Gontar3d Napisano 14 Września 2016 Napisano 14 Września 2016 Witam Dopiero co kupiłem Rower Kross Level b2 ( nic specjalnego, ale do jeżdżenia do lasu ja grzyby powinien wystarczyć ) Rower zamówiłem w internecie, przekręciłem wszystkie części. Jednak mam problem z opona, zauważyłem ze było bardzo mało powietrza w oponach odkręciłem wiec wentyl ktory o dziwo zdjął sie razem z tym małym elementem spuszczając mi w 5 sekund powietrze całe z opony. Męczyłem sie bardzo długo aby rozgryźć ten typ wentyla rowerowego. Dopiero pózniej zczailem , ze trzeba delikatnie poluzować i dopiero pompować. Dopompowalem trochę powietrza z tylu no i zacząłem pompować pusta oponę przedni. Z tylu weszło więcej powietrza jednak koło pod ciężarem i tak delikatnie sie ugina , przód ugina sie dużo bardziej. Nie jest to żaden flak itp po prostu opona nie jest bardzo twarda , jesli rower stoi sam nic sie nie ugina ale jak na nim usiądę opona ugina sie. Nie mogę juz dopompować więcej . Czy te typy opon tak maja ? Co robić ? Trochę spanikowałam , ze to przez to ze spuściłem powietrze albo , ze uszkodziłem wentyl ;( a moze to konsekwencje złe zamontowanego przedniego koła ?
Ychu Napisano 14 Września 2016 Napisano 14 Września 2016 W rowerze mtb opony mają być miękkie żeby zapewniać komfort na nierownosciach i dobra trakcje. Jednak powinno się dać nabic ze 4 bary albo i więcej. Jakie masz tam wentyle? Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka
alagor96 Napisano 14 Września 2016 Napisano 14 Września 2016 Najlepiej pokaż jaki to wentyl, to po pierwsze. Po drugie, raczej niczego nie uszkodziłeś, a jeśli nawet, to dętki są tanie.
Gontar3d Napisano 14 Września 2016 Autor Napisano 14 Września 2016 Jest to wentyl presta. Myślałem żeby kupił moze inna pompkę ale skoro udało mi sie z flaka napompować to powinno być dobrze i ta pompka. Z tylu weszło tak jakby więcej i opona prawie wcale sie nie ugina pod ciężarem oraz jak dotykam ręka to jest twarda a przednie jest trochę mniej twarda a pod obciążeniem troszkę sie ugina. Dziękuje za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.