Ektoras Napisano 13 Września 2016 Napisano 13 Września 2016 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Przeszukałem forum i internet i nie znalazłem. Szukam sztycy 25,4 o długości od 550 - 600 mm. Znalazłem kilka sztyc do składaków o tej długości, natomiast przeważnie średnica byłą większa. Spotkał się ktoś kiedykolwiek z taką długością sztycy przy takim przekroju, czy pozostaje robienie na zamówienie? I jeśli bym zamawiał taką sztycę to z czego najlepiej zrobić - stal, aluminium - waga nie jest bardzo istotna.
woojj Napisano 13 Września 2016 Napisano 13 Września 2016 Szukam sztycy 25,4 o długości od 550 - 600 mm jedynie przerobienie....zamówienie. Zastanawiam się czy ci to się nie wygnie.... Do czego to potrzebujesz??
Ektoras Napisano 13 Września 2016 Autor Napisano 13 Września 2016 Do czego to potrzebujesz?? Do przeróbmi BMX na tzw. minivelo. Jestem dość lekki (65 kg) a rower będzie jeździł po płaskim. Przykład:
Mod Team michuuu Napisano 13 Września 2016 Mod Team Napisano 13 Września 2016 Nie boisz ,że ten wynalazek pęknie albo rura podsiodłowa?
Ektoras Napisano 13 Września 2016 Autor Napisano 13 Września 2016 Nie boisz ,że ten wynalazek pęknie albo rura podsiodłowa? Taki rower ma mniej więcej proporcje większości składaków na kołach 20", W składakach rura podsiodłowa ma ok 25 cm, a sztyca wystaje na ok. 45 cm i w sumie chyba na potęgę jakoś nie pękają. Rury może nie wyrwie, ale sztyca jak będzie licha to przy takiej długości może się po prostu pogiąć. Podobny rower robi Dahon
Mod Team michuuu Napisano 13 Września 2016 Mod Team Napisano 13 Września 2016 długości może się po prostu pogiąć. aluminium się raczej nie gnie, pęka. Weź to pod uwagę jak będziesz dorabiał.
siimon Napisano 13 Września 2016 Napisano 13 Września 2016 Taa? Michu to powiedz to mojej sztycy. Ja bym szukał na ebejach. Jak tam czegoś nie ma to to nie istnieje.
Ektoras Napisano 25 Listopada 2016 Autor Napisano 25 Listopada 2016 Końcem końców po długich analizach i poszukiwaniach porzuciłem koncept przeróbki bmxa i zakupiłem gotowca na kołach 20". Dzięki za porady.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.