michalANANAS Napisano 13 Września 2016 Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Mam nowy widelec i nie chcę go za krótko obciąć żeby w przyszłości móc z nim migrować do innej ramy. wiem że ten wymiar to składowa głowki podkładki sterów mostka i podkładek. Mam główkę Tapered. Powiedźcie mi dla przykładu jak wysokie głowki macie w swoich ramach. proszę podawać wysokość główki i typ ramy. Nie używam podkładek pod mostkiem czyli podkładki nad bedą tylko po to żeby rura nie była za krótko obcięta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 13 Września 2016 Udostępnij Napisano 13 Września 2016 tapered to przeważnie jest Maks 12cm główki ramy+5cm mostek więc powiedzmy że 17cm by było dobrym zapasem, ale jeśli będziesz używać podkładek pod mostek to się długością nie przejmuj, jedynie jeśli będziesz chciał obniżyć kierownicę to ja bym tak z 1cm zapasu zostawił. Tapnięte z mojego Mi3. jeśli napisałem coś dziwnego to wina autokorekty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalANANAS Napisano 13 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Tzn 17 nie zapas tylko norma tak? Włożę 3 po 10mm podkladki na mostek to wyjdzie 20cm i na tyle obciąć sterowke? tapniete z telefonu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 13 Września 2016 Udostępnij Napisano 13 Września 2016 jak wyjdzie Ci 20cm to utnij na 19,6 żeby było jak zlikwidować luz na sterach 20 będzie wystarczająco żeby zamontować ten wideł w każdej normalnej ramie że sporym zapasem [emoji106] Tapnięte z mojego Mi3. jeśli napisałem coś dziwnego to wina autokorekty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Września 2016 Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Trochę ram ostatnio oglądałem, w HT głównie występuje 110-120 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalANANAS Napisano 13 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2016 A w moim 100 i miałem nosa żeby was zapytać bo 20mm by zabraklo tapniete z telefonu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 13 Września 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Wysokość główki ramy może być zależna od rozmiaru ramy- im większy rozmiar ,tym wyższa główka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.