Pyzas Napisano 14 Września 2016 Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Witam Mam Foxa Performance Series 32 Float Fit 4 ze skokiem fabrycznym 100mm, tylko że mój skok (od górnej krawędzi do góry uszczelniacza) ma 114 mm, czy to normalne, że rzeczywista długość skoku jest różna od fabrycznego? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fonika Napisano 16 Września 2016 Udostępnij Napisano 16 Września 2016 Tak, jest to normalne ponieważ faktyczny skok amortyzatora zależy od ugięcia sprężyny negatywnej. Im większe ciśnienie w komorze pozytywnej tym mocniej ugina się sprężyna negatywna, a więc skok się zwiększa, jest to charakterystyczne dla amortyzatorów ze stalową sprężyną negatywną, nie występuje w amortyzatorach gdzie komora negatywna jest powietrzna i sama się wyrównuje (np. solo air w rock shox'ach). Dlatego osoby lekkie w foxie będą mieć 100mm skoku, a ciężkie np. 110mm. Poza tym sam fakt wystawania lag na taką wysokość nie oznacza, że amortyzator ma taki skok, ponieważ przy dobiciu korona zawsze będzie te kilka mm nad uszczelkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wlosiaty333 Napisano 19 Września 2016 Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Też posiadam ten amortyzator, 110 mm mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 19 Września 2016 Udostępnij Napisano 19 Września 2016 skok a długość goleni to nie to samo Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wlosiaty333 Napisano 19 Września 2016 Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Zdaje sobie sprawę, tylko chcę uspokoić autora wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 19 Września 2016 Udostępnij Napisano 19 Września 2016 to było do autora Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wlosiaty333 Napisano 20 Września 2016 Udostępnij Napisano 20 Września 2016 A to nieważne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pyzas Napisano 20 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Dziękuje za wszystkie odpowiedzi i wyjaśnienie mi,że wszystko z moim amortyzatorem jest w porządku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi