Skocz do zawartości

[Przerzutka] proszę o pomoc w doborze przerzutki przedniej.

michalANANAS

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Proszę was o pomoc w dobraniu parametrów przerzutki przedniej napęd bedzie 2x10 korby docelowej jeszcze nie ma ale będzie to najprawdopodobniej 2cos i 38 zębøw. Na pewno gorny ciag i rura srednica 34.9 muszę zmierzyć, mocowania na hak nie ma. Chodzi o odpowiednie skoki pojemności. Przerzutka na pewno bedzie musiala miec mocowanie na rure wysoko tzn wózek ponizej zacisku zeby nie wlazło na suport. Klamki mam gx ale to z przodu nie ma znaczenia bo skok ten sam w sram i shimano.

tapniete z telefonu

Napisano

@edit dopiero doczytałem że downswing ale w sumie czemu miałaby wejść na suport? każda przerzutka up/down swing powinna pasować, a downswing może ci kolidować z mocowaniem na bidon, więc fd m615/675 polecam, a down swing są fd m616/m676 

Napisano

Jeśli weźmiesz z blatem 36 to masz mały wybór przerzutek, a tak wogóle to jaki to rower że się boisz miejsca przy suporcie?

ps. wszystkie standardowe korby 2x mają "pojemność" maks 14 zębów

Napisano

Rama marki chinczyk. Korba jest w trakcie zakupu. Na razie jestem na starej 3 blatówce i wychodzi mi że 22 i 36 to dla mnie ideał. Chcę downswing bo przy suporcie mam dość szeroko

tapniete z telefonu

Piciu napisałeś że korby mają pojemność maks 14 zębów. Czy nie mówiłeś o przerzutce? Do korby da się założyć blat 22 i 38 to już wychodzi więcej.

tapniete z telefonu

Napisano

Rozumiem że mówisz o secie ze sklepu. Ja będę kupował korba uzywke i blaty kompletował pod siebie. I dla 29 wychodzi mi właśnie najwygodniej takie przełożenie.

tapniete z telefonu

Napisano

Przerzutka ma określoną pojemność przy której producent gwarantuje poprawne działanie.jeśli przekroczysz je nie ma pewności że bedzie poprawnie działała.Możesz zaryzykować i przekroczyć zakres albo szukać odpowiedniej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...