Skocz do zawartości

[Cross] Lazaro integral v3 i problem z korbą

Robson91

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie.

Od około 3 tygodni posiadam Lazaro Integral v3 2016.Od początku spokoju nie dawał mi fakt że coś zgrzytało w okolicach suporttu,nie jakoś bardzo ale jednak - było to w szczególności słyszane na maksymalnym przełożeniu ( 3 : 9 )

Na początku wziąłem się za wyregulowanie przerzutki,pomogło na 2 dni albo mi sie tak przynajmniej wydawało.Potem problem powrócił więc oddałem rower do serwisu.

Panowie rower zrobili ale tak naprawde nie zrobili chyba nic gdyż problem był nadal,serwis beznadziejny,umyli ręce nie wiedząc co jest problemem.

Chwile później zauważyłem że podczas pedałowania i naciskaniu na korbę odchyla się ona do strony zewnętrznej i to jest powodem tarcia,plus fakt że w miejscu gdy zaczyna sie naciskać na pedał ( Godzina 13 ) jest ona juz zbliżona do prowadnicy tak jak by była krzywa korba.

Pytanie , da się coś z tym zrobić? Żałuję że mineło juz 14 dni bo bym chętnie rower oddał.

Dodam że mam 196 Cm wzrostu i waże ok 103 kg,boję się co będzie jak za jakiś czas będę ważył 115 kg...

Napisano

Jak masz stojak to postaw na stojaku, jak nie to odwróć rower będzie wygodniej. Pokręć korbą i zobacz czy coś jest krzywo i gdzie ucieka. 

Dodatkowo jest to chyba korba na kwadrat a to rozwiązanie raczej nie daje dużej sztywności.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...