Gość Napisano 16 Września 2016 Udostępnij Napisano 16 Września 2016 (edytowane) Zaliczylem wczoraj dosc ostrego dzwona, przez goscia jadacego po angielsku na mnie ;-P Nie oglaalem jescze dokladnie roweru, ale bankowo odpadla mi sruba od klamki, ta odpowietrzająca. Nie wiem czy sie złamał łeb sruby, czy sie wyrwała razem z gwintem, ale jej nie mam. Co ciekawe reszta klamki wyglada całkeim dobrze... jestem tym troche zdziwiony ;-P Ptanie, czy tą srube idzie gdzis dostać ? Edyta: No wiec srubke/odpowietrznik wyrwalo. Resztki gwintu udalo sie wyjac. Klamka w zasadzie ma minimalne obtarcie. Dziwna to sprawa. Gwint w klamce caly. Ponawiam pytanie czy ktos wie gdzie mozna dostac taka srubke? Oprocz tego przebite oba kola, zagnieciony rant przedniej felgi,porwany grip, obtarte siodlo. Nie wiem jak opona. Edytowane 16 Września 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 16 Września 2016 Udostępnij Napisano 16 Września 2016 Co to jest śruba odpowietrzająca klamki? Chodzi Ci o śrubę wkręconą w gniazdo odpowietrznika? Ta śruba nie ma standardowego gwintu co do skoku i średnicy śruby? Jeśli tak to kup jakąkolwiek, na gwint nałóż oring. Ja się nie spotkałem z taką częścią zamienną od Shimano. Jeśli ograniesz jakąś prowizorkę a śruby nie dostaniesz i chcesz mieć oryginał to jak poczekasz dwa tygodnie to Ci mogę wysłać taką a friko, zapłacisz jedynie za list. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 16 Września 2016 Udostępnij Napisano 16 Września 2016 To jest normalna cześć zamienna (Y8VJ98010) do kupienia ale jak zwykle nie u nas http://www.veloruf.de/n/shimanoteile.html?id=658795&art=17251769 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Września 2016 Udostępnij Napisano 16 Września 2016 (edytowane) Panowie dokladnie o ten element chodzi. @gtb dzieki za namierzenie @Tobo Chetnie przygarne, rozwazam juz nawet kupno uzywanej klamki dla tej srubki... Do strat dopisuje zlamany zab, na szczescie 6ty u gory ;-) wlasnie zaczyna bolec po naprawie u Sadysty ;-pp W sumie i tak przyfarcilem. Ze sladu wynika iz mialem ok 22km/h gdy musialem odbic w lewo, po prawej byly lancuchy...niestety bylo ciemno i nie zdazylem zauwazyc wysokiego na jakies 20-30cm kraweznika. I bb na beton/kostke. Edytowane 16 Września 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 16 Września 2016 Udostępnij Napisano 16 Września 2016 To przypomnij mi się w poniedziałek, poszukam. Jakbym zapomniał to przypomnij się, do skutku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Września 2016 Udostępnij Napisano 16 Września 2016 OK ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi