Skocz do zawartości

[piasty] Witam szukam piasty 32 h 9 speed

Dariusz.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam do Specialized Rock Shopper Sport 29 MTB.Obecnie mi przedni wyję już.Nie stertuje w zawodach ani nic szukam dobrej piasty

która mi posłuży.Budżet nie jest ograniczony ale wole dać więcej jakby mi posłużyła.Mam 32 otwory mocowanie tarczy na 6 śrub długość tylnej piasty 13.5 cm.

Znajomy mi poleca DT Swiss a w serwisie rowerem Navotec i sam nie wiem co mam wybrać.Proszę o pomoc w wyborze.

Napisano
Obecnie mi przedni

Bierz novatec d771sb- przednia piasta dt swiss nie ma żadnych lepszych właściwości od novateca, to tylko korpus i 2 łożyska, a do tego posiada to czego dt swiss poniżej 240 nie ma- możliwość zmiany osi, a co do trwałości to wygląda to tak że powiedzmy za 10k km zacznie ci coś nie pasować w pracy piasty, więc bierzesz młotek gumowy i coś o co możesz wybić oś (razem z łożyskiem) potem wybijasz drugie łożysko osią, a następnie wbijasz 2 nowe łożyska po 10zł sztuka używając klucza nasadowego nr. 21 (albo inny który jest średnicy zewnętrznej bieżni łożyska) i masz "nową" piastę ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...