marX_ Napisano 17 Września 2006 Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Witam wszystkich forumowiczów. Na forum znalazłem wiele porównań rowerów w takiej cenie ale nie spotkałem się dokładnie z tymi modelami. Więc tak zastanawiam się nad tymi trzema masyznami: 1. Unibike Evolution 2. Author Basic 3. Kross Level A2 Cenowo się one za bardzo nie różnią, lecz osprzętem tak (specyfikacja na stronach). Prosił bym o fachową radę który z nich wybrać lub o jakieś inne modele do 1300-1400zł. A może poczekać aż się zima skończy i dopiero coś kupic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
froggio Napisano 17 Września 2006 Udostępnij Napisano 17 Września 2006 CZARNY KROSS LEVEL A4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marX_ Napisano 17 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2006 na stronie jest podana cena 1699zł, za ile dam rade go kupic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
froggio Napisano 17 Września 2006 Udostępnij Napisano 17 Września 2006 sam go kupilem 10 wrzesnia za 1400 zł .... POLECAM tego allegrowicza http://www.allegro.pl/item125938307_kross_...a_promocja.html oficjalny dealer krossa, bylem w ich hurtowni rowerow osobiscie ... all was ok ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marX_ Napisano 17 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2006 a jak wygladałby serwis gwarancyjny z rowerem kupionym na allegro? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 17 Września 2006 Udostępnij Napisano 17 Września 2006 jesli jest kupiony w sklepie przez internet - to (powinny) byc wszystkie zasady gwarancji takiej jak w sklepie obok ciebie. ale rzeczywistosc hm... w razie problemu wysylka do sklepu? no coz, nie wiem czy to najlepszy pomysl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
froggio Napisano 17 Września 2006 Udostępnij Napisano 17 Września 2006 a jak wygladałby serwis gwarancyjny z rowerem kupionym na allegro? kross ma ponad 300 punktow serwisowych w calej polsce .... i z nich bedziesz mogl korzystac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 17 Września 2006 Udostępnij Napisano 17 Września 2006 To ja patriotycznie tez postawie na Krossa. Imho wymienic tylko opony i pozostaje jezdzic, jezdzic, jezdzic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fiodor Napisano 17 Września 2006 Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Witam wszystkich forumowiczów. Na forum znalazłem wiele porównań rowerów w takiej cenie ale nie spotkałem się dokładnie z tymi modelami. Więc tak zastanawiam się nad tymi trzema masyznami: 1. Unibike Evolution 2. Author Basic 3. Kross Level A2 Cenowo się one za bardzo nie różnią, lecz osprzętem tak (specyfikacja na stronach). Połaź po sklepach w swoim mieście obejrzyj to co mają, ostatnią rzeczą jaka powinna ci wpaść do głowy to zakup roweru przez allegro, chłopie, siądź pojeździj, weź następny, przymierz, tak to prawidłowo się odbywa, na allegro co najwyżej możesz kupić sprzęt lub rower na który masz 100% pewności że właśnie ten wybrałeś po przejażdżce, pamiętj też o serwisie, w każdej chwili możesz pojechać do sklepu co kupiłeś i od ręki ci coś zrobią, a co w przypadku roweru z allegro? Myślisz że sklepowi na rękę serwis roweru nie zakupionego u nich? Jak już chcesz aby za ciebie decydować, co stanowczo odradzam, to proszę bardzo: 1. author 2. kross unibike, choć tego ostatniego na twoim miejscu nie brał bym pod uwagę, to taki wypasiony makrokesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekgib Napisano 17 Września 2006 Udostępnij Napisano 17 Września 2006 A2 lub A4. Jak dla mnie najlepsze z wyżej wymienionych. Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
froggio Napisano 17 Września 2006 Udostępnij Napisano 17 Września 2006 A2 lub A4. Jak dla mnie najlepsze z wyżej wymienionych. Pozdrawiam ! w a2 nie ma sie co pchac roznica w sprzecie miedzy nim a wyzszym modelem jest ogromna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kielon Napisano 17 Września 2006 Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Ja powiem tyle, że mam Authora z 2005 r. i po zmianie paru podstawowych rzeczy jest rowerem idealnym jak dla moich potrzeb. Nie załuję, że go kupiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlackKormo Napisano 18 Września 2006 Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Przez internet sie roweru nie kupuje. Oczywiscie o ile nie zamierzasz zaraz wymienic wszystkich czesci. Po pierwsze rower musi byc dla Ciebie wygodny. Wierz mi ze pomiedzy ramami o tym samym rozmiarze sa roznice. Jak juz obejrzysz osobiscie 10-20 modeli w tej kategorii cenowej, bedziesz mial w domu stos katalogow i ulotek i wybierzesz 2-3 pasujace Ci modele to sprawdz sam opinie uzytkownikow w necie. Masz duzo na tym forum, ale korzystaj tez z google i innych stronek. W ten sposob dokonasz zakupu idealnego. Zobacz na tym forum jest na pewno kiladziesiat osob ktore uzywaja unibike evo i pewnie jeszcze wiecej uzytkownikow krossow a2 i a4. Dla kadego z nich ich rower jest OK. A przeciez to rozne rowery. Wyrazone tu opinie zaleza wiec od tego na jakich forumowiczow trafisz. Ja kupilem w podobnej cenie Wheelera 1901zx i jestem zadowolony. Na unibike sie nie moglem doczekac (co z tego ze jest fajny, jak sprzedawcy mnie zwodzili), a author basic i solution mi jakos nie lezaly. Krossy ogladalem (pech...) w sklepach z makrokeszami i sprzedawcy byli zupelnie niekompetentni. Ale z tego nie wynika ze Unibike jest gorszy, Kross sredni, a Wheeler najlepszy. Wynika tylko tyle ze dla mnie wheeler okazal sie dobrym wyborem i juz. Wszystkie podane przez Ciebie rowery sa przyzwoite, to najnizsza kategoria cenowa w ktorej mozna dostac przyzwoity sprzet. Teraz wybierz cos sam. Nikt za Ciebie tego nie zrobi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_igi Napisano 19 Września 2006 Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Za 1400 polecam Authorka, sam go mam, i wystarczy wymienić amorka (np. na Gilę) i możesz jechać. Z kolei mój kumpel ma Meridę Matts DJ za 1400 z giełdy, normalnie kosztuje 1,9K Poszukaj na jakiś giełdach, bo warto (sam się przekonałem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winek Napisano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 witam wszystkich serdecznie . w tym tygodniu a mianowicie do moich imienin musze podaiać decyzje o kupnie roweru mam na to okolo ... 1400zl wiem ze jest sporo tematów pewnie na forum dotyczacych rowerow ale gdy wpisalem w szukajce rower 1400zl pokazalo mi sie brak wynikow lub bład... tak wiec zalozylem temat:) poszukuje tak jak już mówiłem roweru do okolo 1400 zl tzn to jest wydaje mi sie maximum ale ten rower ma miec przeznaczenie do jazdy szosowej ale tez do jazdy po terenie lesie po łąkach i innych bezdrożach nawet nie wiem czy nie bede nim jexdzil wiecej w terenie chodzi mi raczej o rower na sztywnej ramie z dobrym wyposażeniem aktualnie zastanawiam sie nad krosem level a4 bo z tego co widzlem to naprawde pozadna maszyna ktora mozna pojexdzic dosc długo a to bedize moj pierwszy rower za taka cene ;p moze nie ktorych smieszyc ze tak prosze o podpowiedz za taka cene ale nie stac mnie na lespzy ;/ wystarczy ze pracowalme na niego dosc dlugo mam 17 lat i 185cm wiec rama wydaje mi sie ze powina byc okolo 20-21 ... tak wiec poszę o szybką odpoweidz gdyż zalezy mi na czasie myslem ten nad rowerem firmy kelly's ale nie znam sie na tym wiec nie mam nic do poweidznia na ten temat ale jak na razie ten rower przypadl mi najbardziej do gustu http://allegro.pl/item385630131_nowy_kross...wyprzedaz_.html pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quattro Napisano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Level A4 - dobry sprzęt, sam mam takiego i polecam. W tej cenie oferuje chyba najlepszy osprzęt. Amor Rock Shox'a, gazrurki Truvativ'a, Deore z tyłu, Alivio z przodu. Rama no nie wiem czy 21" będzie odpowiednia, może być za duża ale może też ci pasować. Ja mam 21" ale mam 192 cm i rama jest w sam raz. Zmierz i podaj długość wewnętrzną nogi (odległość krocze-ziemia). Aha i podaj ile ważysz bo Dart jest przeznaczony dla trochę cięższych jeźdźców (ok. 75-80 i w górę), za sprawą twardej sprężyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winek Napisano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 hmm no to tak po mierzeniu wyszło ze długość od krocza do ziemi to 88-90(albo 94 ;/ ale to dziwnie mierzone) takie wahania nie wiedzielm jak zmierzyc dokladnie . a i waze w zależnosci o 76-78kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quattro Napisano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 To rama 21" będzie dobra i waga do Dart'a też odpowiednia. Odległość krocze - ziemia też mam coś koło 90 cm, jak dobrze pamiętam to 92. Najlepsza metoda na zmierzenie: Ustań przy ścianie i wsadź książkę między nogi i podnieś aż dotknie... prostaty Trzymając tak książkę odejdź od ściany i zmierz odległość od ziemi do tego punktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helevorn Napisano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Przymierz sie do ramy 19 calowej i 21 calowej i zobacz jak Ci wygodnie. Wiele osob z Twoim wzrostem jezdzi na A4 na ramie wielkosci 19 cali (tylko, ze potrzebna bedzie dluzsza sztyca, bo montowana seryjnie jest za krotka). 19stka bedzie o wiele zwrotniejsza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winek Napisano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 no tak tylko nie mam gdzie sie przymierzyć do ramy 21 cali bo wiekszosc z mojch znajomych ma mniesze do 19 max na kross'ie panic'u z rama 19 jexdzi mi sie w miare dobrze ;p a czyli jak już mowice o tych krossach to znazy ze to bedzie najleszy wobor ;> wtej cenie ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winek Napisano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 ja juz zakupiłem rower kross level a4 na ramie 21 mam nadzie ze bede zadowolony musze ;P nie mam wyjsca; ) dzieki za pomoc ... chociaz po zakupie myslem nad kelly's salamander ale no trudno sie mowi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winek Napisano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 mam jeszcze jedno pytanie ... czy kross a4 w komforcie jazdy choc troche dorownouje panic'owi czy jazda na kross panic jest duzo lepsza ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quattro Napisano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 To są rowery z całkiem różnym przeznaczeniem. Inna geometria, więc nie można porównać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helevorn Napisano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 ja juz zakupiłem rower kross level a4 na ramie 21 mam nadzie ze bede zadowolony musze ;P nie mam wyjsca; ) dzieki za pomoc ... chociaz po zakupie myslem nad kelly's salamander ale no trudno sie mowi Kelly's Salamander to nie jest rower, o ktorym mozna by powiedziec, ze jest lepsza od Kross Level A4... Wiec nie masz czego zalowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winek Napisano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 no i doczekalem sie tak szybko jeszcze paczki nie otrzymalem a rower cudo jexdzi sie wysmienicie tylko teraz gdzies na dluższej trasie go wyprobowac..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.