grzesiowu Napisano 16 Września 2016 Napisano 16 Września 2016 hej witam se oglądam kolekcje na '17 i widzę że najwięksi wchodzą w boosta jak w masło urodziło mi się takie pytanie co do novateców 77x 88x w których da się wymieniać końcówki czy są końcówki czyniące z tych piast boostowe (czy to jest techn możliwe to nie wiem) ktoś coś wie / ma przepracowany temat? pozdrawiam
marcin_ostrów Napisano 16 Września 2016 Napisano 16 Września 2016 Jest możliwe. Na pewno są zestawy do DT i Hope. W skrócie : dłuższy konus i podkładaka 3 mm pod tarczę razem z dłuższymi śrubami. Pogogluj pod hasłem : boostinator
grzesiowu Napisano 17 Września 2016 Autor Napisano 17 Września 2016 pytanie czy obce wynalazki spasuja sie z piastami N
hulajnogaA Napisano 17 Września 2016 Napisano 17 Września 2016 http://www.wojczal-bike.pl/index.php?route=product/category&path=20_111 boostowych jeszcze nie ma ale mają być.
grzesiowu Napisano 10 Stycznia 2017 Autor Napisano 10 Stycznia 2017 w między czasie coś tam kopałem i wynika mi że boost względem 142 to przyrost między kołnierzami więc chyba o jakichś rozsądnych adapterach nie ma mowy; chyba by trzeba było przesunąc piastę o 6mm w stronę napędu a dla tarczy 6mm dystans i jakaś tulejka na ośkę - dobrze myślę?
vdcmike Napisano 11 Stycznia 2017 Napisano 11 Stycznia 2017 Adaptery dla DT są to i dla N być muszą. Swoją drogą boost ma niby dawać głównie 15% większą sztywność boczną koła (szerzej złapane szprychy) więc żeby działał to piasta musi być fabrycznie boostowa. Pewnie 99% w tym to marketing a 1% to mierzalna wartość dodana ale IMHO jak już iść w ramę boost to z kołami.
dawid Napisano 11 Stycznia 2017 Napisano 11 Stycznia 2017 Adaptery do DT są to samoróbki zrobione przez entuzjastów, DT nie ma oryginalnych adapterów na Boost Do Novateca trudniej będzie wykonać, bo zamiast EndCapów trzeba wykonać całą oś dłuższą + podkładkę do tarczy. Nie liczyłbym na to że pojawią się oryginalne adaptery od Novateca.
vdcmike Napisano 11 Stycznia 2017 Napisano 11 Stycznia 2017 Aktualnie na ali sa conversion kity do N dla roznych standardow ale do 148/110 trzeba jeszcze poczekac. Oczywiscie nie sa to oryginalne kity fabryczne bo taka adaptacja to szarlataneria.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.