Skocz do zawartości

[sztyca] 25,4 baaardzo długa

Ektoras

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.

Przeszukałem forum i internet i nie znalazłem. Szukam sztycy 25,4 o długości od 550 - 600 mm.

Znalazłem kilka sztyc do składaków o tej długości, natomiast przeważnie średnica byłą większa.

Spotkał się ktoś kiedykolwiek z taką długością sztycy przy takim przekroju, czy pozostaje robienie na zamówienie?

I jeśli bym zamawiał taką sztycę to z czego najlepiej zrobić - stal, aluminium - waga nie jest bardzo istotna.

Napisano

Do czego to potrzebujesz??

Do przeróbmi BMX na tzw. minivelo. Jestem dość lekki (65 kg) a rower będzie jeździł po płaskim.

Przykład:

smallwheels-5.jpg

Napisano

Nie boisz ,że ten wynalazek pęknie albo rura podsiodłowa?

Taki rower ma mniej więcej proporcje większości składaków na kołach 20", W składakach rura podsiodłowa ma ok 25 cm,  a sztyca wystaje na ok. 45 cm i w sumie chyba na potęgę jakoś nie pękają.

Rury może nie wyrwie, ale sztyca jak będzie licha to przy takiej długości może się po prostu pogiąć. 

Podobny rower robi Dahon

dahon-clinch-d10-2016-med.png

• 2 miesiące temu...
Napisano

Końcem końców po długich analizach i poszukiwaniach porzuciłem koncept przeróbki bmxa i zakupiłem gotowca na kołach 20". Dzięki za porady.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...