Michulo Napisano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2017 Jeśli można wiedzieć,to jaki jest rozmiar ramy ,oraz Twój wzrost ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2017 Baranek nie jest lekarstwem na wszystko, wręcz przeciwnie (zaraz będą mnie hejtować). Z całym szacunkiem do mojego gravela to na retro MTB bawię się dużo lepiej i czuję dużo pewniej. Prosta kierownica, twarde chwyty, brak rękawiczek. Podejrzewam że przyzwyczajenie robi swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurcyk Napisano 2 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2017 Mam 180 cm i długość nogi 83 cm , chłopaki z Kony zarekomendowali mi rozmiar M/L czyli 55. To typowa hybryda, pozycja za kierownicą jest daleka od zrelaksowanej ale zgodnie z radami formułowiczów wstrzymam się przed zmianami kokpitu póki nie poćwiczę i nie zrobię wielu próbnych jazd w zmiennych warunkach i w zmiennym terenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michulo Napisano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2017 Fajną akcję rozpoczął kolega IvanMTB http://www.forumrowerowe.org/topic/212388-akcja-genetyk-wsrod-ludzi-czyli-wyprobuj-sobie-dirt-drop-bara/?do=findComment&comment=1931261.Może się skusisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurcyk Napisano 2 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2017 Jeśli miałbym zmienić kierę to raczej na Jones H-bar Loop lub Surly Open Bar .Ta ostatnia wymagałaby korekcji bo ma 25,4 mm ale jest z cromo i to też jest kuszące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2017 To nie jest geometria pod baranka, o czym sam autor tematu wspomina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michulo Napisano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2017 wstrzymam się przed zmianami kokpitu póki nie poćwiczę Tym sie zasugerowałem.A że głodnemu zawsze chleb na myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurcyk Napisano 2 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2017 Nie mam dobrych wieści dla potencjalnych kupców Sequoi , to co "rzucili " przed końcem roku powinno wystarczyć na 2017 , bo nowych dostaw już nie będzie. Mi osobiście ten rower też się podobał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolg Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Piękna jest ta kona! Dla mnie ideał geometrii (i wyglądu) na takie asfaltowo-szutrowo-leśne jazdy. Niech służy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Kupiłem wreszcie rower , nie zaszalałem , raczej budżetowo ale stalowo: brawo- następny świadomy stalowiec w rodzinie ;-)))Wbijaj na wątek stalowy...a tu opisz wrażenia z jazdy, konfiguracji no i fotki!!!! Następny na stalowe zloty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Powitoł Kupiłem wreszcie rower , nie zaszalałem , raczej budżetowo ale stalowo:Co te narciarze robią w twoim poście? Ładny, zgrabny, stalowa strona mocy Oponki wyglądają ciekawie. Co to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurcyk Napisano 3 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Te narciarze to stok w Rzeczce a w dali widok na słynny podjazd do schroniska Orzeł , gdzie odbyła się Stalowa Sowa. Dla mnie ideałem byłaby raczej Kona Sutra LTD, ale ta moja ma taki sam wideł i bodajże geo przodu.Oponki to Schwalbe Big Apple.Karolg, dla mnie geometria nie jest pod długie przejazdy, TT ma 590 mm, a mostek 90 mm, to raczej geo fitnessowe, ale baza kół jest duża 1090 mm , co przy modyfikacji kokpitu dałoby wyprawówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dankams2 Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Jeśli miałbym zmienić kierę to raczej na Jones H-bar Loop lub Surly Open Bar .Ta ostatnia wymagałaby korekcji bo ma 25,4 mm ale jest z cromo i to też jest kuszące. Jak już dojrzejesz do eksperymentów to mam On-One Mary odezwij się to się dogadamy. Ja na w pełni sztywnym Marin Pine Mountain z gripami ESI Extra Chunky i oponami 2,25 nie narzekałem w żaden sposób na ból rąk wręcz było komfortowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolg Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Karolg, dla mnie geometria nie jest pod długie przejazdy, TT ma 590 mm, a mostek 90 mm Przy prostej kierze pewnie tak. Przy mocno wygiętej - coś a la jones, albo choćby miejskie jaskółkowate (ciągle szukam fajnego i taniego zamiennika jonesów..) - można chwycić węziej i wyciągnąć się mocniej. Albo szeroko i bliżej dla pewności w terenie lub komfortu. Tak to widzę, moje prywatne widzimisie. Ale ja już nie potrafię jeździć z prostą kierą co ma mniej niż 20 stopni backsweepu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dankams2 Napisano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Wystarczy raz konkretnie spróbować ergonomicznie giętej kiery i faktycznie trudno wrócić do prostej. Mówię cały czas o cywilnej jeździe a nie zawodniczych wyczynach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielson Napisano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Jurcyk, tak jak koledzy tu sugerują - raczej poszukaj podgiętej kierownicy niż baranka. Big Rove ma duży reach i jeśli będziesz chciał jeździć głownie w pozycji na klamkach, to nawet przy super krótkim mostku, będziesz miał do nich bardzo daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 W dniu 16.09.2016 o 17:58, artoor napisał: Ritchey Outback Odgrzeje kotleciora, ktos widział gdzies w PL tego frameseta ? Idzie to kupic w jakiś przyzwoitych pieniadzach ? Frameset SwissCross jest dostepny za 3,5k PLNów, ale rozmiary dla skrzatów i średnich. jakby tak znalazla sie w tych pieniadzach jakas XLka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurcyk Napisano 21 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2018 A mi bardzo podoba się nowa kona Rove na kołach 650 : https://www.cyclestore.com.pl/kona_rove_st_all_road_bike_2019-ID_75679?c=PLN&gclid=CjwKCAjwzenbBRB3EiwAItS-u42o7-I7EhHayf5gQBHn7mTid3fOckDQa5Bbh1bNbPYH6OtEsZkIxRoCuioQAvD_BwE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi