duchwg Napisano 17 Września 2006 Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Cześć! Mam takie pytanko. Jak zrobić np. jak sobie powoli jade ze podskocze dwoma kołami lub tylko tylnim. Ale bez hamulców. Czytałem gdzieś kiedyś, że trzeba na pedały moco nacisnąć. Ale ja tego nie czaje. Pomoże mi ktoś? Wytłumaczyć samą teorie. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romek91 Napisano 17 Września 2006 Udostępnij Napisano 17 Września 2006 wem o co chodzi ci. wiele osób tego nie czai. to trzeba poprostu wyczuc rower. spróbuj zrobic tak : 1 jedziesz z umiarkowaną predkoscią 2. popychasz mocno kierownice tak jakby do pszodu i na dół jednoczesnie 3. w tym samym czasie odciążasz tył roweru poprzez lekki podbicie ciał(ale nie podskok) nie odrywasz nug od pedałów!!! 4. jesli wszytsko dobrze pójdzie powinno ci sie tylne koło oderwac. na jakies 5 10 cm od ziemi. 5 dla ułatwienia mozesz sie pochylic nad kierownicą . . jak to opanujesz to bedziesz umiał podbic dwa koła jednoczesnie pamietaj jednak ze nie bedzie to bunny hop. bo bunny to zupełnie inna bajka pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek^^ Napisano 17 Września 2006 Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Romku, ORTOGRAFIA :| duchwg. Dla ułatwienia możesz użyć rogów, jeżeli je posiadasz. Nachylasz się maksymalnie do przodu i naciskasz na kierownicę (tudzież rogi) i "popuszczasz" nacisk na tył przez pociągnięcie ciała wraz z nogami w górę Ech nie lubię opisywać takich rzeczy bo zawsze debilny opis wychodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Virus_88 Napisano 17 Września 2006 Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Tak to jest jak cos jest oczywiste to najtrudniej to wytlumaczyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roge Napisano 17 Września 2006 Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Wystarczy, że depniesz na pedały tak, żeby sprężyć powietrze w tylnym kole, ale nie pionowo, tylko tak, jakbyś chciał się wybić i przelecieć nad kierownicą. Depczesz mniej więcej pod kątem 45 stopni do tyłu, po czym przenosisz ciężar ciała do przodu na kierownicę. Jak nabierzesz wprawy, to zrobisz w ten sposób OTB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stasiek Napisano 17 Września 2006 Udostępnij Napisano 17 Września 2006 A ja się tego nauczyłem w inny sposób . Pochylałem stopy palcami do ziemi pod kątem około 45*, robiłem to, co już wyżej napisali i jednocześnie ciągnąłem za pedały do góry. Nie wiem czy to prawidłowo, ale tak się nauczyłem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek^^ Napisano 17 Września 2006 Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Stasiek - Można i tak Virus_88 - święte słowa duchwg - Życzymy powodzenia w katowaniu (tudzież trenowaniu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duchwg Napisano 17 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Dzięki za porady. Jutro zaczynam trening. Jeszcze raz dzięki. Aha a tak odbiegając od tematu. Jest taki trick o nazwie huśtawka??? Jeśli nie to wymyśliłem nowy trick Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek^^ Napisano 17 Września 2006 Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Czy może chodzi o to ze jedziesz sobie naciskasz hampelek przedni, stajesz na przodzie, opadasz - wciskasz tylny - stajesz na tyle - opadasz, wciskasz przedni i znów stajesz na przodzie i tak aż do kompletnego opadnięcia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duchwg Napisano 18 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Misiek^^ skąd wiedziałeś?? To jest jakby takie przechodzenie z kółka na kółka. I to w miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek^^ Napisano 18 Września 2006 Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Powiem jedno Nie wymyśliłeś tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek Płatek Napisano 19 Września 2006 Udostępnij Napisano 19 Września 2006 nose manual na mtb ? chora akcja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek^^ Napisano 20 Września 2006 Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Nie nose manual Tylko taka jakby przekładanka z jednego kola na drugie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cornelious Napisano 20 Września 2006 Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Heh ja to nazywam lowrider:D A ta huśawka... ty nie wymyśliłeś tricku tylko nową nazwę która w dodatku jest dosyć postna:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witcher Napisano 28 Września 2006 Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Tak to jest jak cos jest oczywiste to najtrudniej to wytlumaczyc Pięknie to ujołeś Ale Romek wyjaśnia to super dobrze! Mi nauczenie tego trochę zajeło, ale jak raz wpakowałem się tyłem w otwartą studzienkę (jescze na starym "rollmarze" to miałem doatkową motywacje A najprościej to na spd zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.