Grzeniu Napisano 15 Września 2016 Napisano 15 Września 2016 Witam. Problem pozornie prosty, ale wszelkie formy regulacji z poradników nie działają. Podejrzewam,że ma to związek z tym,że korba została zdjęta,a później ponownie założona( korba na kwadrat). Wygląda to tak jakby nie doszła na swoje pierwotne miejsce, przez co przerzutka ledwo obejmuje najwyższy bieg, jeśli już wejdzie, to ociera na 8 biegu z tyłu. Próbowałem dobić korbę, dokręciłem również śrubę do maksimum, dalej nawet zrobienie dźwigni nie pomaga, a nie chcę niczego zerwać. Miał ktoś podobny przypadek i może coś pomóc?
Tatanka Napisano 15 Września 2016 Napisano 15 Września 2016 Ustawiałeś przerzutkę śrubą regulacyjną?Korba zmieniana czy stara?
Grzeniu Napisano 15 Września 2016 Autor Napisano 15 Września 2016 Suport nie był zmieniony, korba założona ta sama. Przerzutka to e-type, więc nie mam zbytnio czego regulować. Próbowałem tylko śrubami L-H
Tatanka Napisano 15 Września 2016 Napisano 15 Września 2016 Czy na poluzowanej lince i po zwiększeniu zakresu śrubą regulacyjną da się ręką odciągnąć bardziej przerzutkę ?
Grzeniu Napisano 15 Września 2016 Autor Napisano 15 Września 2016 Śruba regulacyjna H jest na takim poziomie, że mogę ją już tylko wkręcać (obniżać jej zakres). Co do odsuwania, to trudno mi powiedzieć, ponieważ przerzutka jest dosyć..twarda i nie mogłem jej całkowicie odsunąć od rury
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.