Nepalczyk Napisano 17 Września 2016 Udostępnij Napisano 17 Września 2016 Hej, kupiłem ostatnio rower http://www.fujibikes.com/bike/details/cross-152. Chciałbym zamienić w nim wideł, tak aby mieć sztywną oś. I tu pytanie jak to jest z tymi widelcami, gdzie ich szukać i jaki kupić żeby nie przepłacić, a być zadowolonym.Trafiłem na 2 typy, ale rozbieżność cenowa jest spora: > http://www.planetx.co.uk/i/q/FOVICX/viner-superprestige-dcx-carbon-fork ok 750 PLN >https://www.bike24.com/1.php?content=8;product=137787;menu=1000,4,21;pgc%5B6%5D=8779;pgc%5B1666%5D=1668;pgc%5B11296%5D%5B11298%5D=1 ok 2000 PLN. >Są jeszcze modele od 3T ale to półka ok 1800-2400pln Czy ktoś miał do czynienia z widelcami z PLANETX, czy dla osoby jeżdżącej dla "przyjemności" odczuwałbym różnicę pomiędzy tymi dwoma? Różnica w cenie jest DUŻA, bo kupując 1 zostanie mi kasa na koło. Co o tym sądzicie, może ma ktoś jakieś inne propozycje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 17 Września 2016 Udostępnij Napisano 17 Września 2016 Różnica to waga- ten droższy "chwali się" 450 gramami, ten drugi się nei chwali więc pewnie waży 600/700 nie znam się na tym, jak dla mnie nie warto dopłacać 300 euro dla kilku gram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTZaskar1991 Napisano 19 Września 2016 Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Pewnie, że PlanetX lub podobny jakościowo/cenowo wystarczy do roweru za 1200$. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 19 Września 2016 Udostępnij Napisano 19 Września 2016 TRP mam na magazynie. Za 1700 dało by się go sprzedać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nepalczyk Napisano 19 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2016 TRP mam na magazynie. Za 1700 dało by się go sprzedać. No dzięki za propozycję, ale ta kwota jest dla mnie zdecydowanie za duża, w tej cenie to mam jeszcze nowe koło i oponę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 20 Września 2016 Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Rozumiem. Cena faktycznie odstrasza, ale trzeba przyznać, że wideł fajny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
provid Napisano 21 Września 2016 Udostępnij Napisano 21 Września 2016 Accent CX One Pro z ośką 15mm nowy itp. itd. 740 złotufkuf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nepalczyk Napisano 21 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2016 Jakieś szczegóły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
provid Napisano 22 Września 2016 Udostępnij Napisano 22 Września 2016 http://velo.pl/czesci/widelce/accent/cx-one-pro-carbon-disc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nepalczyk Napisano 26 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Nie odpowiadałem, bo kupiłem go na alledrogo dzień wcześniej i czekałem na przesyłkę. Dziś przyszedł i lekko się zdziwiłem. Zdjęcia: I mam teraz lekkiego zonka. Czy tak teraz wygląda jakość komponentów za 1k ? Wydaje mi się, że nie powinno być takich "skaz" na widelcu, prócz tego białego szlifu jest kilka mniejszych wad związanych najprawdopodobniej z malowaniem. I to mocowanie zacisku, jest to mój pierwszy zakup, ale ja mam sobie zrobić dostęp do gwintu SAM?Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aopa85 Napisano 26 Września 2016 Udostępnij Napisano 26 Września 2016 przecież do wideł z aliexpress za 100$ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mismic Napisano 26 Września 2016 Udostępnij Napisano 26 Września 2016 No nieźle. Ja bym nie miał zaufania do części, którą ktoś potraktował jak lamperię farbą olejną. Widelec, mocowanie hamulca - niech Ci życie będzie miłe. Podaj nazwisko gościa, żeby nikt inny się nie naciął. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nepalczyk Napisano 27 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 27 Września 2016 Ok, aktualizacja napisałem do velo, bo są dystrybutorem ich odpowiedź: Dzień dobry. Otwór w widelcu służy do wewnętrznego prowadzenia pancerza. Gniazdo mocowania hamulca jest zabezpieczone naklejką przed dostaniem sie farby na gwint. Tą osłonę standardowo zdejmujemy na naszym magazynie. Niestety musieliśmy przeoczyć w tym widelcu za co przepraszamy. Pod osłoną znajduje się gwint do mocowania hamulca. W razie dalszych pytań jestem do dyspozycji. Pozdrawiam Paweł Wiendlocha Accent Brand ManagerOdpisałem im z pytaniem odnośnie zadrapań i tego zabezpieczenia, zobaczymy co będzie dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.