Skocz do zawartości

[boost] nowatec adaptery

grzesiowu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

hej witam

se oglądam kolekcje na '17 i widzę że najwięksi wchodzą w boosta jak w masło

urodziło mi się takie pytanie co do novateców 77x 88x w których da się wymieniać końcówki czy są końcówki czyniące z tych piast boostowe (czy to jest techn możliwe to nie wiem)

ktoś coś wie / ma przepracowany temat?

pozdrawiam

• 3 miesiące temu...
Napisano

w między czasie coś tam kopałem i wynika mi że boost względem 142 to przyrost między kołnierzami więc chyba o jakichś rozsądnych adapterach nie ma mowy; chyba by trzeba było przesunąc piastę o 6mm w stronę napędu a dla tarczy 6mm dystans i jakaś tulejka na ośkę - dobrze myślę?

Napisano

Adaptery dla DT są to i dla N być muszą. Swoją drogą boost ma niby dawać głównie 15% większą sztywność boczną koła (szerzej złapane szprychy) więc żeby działał to piasta musi być fabrycznie boostowa. Pewnie 99% w tym to marketing a 1% to mierzalna wartość dodana ale IMHO jak już iść w ramę boost to z kołami.

Napisano

Adaptery do DT są to samoróbki zrobione przez entuzjastów, DT nie ma oryginalnych adapterów na Boost

Do Novateca trudniej będzie wykonać, bo zamiast EndCapów trzeba wykonać całą oś dłuższą + podkładkę do tarczy. Nie liczyłbym na to że pojawią się oryginalne adaptery od Novateca.

Napisano

Aktualnie na ali sa conversion kity do N dla roznych standardow ale do 148/110 trzeba jeszcze poczekac. Oczywiscie nie sa to oryginalne kity fabryczne bo taka adaptacja to szarlataneria.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...