Skocz do zawartości

[trick] Jak podnieść tylne koło?

duchwg

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Mam takie pytanko. Jak zrobić np. jak sobie powoli jade ze podskocze dwoma kołami lub tylko tylnim. Ale bez hamulców. Czytałem gdzieś kiedyś, że trzeba na pedały moco nacisnąć. Ale ja tego nie czaje. Pomoże mi ktoś? Wytłumaczyć samą teorie. Dzięki

wem o co chodzi ci. wiele osób tego nie czai. to trzeba poprostu wyczuc rower. spróbuj zrobic tak :

1 jedziesz z umiarkowaną predkoscią

2. popychasz mocno kierownice tak jakby do pszodu i na dół jednoczesnie

3. w tym samym czasie odciążasz tył roweru poprzez lekki podbicie ciał(ale nie podskok) nie odrywasz nug od pedałów!!!

4. jesli wszytsko dobrze pójdzie powinno ci sie tylne koło oderwac. na jakies 5 10 cm od ziemi. :)

5 dla ułatwienia mozesz sie pochylic nad kierownicą .

.

jak to opanujesz to bedziesz umiał podbic dwa koła jednoczesnie pamietaj jednak ze nie bedzie to bunny hop. bo bunny to zupełnie inna bajka :) pozdro

Romku, ORTOGRAFIA :|

duchwg. Dla ułatwienia możesz użyć rogów, jeżeli je posiadasz. Nachylasz się maksymalnie do przodu i naciskasz na kierownicę (tudzież rogi) i "popuszczasz" nacisk na tył przez pociągnięcie ciała wraz z nogami w górę :(

Ech nie lubię opisywać takich rzeczy bo zawsze debilny opis wychodzi :)

Wystarczy, że depniesz na pedały tak, żeby sprężyć powietrze w tylnym kole, ale nie pionowo, tylko tak, jakbyś chciał się wybić i przelecieć nad kierownicą. Depczesz mniej więcej pod kątem 45 stopni do tyłu, po czym przenosisz ciężar ciała do przodu na kierownicę. Jak nabierzesz wprawy, to zrobisz w ten sposób OTB ;)

• 2 tygodnie później...

Tak to jest :P jak cos jest oczywiste to najtrudniej to wytlumaczyc :P

Pięknie to ujołeś :) Ale Romek wyjaśnia to super dobrze! Mi nauczenie tego trochę zajeło, ale jak raz wpakowałem się tyłem w otwartą studzienkę (jescze na starym "rollmarze" to miałem doatkową motywacje ;)

A najprościej to na spd zrobić :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...