Evanios Napisano 12 Września 2016 Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Hej! Jestem nowicjuszem i chciałbym się dowiedzieć, czy czas 47 minut na 20km to dobry czas? Średnią prędkość miałem 25km... mam 15 lat i jest to rower MTB . Za problemy przepraszam. Mile widziane jakieś rady... link do endomondo: https://www.endomondo.com/users/22746656/workouts/804214588 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundil Napisano 12 Września 2016 Udostępnij Napisano 12 Września 2016 A to zależy gdzie jeździłeś. Czy to był zwykły tlen czy typowe podjazdy itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evanios Napisano 12 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Głównie szosa, lecz pełna dziur ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundil Napisano 12 Września 2016 Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Skoro to są Twoje początki to się nie martw. To jest słabo ale trenig czyni mistrza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HarveyDent Napisano 12 Września 2016 Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Średnia średnia Dystans żaden. Jeździj i nie cuduj ze średnimi bo to o niczym nie świadczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evanios Napisano 12 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Ja jeżdżę więcej, lecz chciałem poznać opinię jak na taki dystans. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 12 Września 2016 Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Jeśli to jest pod po dziurawej drodze, pod górę i pod wiatr, a na dodatek na rowerze MTB to śmiało możesz Giro jechać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evanios Napisano 12 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Pod wiatr w drugą stronę... górka była jedna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundil Napisano 12 Września 2016 Udostępnij Napisano 12 Września 2016 możesz Giro jechać Tylko to tępo i średnią musiał by mieć przez cały czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evanios Napisano 12 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Na nowy sezon planuję kupić nowy rower, tylko nie wiem jaki rodzaj... MTB, Cross czy szosa :/ do szosy jakoś nie wiem czy ta pozycja wygodna i kierownica... jeżdżę głównie szosa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 12 Września 2016 Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Przełaj'a sobie fundnij. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 12 Września 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Jeżeli nie jesteś przekonany do szosowej kierownicy, czyli tzw. baranka, to pomyśl o rowerze typu fitness z prostą kierownicą np.: http://www.decathlon.pl/rower-szosowy-triban-540-fb-id_8322798.html Wracając do Twojego pytania, to powiedzmy, że średnia przeciętna - no chyba, że więcej dziur niż asfaltu Dla porównania : jeżdżę na MTB ze średnimi 24 - 26 ( koło 27,5 " ), ale po lesie ( niestety nizinnym ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evanios Napisano 12 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2016 A jak się nazywa taki rodzaj? Szosowy, lecz sama kiera prosta? jest w ogóle taki rodzaj? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 12 Września 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Fitness, czyli szosa z prostą kierownicą ( ma zazwyczaj nieco grubsze od tradycyjnej szosy opony i coraz częściej hamulce tarczowe : http://www.merida-bikes.com/en_int/bikes/road-fitness/fitness/2017/speeder-500-6540.html ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evanios Napisano 12 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Ooo, czegoś takiego szukałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 12 Września 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Zdradzę Ci w sekrecie, że mam cichy plan na przyszły sezon właśnie związany z fitnessem - np. taka srebrna strzała : http://www.merida-bikes.com/en_int/bikes/road-fitness/fitness/2017/speeder-900-6539.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evanios Napisano 12 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Ja tam szukam czegoś max 1700zł... tyle to ja do nowego nie uzbieram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 12 Września 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Września 2016 ylko to tępo i średnią musiał by mieć przez cały czas. znaczy się nie ostro - miszczu ortografii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 12 Września 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Wobec tego skup się na używanych sprzętach w przyzwoitym stanie. @ michuuu W tym przypadku " nie ostro " ma podwójne znaczenie, bo średnia 25 km/h na Giro byłaby totalną porażką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundil Napisano 12 Września 2016 Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Ooo, czegoś takiego szukałem. Jesteś w miarę młodym człowiekiem. Możliwe że rower to będzie jedną z Twoich przygód. Jeśli nie i to będzie twoja pasja to na stanie powinieneś mieć szosę i MTB Jazda po drogach to tylko szosa, dobry tlen to podstawa. MTB może być twoją miłością lub nie ale jeśli tak to bez górala się nie obejdzie znaczy się nie ostro - miszczu ortografii. A co źle napisałem. Wiesz jestem po części dyslektykiem bez papieru ale staram się pisać poprawnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 12 Września 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Września 2016 ale staram się pisać poprawnie. to włącz autokorektę. I bardziej się staraj. Tępo - nie ostro, tępy - nóż albo uczeń, tempo to to o czym chciałeś napisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 12 Września 2016 Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Tylko to tępo i średnią musiał by mieć przez cały czas Tępo - nie ostro, tępy - nóż albo uczeń, Ale ze mnie tępak, bo zastanawiałem się o co chodzi z tym "tępem" . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evanios Napisano 12 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Wracając do tematu... popatrzyłem trochę tych Fitness'ów i znalazłem Kross Pulso 1 2016, lecz szkoda, że cały błyszczący.. co sądzicie? Czy zbierać na Pulso 2? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 12 Września 2016 Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Powiem Ci, że trochę dziwne pytania zadajesz od samego początku. To Ty musisz określić czego dokładnie oczekujesz (zakładam, że już wiesz, że chodzi o fitness) i w jakiej cenie. Wiadomo - im droższy rower tym lepszy osprzęt (przy tej samej marce). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evanios Napisano 12 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2016 No nie powiedziałbym, że dziwne, bo laikiem jestem... chodzi mi o to, jak wypada na tle konkurentów w tej samej cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.