Wcześniej będzie BH, także nie ma sera, ewentualnie łykend późniejszy... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.