jka Napisano 11 Października 2016 Napisano 11 Października 2016 okazało się ze najciemniej pod latarnią, odezwał się sklep gdzie kupiono tego Fenix-a i okazuje się ze mają na stanie jeden oryginalny kompletny taki zestaw zasilający tą latarke i mogą mi go sprzedać. No skoro mogą sprzedać to kupiłem i od teraz mam już tyle "prądu" do tej latarki co sobie zaplanowałem. I powinno mi to wystarczyć na pokonywanie po 'ciemności" tej oto trasy. jka
Loczeski Napisano 12 Października 2016 Autor Napisano 12 Października 2016 Dobry wieczór Zdecydowanie lepiej mieć 2 lub więcej przy sobie. Niewiele ważą, a zawsze masz pewność, że światła nie zabraknie i można w każdej chwili wymienić na naładowane. Co ważne obyś nie pomylił i nie zaopatrzył się w te z zabezpieczeniem, które do CV się nie nadadzą (sterownik i rozmiar/ długość ogniwa). Pozdrawiam, Grzegorz Kurka wodna, zamówiłem 2x http://www.batimex.pl/towar.php?idtowaru=5256 Widzę że tu pin płaski a winnych jest pin wystający i maja inną długość
Quell Napisano 12 Października 2016 Napisano 12 Października 2016 Kurka wodna, zamówiłem 2x Sklep Batimex :: NCR18650B Panasonic 3400mAh 12.6Wh Li-Ion 3.7V 18.5x65.3mm Widzę że tu pin płaski a winnych jest pin wystający i maja inną długość Bo takie mają być,wymiar pasuje,S2+ nawet większą tolerancję przyjmie. Z wystającym pinem,jak tu,to w ogniwach z zabezpieczeniem.
Loczeski Napisano 13 Października 2016 Autor Napisano 13 Października 2016 Mam, świeci, ładowarka ładuje. Na ładowarce mam wybór 0,5A lub 1A - kto rozszyfruje to oznaczenie ?
lucass3 Napisano 13 Października 2016 Napisano 13 Października 2016 No prąd ładowania. Czyli np. ogniwo o pojemności 2000mAh na ustawieniu 1A bedzie się ładować ~2h, a na ustawieniu 0,5A ~4h
inforobert Napisano 14 Października 2016 Napisano 14 Października 2016 No prąd ładowania. Czyli np. ogniwo o pojemności 2000mAh na ustawieniu 1A bedzie się ładować ~2h, a na ustawieniu 0,5A ~4h Pobożne życzenia. W praktyce wygląda to tak: Pojemność x 1,4 / prąd ładowania = czas ładowania 2450 x 1,4 / 200mA = 17 godzin lub Pojemność akumulatorka/(prąd ładownia x 0,72) = Czas ładowania. 2450mAh/(200mA x 0,72) = 17 godzin Ładując prądem 1 C, straty wynoszą 10%. Ładując prądem 1/10 C, straty wynoszą 30%
jka Napisano 15 Października 2016 Napisano 15 Października 2016 Dostałem propozycje - mam sprzedać Convoy-a a w to miejsce kupić sobie o np takie coś lub temu podobne Czołówka Zebra Light H600 Czołówka Zebra Light H600 Mk II | Brytan No to Convoy sprzedany. Wspomnianej czołówki w Kraju nie idzie kupić, no to na testy i czy to będzie już to o co mi chodzi kupiłem na OLX takie coś Skilhunt H02 NEW - nautralPo niedzieli będzie, pogoda niezła to może uda się sprawdzić w terenie co i jak Filmik nie mój, za to ten odcinek to trasa moich częstych wypadów rowerowych. jka
Quell Napisano 15 Października 2016 Napisano 15 Października 2016 Skilhunt H02 to bardzo fajna latarka,do uniwesalnych zastosowań,kumpel na nie jeździ i jest bardzo zadowolony,osobiście wolę bardziej skupione światło. Jeżeli miałeś convoya bez kolimatora i odpowiadało ci to świecenie,na początku skilhuntem możesz być rozczarowany.
jka Napisano 15 Października 2016 Napisano 15 Października 2016 Tematy się rozbiegają Przekopiuje to co wkleiłem w tamtym temacie a sprzedałem Convoy-a z z reflektorem OP / później z kolimatorem 20x60 bo były po prostu bezużyteczne i tyle albo aż tyle. Za to na tą chwilę kupiłem sobie to w to miejsce czołówka Skilhunt H02 New, docelowo będzie coś z tego Armytek Wizard (Pro) lub Zebralight H600w Mk II eżeli miałeś convoya bez kolimatora i odpowiadało ci to świecenie,na początku skilhuntem możesz być rozczarowany. Liczę się z tym ze mogę być rozczarowany, stąd dopisek że kupiłem na tą chwile ot był do kupienia od ręki. docelowo będzie któraś z tych wymienionych, i tutaj już nie mam obaw bo tą Zebralight H600w Mk II widziałem w akcji. jka
jka Napisano 18 Października 2016 Napisano 18 Października 2016 no to na testy i czy to będzie już to o co mi chodzi kupiłem na OLX takie coś Skilhunt H02 NEW - nautral Ba ja już nawet do niej uchwyt na kierownicę wykombinowałem i całość wygląda tak, tylko nie mam kiedy wyjść z tym w teren wieczorem. jka
jka Napisano 30 Października 2016 Napisano 30 Października 2016 Po dzisiejszej wieczorowej jeździe wyciągnąłem z szafy kask "orzeszek" i Skilhunt trafi na niego ot już wszystko przygotowane. A jako zabezpieczenie jakby coś się stało w czasie jazdy z Fenix-em na kierownicę/do plecaka, trafił taki zielony ConvoyS2+ tym razem goły bez modyfikacji. I na tą chwilę u mnie to koniec z zakupami latarkowymi na rower. jka
Quell Napisano 30 Października 2016 Napisano 30 Października 2016 Już chciałem napisać ,czy skilhunt nie będzie spadał z tego jedno paskowego headbanda,ale teraz widzę trytytki
jka Napisano 1 Listopada 2016 Napisano 1 Listopada 2016 Te "trytki" to taka prowizorka, chcę sprawdzić czy to w ogóle zadziała sprawdzi mi się i stąd tak to na szybko zrobiłem. Docelowo miały by być takie zapinki z rzepem al jak widać znalazłem tylko po 2 takie same kolorystycznie, Musze dokupić jeszcze kilka w jednym kolorze, albo te założę na przemian jka
Quell Napisano 1 Listopada 2016 Napisano 1 Listopada 2016 Tak,rozwiązanie dobre,bo jest możliwość przełożyć przez otwory. Często jednak tej możliwości brak,i warto kupić dwu paskowego headbanda na ali.
jka Napisano 1 Listopada 2016 Napisano 1 Listopada 2016 ,i warto kupić dwu paskowego headbanda na ali. Nie ma takiej potrzeby bo w oryginalnym kartoniku dostajemy komplet z 3 trzema paskami, ja tego środkowego po prostu nie zakładałem. jka
Abermon Napisano 4 Lutego 2017 Napisano 4 Lutego 2017 Nowy link do Dariusza ze swiatelka.pl, w sprawie zakupu modyfikowanych latarek convoy. http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=20869 Umieszczam go na jego prośbę. Mają tam jakąś reorganizację.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.