Skocz do zawartości

[Rower/Małe zmiany] Kands Maestro

kacpermm

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, planuje zakup Kands Maestro i na samym początku chciałbym przystosować go do mojej jazdy. Głównie będę nim się poruszać po asfalcie (trójmiasto). Zastanawiam się nad zmianami opon bardziej pod asfalt i myślałem nad SCHWALBE MARATHON. Drugą zmianą byłby amortyzator na sztywny widelec żeby troszkę zeskoczyć z wagi i mieć lepszy komfort jazdy na asfalcie. Na pewno na początku zmienię klocki hamulcowe bo wszyscy narzekają na nie.

Pytanie czy warto dokonać takich zmian?

Opony- Czy będą takie odpowiednie?

Widelec- Mógłby mi ktoś polecić jaki pasowałby do tego roweru? Chciałbym żeby nie przekraczał 500zł i żeby był dość lekki.

Chciałbym sprzedać opony i amortyzator jak już wymienię.

Napisano

Trzeba sprawdzić jaki jest wymiar od osi piasty do bieżni sterów w amortyzatorów i z podobnym wymiarem kupić sztywny.Jest jeszcze mosso m5 który jest trochę dłuzszy,oraz force w kilku wymiarach za ok 270-300.Force mam w swoim Shannonie

Napisano

Jak znasz model amortyzatora to informację o tym wymiarze znajdziesz w internecie (wymiar axle to crown-chyba tak to się pisze)Sztywny widelec może być trochę krótszy bo w amortyzatorze jest jeszcze wstępne ugięcie.W dobrej cenie kupiec się trafi.

Warto

Napisano

Moim zdaniem warto. Amora sprzedasz za 100. Z oponami może być prob bo raczej wszyscy omijają szerokim łukiem nylony. Docelowo brałbym jakieś lżejsze opony bardziej slicki (durano, kojak itp.) ostatecznie marathon racer.

Napisano

Zastanawiam sie również czy nie kupić roweru szosowego. Jazda głównie po asfalcie (trójmiasto). Co lepiej wybrac? W szosowy mógłbym zainwestować okolo 2tys.

Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Chcialem na poczatku rower crossowy ale z powodu ze glownie asfalt to stwierdziłem ze warto pozbyc się ciężkiego amora i zmienic opony na lepsze, ale teraz myslalem nad szosa jednak. Moje drogi to będzie 80% ulice i reszta drogi rowerowe.

Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Wg mnie to głupota kupować rower crossowy i na wstępie kombinować z widelcem i oponami jeżeli można kupić od razu fitness. Kupisz i jeździsz, a nie myślisz i kombinujesz co zrobić żeby było dobrze. Poza tym przy jeździe, którą preferujesz niepotrzebne Ci są przełożenia crossowe, a bardziej szosowe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...