telik87 Napisano 14 Września 2016 Napisano 14 Września 2016 Witam, na ramie mam zadrapania (zdjęcie w załączniku). Chciałbym je zamalować. Rama jest koloru czarnego. Co kupić, żeby zamalować? Spray? Czy najlepiej pójść do serwisu rowerowego?
piciu256 Napisano 14 Września 2016 Napisano 14 Września 2016 marker a tak na serio to ja bym zakleił czymś czarnym bo zgaduję że skoro teraz jest po rysowane to pewnie stanie się to ponownie, polecam ductape oraz zwykła taśma izolacyjna. W serwisie raczej nie pomogą bardziej profesjonalnie niż w domu Tapnięte z mojego Mi3. jeśli napisałem coś dziwnego to wina autokorekty.
gtb Napisano 14 Września 2016 Napisano 14 Września 2016 Zwykła farba w sprayu się nie nada bo z gołego alu zlezie , żeby to zrobić dobrze musiałbyś zmatowić , przeszpachlować , dać podkład , farbę i na to lakier - gra nie warta świeczki. Jak cię to tak strasznie drażni kup jakąś naklejkę przyklej na to miejsce i po kłopocie (możesz nawet okleić to czarną folią taką jak stosuje się na szyldy i reklamy).
Gość Napisano 14 Września 2016 Napisano 14 Września 2016 Tak jak piszą poprzednicy, nie zrobisz nic bez praktycznie kompleksowego malowania całości
Marcin86Poznan Napisano 14 Września 2016 Napisano 14 Września 2016 Są naklejki ochronne ramy w kolorze czarnym mat bądź połysk. Dobrych nalepek nie widać.
krism4a1 Napisano 14 Września 2016 Napisano 14 Września 2016 hehe: http://www.forumrowerowe.org/blog/247/entry-1042-malowanie-aluminiowej-ramy-rowerowej-w-warunkach-domowych/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.