NorthAngel82 Napisano 16 Września 2016 Napisano 16 Września 2016 Jakiś rok temu kupiłem sobie rower hexagon x4 i ostatnio jeżdżąc trasami i obserwując innych rowerzystów mam wrażenie, że oni mają o wiele lepsze rowery niż ja. Mają rowery Giant, b`twin, ghost czy inne. Mają nie które te rowery założone takie czarne grube opony, że jak jadą za mną albo mnie mijają to słychać taki dźwięk "gwizd" tych opon. I zaczynam mieć odczucie, że mam zły rower swój i mam chęć kupienia nowego. Tylko pytanie, czy jest sens ? Bo znowu inni moi znajomi mi mówią, że mam dobry rower do jazdy. Tylko jak widzę ich rowery to mam chęć kupienia sobie takiego. Pytanie też, czy jeśli bym kupił nowy rower sobie to co z tym moim hexagonem wtedy ? I mam lekką załamkę. Czy ktoś może mi coś sensownego doradzić i powiedzieć mi czy ten rower, który mam obecnie to dobry rower do jazdy takiej po mieście i ścieżkach polnych i czasem wypad w trase do innego miasta ? Czy np. taki rower rockrider 500 jest lepszy od mojego xegaon x4 ?
Pablo59 Napisano 16 Września 2016 Napisano 16 Września 2016 Taki gwizd to praca klocków opony terenowej na równej drodze - świadczy tylko o tym, że opory toczenia są większe niż w twoim ... Jak chcesz słyszeć gwizd to sobie nagraj na smartfona i słuchaj w słuchawkach, a nie będziesz musiał ciężej pedałować ... Jak chcesz robić wrażenie na sąsiadach, to puszczaj przez głośnik P.s. założyłeś wątek nieregulaminowo , więc wkrótce trafi do śmietnika i tak ...
NorthAngel82 Napisano 16 Września 2016 Autor Napisano 16 Września 2016 Jeśli mój wątek nie jest na temat to prosiłbym o przeniesienie do właściwego działu. A wracając do tematu to naprawdę zastanawiam się nad tym, by kupić sobie nowy rower, tylko czy to ma sens ? I co znaczy, że ma opory toczenia większe niż w moim ? czy da się takie zwiększyć i u mnie ?
NorthAngel82 Napisano 16 Września 2016 Autor Napisano 16 Września 2016 Tez się zastanawiam, bo mam rozmiar kół 26x2.10 Mój wzrost to 175 Czy mój rower nie jest mały dla mnie ? Czekam na odpowiedzi na moje pytania.
Mod Team durnykot Napisano 16 Września 2016 Mod Team Napisano 16 Września 2016 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.