Jareczek Napisano 16 Września 2016 Udostępnij Napisano 16 Września 2016 Dzień dobry wszystkim. Mam prośbę do bardzo wysokich użytkowników o wstawienie (lub wysłanie na PW) zdjęć własnych HT 29erów w rozmiarze XXL. Rozważam zmianę roweru na nowy, przy wzroście 202 cm w grę wchodzą wyłącznie duże rozmiary ram. Chciałbym zobaczyć jak takowe wyglądają, aby nie zakupić czegoś paskudnego O ile jestem w stanie dobrać sobie rozmiar na podstawie geo, o tyle rozmiarów XXL w sklepach brak więc zamawiać trzeba w ciemno, a producenci oficjalne zdjęcia mają w rozmiarach M lub L, żeby wyglądało to jak najładniej... Najbardziej interesują mnie modele Trek X-Caliber, Specialized Rockhopper 2016, Scott Scale 960, w dalszej kolejności Merida i Cube... Liczę na Wasz odzew. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz30 Napisano 21 Września 2016 Udostępnij Napisano 21 Września 2016 (edytowane) Prawie na pewno na każdym rowerze bez problemu pomieścisz się na XLce. O ile w serwisie nie przytną rury sterowej. Mam tylko kilka cm mniej i mieszczę się na każdym XL, a sztycy zostaje bardzo dużo do granicy. XXL jest taką rzadkością, że nawet nie próbował bym szukać, czy zamawiać. A już na pewno nie pod koniec roku. Ramy wizualnie nie różnią się specjalnie od M, czy L. Różnica wynika z konfiguracji roweru. Mając 194cm wzrostu przycinam rury sterowe w mtb tylko o 2-3cm w zależności od geo. W szosie/przełaju, których używam do długich tras lubię wygodną pozycję i nie przycinam wcale, co daje siodło na równi z kierownicą przy mostku z lekkim plusem. Edytowane 21 Września 2016 przez Mateusz30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi