Mod Team IvanMTB Napisano 17 Września 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Września 2016 Kłaniam, Trochę w zwiazku z przeszłymi doświadczeniami, trochę w zwiazku z aktualnymi i dodatkowo podjudzony przez Prezesa chciałbym wybadać grunt pod ewentualnych zainteresowanych Projektem Monsterowy Bauns. Pierwsza edycja ... u mnie Dlatego pisze już dziś, gdyż wyprawa do UK z rowerem to jakby nieco więcej zachodu niż z Kraka do Czestochowy lub nawet Szczecina - choć wcale nie tak dramatycznie jak by się mogło wydawać. Tutaj teaser moich zaprzeszłotygodniowych przeszpiegów: https://krzywekolo.wordpress.com/2016/09/17/przelajacje-zwiracje-czyli-przeszpiegi-przed-mozliwym-nmb/ Formuła na razie się wypieka, jedyny warunek dopuszczający to baran w kokpicie - za nim również mile widziany - reszta jak się komu ma, podobywuje i jak mu fantazja podpowiada. Wstępnie, przynajmniej u mnie widzę to jako 2-3 dnoiwy Bauns z traską północną Yorkshire-Derbyshire i traską południową Yorkshire-Nottighamshire. Mam kilka pomysłów dodatkowych - odwiedziny w Planet X, wizyta w lokalnych mikro-browarach, może coś tam jeszcze się wykroi. na razie taki luźny strumień świadomości i pomysłów... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 17 Września 2016 Udostępnij Napisano 17 Września 2016 Sam projekt bujania się po szutrach na szutrówkach zacny Jaki miałby być format takiej imprezy? Stała baza wypadowa i całodniowe wycieczki czy wycieczka z torbami? Co zaś się tyczy samego wyjazdu na pierwszą edycję - mam wrażenie że najlepsza pod względem ekonomicznym i najbezpieczniejsza (i bezproblemowa) dla rowerów jest wycieczka samochodem w 4/5 osób albo wynajęcie busa. Chociaż im większa grupa tym większa zależność jeden od drugiego. A ja jeśli już miałbym pokonać tyle kilometrów chciałbym skorzystać z okazji i pojeździć "pod prąd" parę dni dłużej. . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 18 Września 2016 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 18 Września 2016 Jaki miałby być format takiej imprezy? Stała baza wypadowa i całodniowe wycieczki czy wycieczka z torbami? Kwestia otwarta. Jak już nadmieniłem, temat zaczepny i skłaniajacy do wypracowania formuły. Osobiście skłaniam sie ku jednej bazie i wypadach na lekko, szczególnie, że nie będa to same szutry Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 18 Września 2016 Udostępnij Napisano 18 Września 2016 No to Majk będzie musiał barana do fulla wsadzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 18 Września 2016 Udostępnij Napisano 18 Września 2016 Fantastyka o smaku GB, PlaneteXit zrobili giebole, biją naszych, wizy zrobią czy inny armagedon i jeszcze pod Kale jakaś banda kali celników łapie co się rusza Pożyjemy zobaczymy jedyny problem jest taki, że mam już dosyć czarnego dżaga, jeszcze przed wyjazdem w Sowie, i jak sobie pomyśle o tych wymyślnych milach na wyspę i maniu na niej opon 33 mm, dziadex Durek się z ciotką Dunlopą wiedzą że jednak rozmiar ma znaczenie pomijając że chyba z racji zakutej osobowości spełniam sam w sobie kryteria uczestnictwa nawet bez roweru, napisałem i walnąłem czołem w ścianę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 18 Września 2016 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 18 Września 2016 że mam już dosyć czarnego dżaga, To sobie zbarań Wsobniaka Nice and easy... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 18 Września 2016 Udostępnij Napisano 18 Września 2016 wsobno idzie w osobno, ale zaraz skoro impreza w GB to może na miejscu sobie coś skręcę za 5 dwunasta, ciepłego ramiaka prosto z fabryki, cała zima na szukanie natchnienia, zdjęcia brytyjskie pociągają, a jaki termin najrealniejszy? A czy jeśli już przyjechać do Anglii i mieć w niej urlop i w ogóle i nastawić się na naturę to co jestnna liście obowiązkowej? To pytanie otwarte, na przyszłość, zapytam kiedyś ponownie, na razie piszę powoli na temat mononapędu, myślę o sowich i rebie 1/ 1/8 do tytusa, i mam redukować rowery redukować, pracować porządkować nie internetować pozdro , fajny pomysł gb, nigdy nie byłem i jest pretekst wreszcie, nie przyjedzie Ivan do sowy, przyjedziemy z Sową i Przyjaciółmi do Ivana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 20 Września 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Września 2016 OMFG! Ivan, taką imprezą, to spełniłbyś moje marzenie oblatania (chociaż częściowo) tych pięknych wrzosowisk Hrabstwa York! Zaczynam odkładać fundusze w świnkę skarbonkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 21 Września 2016 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 21 Września 2016 Odkładaj, odkladaj i łydke ćwicz, bo niezawsze będzie lekko Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 19 Listopada 2016 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 Kłaniam, Drugie przeszpiegi wykonane... https://krzywekolo.wordpress.com/2016/11/19/przelajacje-zwiracje-przed-mozliwym-nmb-czesc-2/ Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomasz Napisano 20 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 Brzmi wybornie. Jak tylko mi termin podpasuje i bede mógł wziąć wolne to pojawiam się obowiązkowo ;-) Sent from my iPhone using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yakuza79 Napisano 20 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 Żal byłoby nie pojawić się, zwłaszcza że transfer na wyspy odpada . Jeśli tylko terminy i nic nieoczekiwanego nie przeszkodzi to też z miłą chęcią wziąłbym udział. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty02 Napisano 20 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 Ja mam podobne uwazanie co Yakuza. Kwestia oczywiscie dogadania terminow. Mysle ze nawet jesli wszystko bedzie przeciw to i tak uda sie wygospodarowac min 1 dzien zeby zawitac. W koncu off roadowy baran w stajni sie pojawil. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 20 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 Przekonales mnie mikrobrowarami;) a tak seryjnie to zalezy od terminu. Raczej bylbym za opcja na-lekko zamiast torvowania, ale upierac sie nie bede. Tymczasem pozostaje w trybie nasluchu tego kanalu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 20 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 Cholera jasna, czy 38c to już choćby Monsterek? Giąć ramy nie bedę raczej by 41c wlazło a do Longienka barana nie wpekluję bo z amorem to by to raczej średnio pacało. Ale się piszę conajmniej na dzionek jeśli termin i Rodzina pozwolą! POZDRo-:ver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 20 Listopada 2016 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 Kłaniam, Ooooo widzę, że coś drgnęło w bieliźnie Termin... Hmmm... Tak cos po SSEC a przed Jednobiegowym... Czyli, jeśli Szkoci nie zrobią niczego nadzwyczajnego czasowo, należy sie spodziewać tejże imprezki pod koniec kwietnia. Jednobiegawczy zasie, o ile Kujwawy (Cujawy, jak zostałem ostatnio poprawiony ) postąpią jak w tym roku, wypadnie gdzieś w okolicach połowy-końcówki czerwca. Czyli Bauns wypadałoby gdzieś tak w połowie-końcówce maja skręcić... Ale nie później niż w okolicach 19-21 gdyż nastepny łikend to Spring Bank Holiday i Peak District będzie zawalony ludziami. To tak bardzo wstepnie, bo jeszcze nie ma innych imprez w terminarzu... Pobawiłem sie również z Ride with GPS ---> https://ridewithgps.com i mam dla zainteresowanych detalami część pierwsza i trzecią - z czterech w sumie - Dużej Rajdy. Rozgrzewka: https://ridewithgps.com/routes/17771308 Hardkory segment 2: https://ridewithgps.com/routes/17771744 Szutry odpoczynkowe segment 3: https://ridewithgps.com/routes/17771798 Finał części trzeciej: https://ridewithgps.com/routes/17771825 Co na razie daje nam około 63kilometry, 983 metry pod górę i 886 w dół. Tak circa-about... Całość oceniam na na 100-120km i pewnie przynajmniej 1500 metrów w dół i do góry. Drugi dzionek zdecydowanie odpoczynkowy, gdyż Nottinghamshire nie jest tak wyboiste Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yakuza79 Napisano 20 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 19-21/05 jak i poprzedzający łikend dla mnie jak ta lala. Rajd z B&B czy pola namiotowe? Jeśli pod chmurką to muszę w sprzęty się zaopatrzyć. To tak jeśli miałbym możliwość na cały Bauns przyjechać. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 20 Listopada 2016 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 Kłaniam, Staram sie wynaleźć jakis niedrogi hostel lub bunkhouse jak najbliżej Sheffield, gdyż to najlepsza baza wypadowa tak na petle północno-zachodnia jak i południowo wschodnią. Cholera jasna, czy 38c to już choćby Monsterek? Giąć ramy nie bedę raczej by 41c wlazło a do Longienka barana nie wpekluję bo z amorem to by to raczej średnio pacało.Ale się piszę conajmniej na dzionek jeśli termin i Rodzina pozwolą!POZDRo-:ver Jak już nadmieniłem, jedyne co jest obowiazkowe to "zakręcona" kiera. Czy wsadzisz to do bujaka, szosy, przełaja czy emtebeka dla mnie nie ma znaczenie Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 20 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 Barana do Parkwooda nie włożę nigdy za żadne skarby świata a jak mi podpasuje terminologia pracy i urlopa wezmę to może przykulam do Was ze Szkocyji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 20 Listopada 2016 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 Sorry grucha... Ale baran to (jedyny) warunek dopuszczający. Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysz Napisano 20 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 Jednobiegawczy zasie, o ile Kujwawy (Cujawy, jak zostałem ostatnio poprawiony ) postąpią jak w tym roku, wypadnie gdzieś w okolicach połowy-końcówki czerwca. Czyli Bauns wypadałoby gdzieś tak w połowie-końcówce maja skręcić... Ale nie później niż w okolicach 19-21 gdyż nastepny łikend to Spring Bank Holiday i Peak District będzie zawalony ludziami. SSEC jest potwierdzone na 26-28 maja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 20 Listopada 2016 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 Psiapara... Słowenia rozpoczęła niebezpieczny precedens przenoszenia tej imprezy na maj i proszę do czego to-to dochodzi... Hmmm... Tydzień/dwa po Wielkanocy? Hmmm... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty02 Napisano 21 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Jak dla mnie tydzien -dwa po wielkanocy pasuje, ciekawe co na to bogowie bo w tym kraju nawet pod koniec kwietnia moze byc lipa z pogoda. Tak w kwestii logistycznej Ivan czy te trasy aby na pewno sie nadawuja dla 32c? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 21 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Pewnego pięknego dzionka smarowaliśmy z Ivanem na 35c po trasach, gdzie ludki na 2.35" mieli pietra w oczodołach. Ja bym o takie rzeczy nie pytał tylko zaczął się gimnastykować POZDRo-:ver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty02 Napisano 21 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Ok nie pytam i zaczynam sie gimnastykowac. Problem w tym ze ja pierwszy raz w zyciu siedzialem na mtb jakies 3 miesiace temu, cx mam od dwoch tygodni. Mam kilka miesiecy zeby wpisac kody na niesmiertelnosc;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.